Amerikansk birkes-kage

Amerikansk birkes-kage, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 1

Kager i formRet : Kager i form - Diverse kager i form

Hovedingrediens : Gryn / Korn - Birkes

Oprindelsesland : Amerika

AmerikaKilde : Hørsholm og omegns jagtforening

Indsendt :      Red :

Ingredienser:
75 g.blå birkes
2 dl.mælk
3 æg (M)
100 g.sukker
100 g.marcipan
150 g.smør
250 g.hvedemel
1 tsk.bagepulver
 
 Glasur:
100 g.flormelis
2 spsk.blødt smør
1-2 spsk.appelsinsaft
 
Opskrift:
Hæld mælken over de blå birkes, og lad dem stå ½ time.

Pisk æg og sukker godt med en el-pisker og riv marcipanen i. Pisk igen
Smelt smørret, lad det svale af, og pisk i det i.
Sigt mel og bagepulver sammen, og rør det i, skiftevis med mælk og birkes.
Smør en springform godt, og drys fint med mel.
Klip en bund af bagepapir og læg den i bunden af formen, så er kagen lettere at løfte over på et fad bagefter. Kom dejen i.

Bag kagen midt i ovnen, i en 200 0 varm ovn i 30-35 min.
Den skal føles fast, når man trykker på den. Køl den af.

Rør glasuren og fordel den på kagen. Pynt med reven appelsinskal.





karakterer:
Opskriften er vist 19573 gange,
og udskrevet 352 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
3.9    (22 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2005-01-01 01:01:01
spændende at se på - tam smag