Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner

      Mad video


      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice

      Links

      Cookiesinformation


      Om os

      Kontakt
















Jordskoksuppe med friterede porrer

Antal: 4 Pers.

Ret : Forretter

Hovedingrediens : Rodfrugter

JordskokkerHøjtid: Mortens aften

Indsendt :

Jordskoksuppe med friterede porrer 4 Jordskoksuppe med friterede porrer 1 Jordskoksuppe med friterede porrer 2 Jordskoksuppe med friterede porrer 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
600 g.jordskokker
 
2 porrer
1 løg
1 kartoffel
1 pastinak
3 dl.hvidvin
8 dl.hønsebouillon
0.5 dl.piskefløde
 salt
 peber
 frisk timian
 
 Pynt:
2 porrertoppe
5 dl.smagsløs olie til fritering
 


Opskrift:

Jordskokker, porre (toppene gemmes til pynt), kartoffel og pastinak skylles/skrælles og skæres i mindre stykker. Sæt det hele over i en stor gryde med hvidvinen og et par kviste timian (½ spsk. tørret timian). Lad det koge kraftigt til vinen er næsten helt fordampet.

Tilsæt bouillon og lad det koge ca. 15 minutter til grøntsagerne er møre.

Fjern timiankvistene og blend suppen. Hæld den tilbage i gryden og tilsæt fløde, salt og peber. Lad den simre ganske let, mens de friterede porrer tilberedes.


Den grønne del af porrerne snittes i meget fine, smalle strimler på langs. De frituresteges i den meget varme olie i et par minutter og tages op med en hulske når de er gyldne. Læg dem på køkkenrulle for at suge olien fra og drys evt. fint salt henover med det samme.


Hæld suppen og i portionsskåle og pynt den varme suppe med de friterede porrer.

Tips:

For at få de friterede porrer rigtigt sprøde, kan du, når de er snittet, lægge dem i koldt vand og stille dem i køleskab. Husk dog at tørre dem godt af inden du kommer dem i olien - der må ikke være vand på dem.



Andre brugere har også læst:


karakterer:

1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Bedømmelse af denne opskrift:
4.8    (16 stemmer)

Opskriften er vist 36671 gange,
og udskrevet 2109 gange.




Kommentar fra:


Kommentar:



(Kommentaren vil først blive synlig når den er læst og godkendt)


Jesper  -  2016-11-16 20:12:54
Hvor kommer det ene løg ind i billedet?

Madøre  -  2013-11-04 09:52:55
Prøv at bruge flødeost i stedet for piskefløde - det smager også fantastisk :-)

  -  2011-03-30 14:21:30
vildt god suppe ! især porretoppene er gode

K  -  2009-11-08 21:49:19
En skøn suppe, som er meget let at lave.