EmediateAd

      Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Nyhedsbrev


      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice

      Kontakt

      Annoncering


      Viden om mad

      Kalorieberegner

      Matoppskrift.no

      Indkøbs App

      Links


      Ugens horoskop

      Kryds og Tværs

      Din hjemmeside

      TV Vestsjælland


















Snobrød 01

Snobrød 01 4.2 436
Antal:
Pers. 4 Pers.
Ret : Frokost

Hovedingrediens : Mel

HvedemelIndsendt af : Hassel

Indsendt :

Snobrød 01 4 Snobrød 01 1 Snobrød 01 2 Snobrød 01 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
  Luksus udgaven:
500 gram Hvedemel 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 9 gram
1 dl. 60 gram

3 dl. Sødmælk 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
50 gram Gær
1 tsk. Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
    1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram

Få indkøbslisten på din mobil/tablet med FooDoo appen

Opskrift:

Luksus:
Mælken lunes og gæren opløses heri sammen med saltet. Melet blandes i og dejen æltes. Stil dejen et lunt sted til hævning 40-60 minutter afhængig af rumtemperatur.


Hurtig standart udgave:
500 g. hvedemel
1 brev tørgær
3 dl. vand
1 tsk. salt

Standarten:
Alle tørre dele blandes grundigt. Tilsæt vand lidt af gangen til dejen hænger sammen uden at klistre på fingrene. Ælt grundigt.


Fælles for begge opskrifter:
Sukker eller vanille sukker kan blandes i sammen med øvrige tørrer ingredienser.


Dejen deles nu i passende stykker (en lille knytnæve ca. 4-5 stk.) - Hvert stykke formes til en aflang pølse som rulles på snobrødspinden - husk at det skal dække spidsen på pinden så den ikke brænder - bages nu over glødebål eller gløder, til brødet er gyldent brunt og lyder hult når der bankes på det.

En anden tjek metode er:
Når brødet kan drejes rundt på pinden uden modstand, er det bagt.

PAS PÅ DET ER MEGET VARMT.

Tips:

Der findes mange forskellige opskrifter på Snobrød også nogen stort set kun med mel salt og vand + sukker. Spejder bruger ofte sukker og salt for at sikre spejderne for nok og dermed også tørst, således at de husker at drikke, når de løber og leger.

Brug for øvrigt Bambuspinde som du har renset eller hassel grene som er afbarket - andre typer grenen kan bruges men brænder let og nogle lugter fælt f.eks. hyld.

NB.
Man kan også tilsætte kakao så man får brune brød med dejlig smag eller hvad med Oregano krydderi og bag brødstik til en gryderet eller brug fantasien - god fornøjelse



Andre brugere har også læst:


Energi:
KJ total 8395 (1998 kcal)
KJ pr. Pers. 2098 (499 kcal)
Vægt ialt 854 gram
Vægt pr. Pers. 213 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 983 KJ (234 kcal)
Protein 7.3 gram
Fedt 2.2 gram
Kulhydrat 46.9 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
* Betyder at vi ikke har fuld næringsoplysninger, men ingredienser med væsentligt vægt har vi oplysninger om energi, protein, fedt og kulhydrat.
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Energifordeling:
Anbefalet dagligt indhold

(Energiprocent i opskriften)
Kommentar fra:


Kommentar:



(Kommentaren vil først blive synlig når den er læst og godkendt)


1 2 3 4 5
(1=dårligst, 5=bedst)
Brugernes vurdering af denne opskrift: 4.2 (436 stemmer)

Opskriften er vist 649996 gange,
og udskrevet 21807 gange.

Klaus  -  2013-07-26 17:03:44
Brug IKKE bambuspinde! De små hulrum kan blive meget varme og bambuspindene kan eksplodere.

Anna  -  2013-04-19 13:53:38
Er lidt i tvilv om hvor mange boller der bliver når man laver dil 34 per.

Jesper  -  2013-01-24 23:23:13
Du nævner at nogle grene brænder let eller lugter fælt. Det er ikke den eneste grund. Efter hvad jeg har fundet frem til er fx hyld giftig og bør aldrig bruges til noget man kommer i munden (eneste undtagelse når vi snakker om hyld er de modne sorte bær, eller udstenede røde bær, men det er en anden sag). Og der er sikkert også andre giftige træer man bør undgå.

