Æbletærte med ny smag

Æbletærte med ny smag, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Pers. 6 Pers.
Kager i formRet : Kager i form - Tærte

Hovedingrediens : Frugt - Æbler

Ukendt oprindelseslandIndsendt :      Red :
Æbletærte med ny smag, billede 4 Æbletærte med ny smag, billede 1 Æbletærte med ny smag, billede 2 Æbletærte med ny smag, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
300 gram Smør 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
125 gram Brun farin 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 9 gram
1 dl. 60 gram
100 gram Flormelis 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 50 gram
3 Æggeblommer 1 æggeblomme ca 15 gram
1 tsk. Kanel, stødt 1 tsk. 2.5 gram
1 spsk. 7 gram
1 dl. 50 gram
1 spsk. Vaniljesukker 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
400 gram Hvedemel 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 9 gram
1 dl. 60 gram

1 tsk. Bagepulver 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
   
  Fyld:
6 Æbler 1 mellemstort æble vejer ca. 80 g. skrællet vægt

1 dl. revet æble vejer ca. 70 gram.
   
Opskrift:
Rør smør, farin og flormelis godt sammen. Rør æggeblommerne i en ad gangen. Tilsæt kanel og vaniljesukker. bland mel og bagepulver i og saml hurtigt dejen. læg den evt. koldt 1/2-1 time.

Rul eller tryk halvdelen af dejen ud i en tærteform eller lille bradepande ca. 20x30 cm.

Skræl æblerne, del dem i halve, fjern blomst, stilk og kernehus og læg dem med den buede side opad i tærtebunden.

Rul resten af dejen ud og læg over som låg. Skær nogle ridser i dejen, så dampen kan slippe ud.

Bag tærten 25-30 minutter ved 200 grader C. alm. ovn.

Server tærten lun med flødeskum eller cremefraiche.





karakterer:
Opskriften er vist 57374 gange,
og udskrevet 1335 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.8    (49 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Energi:
KJ total 20304 (4834 kcal)
KJ pr. Pers. 3384 (805 kcal)
Vægt ialt 1471 gram
Vægt pr. Pers. 245 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 1379 KJ (328 kcal)
Protein 3.3 gram
Fedt 17.9 gram
Kulhydrat 39.7 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2015-08-11 00:34:02
Brugte et tærtefad på 22 cm i diameter, og lavede 2/3 af dejen. Tror dog godt at jeg kunne have brugt lidt mindre dej. Bare til hvis andre også har mindre tærtefade end 30 cm i diameter :) Jeg delte hvert æble i fire, og vendte dem alle "samme vej". Næste gang deler jeg nok æblerne i 8, men lader stykkerne ligge tættere (måske overlappe lidt) og bruger mindre dej. Synes min blev ret "tung". Bortset fra at min blev lidt tung (hvilket jo kan være pga mængden af dej jeg brugte), er den rigtig god! :)

  -   2014-04-14 23:32:35
Virkelig lækker tærte. Jeg rev æblerne, hvilket jeg rigtig godt kunne lide. Den skal prøves!

  -   2011-10-24 20:29:13
Vi har brugt et tærtefad på 30 cm. i diamteren på billedet.

  -   2009-10-28 09:27:32
Skal smøret smeltes?

  -   2009-10-07 11:25:10
Nu står der godt nok at man skal bruge smør... men kan jeg bruge margerine?

  -   2009-08-20 18:46:22
Rigtig lækker god tærte! Jeg rev halvdelen af æblerne og skar resten i både - det blev super lækkert, mums - den skal jeg helt klart lave igen næste gang vi får gæster.

  -   2008-08-04 16:09:45
Den bedste æbletærte jeg nogensinde har smagt.. :) (Med creme fraiche til..)

  -   2007-11-09 16:20:20
Bland søde og syrlige æbler i skiver og prøv muscovadosukker i stedet for farin - det giver tærten "kant".

  -   2005-01-01 01:01:01
Smager super...

  -   2005-01-01 01:01:01
Prøv at rive æblerne. I sku' prøve det. Bon appetit!

  -   2005-01-01 01:01:01
Go', dejlig og nem... mmmh...

  -   2005-01-01 01:01:01
Den bedste æbletærte nogensinde