  -  2012-08-12 14:23:30
Dejen er meget for hård

nicolaj  -  2011-07-15 16:05:51
dejlig glæder mig til og prøve den sammen med min nevø vi skal ud og spise snobrød om lidt mums

  -  2011-06-28 02:39:25
jeg brugte denne opskrift med vand og smed ekstra sukker i mums :D

Lodberg  -  2011-06-07 19:27:02
Jeg fandt på http://dkdiverse.tripod.com/diverse.html ud af at man evt kan forbage dem .... "Snobrød forbagte - Forbag i 4½ minut ved 250 grader." er der nogen som har erfaringe med det ..... jeg skal lave snobrødsdej til en hel dem små børn og jeg vil gerne vidde hvad erfaring i andre har på det punkt (desto mindre børn er desto mindre tolmodighed har de jo så det vil være godt hvis det var muligt at forbage dem en smugle inden de selv skal bage dem ferdig) normalt vil jeg være i mod det da jeg selv er gammel FDF-er men når børne er i alderen 4-14 og de yngste er der flest af så tror jeg at jeg må gå mod strømmen og gøre det nemt for de små.

Marianne  -  2011-06-05 14:27:54
Brug lidt mindre mel og kom istedet havregryn i. Mums de bliver gode

malou  -  2011-05-01 12:49:51
de er okay men mere mælk/vand ville være godt.opåopå

Anna  -  2011-04-21 13:37:28
lyder god <3

Lsfoto  -  2011-03-13 19:26:37
har lige lavet dejen og er nem at arbejde med, brugte lidt rugmel(1/3 del ca) i, da vi skulle bruge det til aftensmad, nu hvor det var lidt varmt i vejret i dag - ja første spis ude dag ;-) snobrød-pølser

  -  2010-06-23 18:50:24
MEGA god opskrift kan ikke vente til næste gang.

Marianne  -  2010-06-23 16:29:43
Prøv med 1/2 hvid hvede. Bliver super god.

birgit  -  2010-06-18 02:45:38
kan man ikke lave dejen om formiddagen, selvom den først skal anvendes om aftenen.

god og dårlig  -  2010-06-15 18:43:44
jeg syndes snobrød smager godt og ikke noget dårlig

Simone  -  2010-06-04 16:25:21
Så står den på telttur i haven iaften, og hvad er en telttur uden skumfiduser og snobrød? Glæder mig til at prøve denne opskrift!

Tilde 12½  -  2010-05-23 17:21:21
Mmmmmmmmmmmm det ser så godt ud, jeg kan næsten ikke vente med at smage det :)

lolo  -  2010-05-08 10:01:04
den lyder til at være god, glæder mig til at prøve den....!

Louise  -  2010-04-11 12:41:22
De er så gode, det er bare med at komme igang med at lave dem :)

karin  -  2009-09-08 19:03:08
kan dejen laves dagen før den skal bruges??...skal der evt så mindre gær i??

Jens T.  -  2009-08-12 12:18:38
Den skal helt klart prøves, men kan læse at der skal lidt ekstra væske i, da jeg ikke kan lide dem for tørre. Men det er jo en smagssag. Jeg plejer at spide en partypølse, og derpå rulle dejen omkring. Så ender man med at have et færdigt pølsehorn. Tager lidt længere tid, men smager mums.

tulle  -  2009-08-06 11:16:30
mums.. glæder mig til at smage dem i aften, hvor den står på den helt store bål-aften..

Astrid  -  2009-06-23 18:36:38
Wow det smager bare så godt det er noget af det bedste jeg har smagt.

glade mig  -  2009-04-25 14:24:35
god opskrift den smagte Godt nammmm

Karen-Anna  -  2009-04-06 13:09:11
Mmmmmm de er bare super gode, det er bare de bedste snobrød jeg nogensinde har smagt:D skynd jer og skaffe opskriften:) så i kan få lavet dem!!!!!!!!!!

  -  2009-04-04 13:43:40
hvad er pk

  -  2008-10-18 17:06:48
ummmmmmmmmmmmmmm de er virkelig gode, tommel op

Thor Hofman  -  2008-10-17 13:52:04
Vi plejer af skære tynde strimler af en god ost, som vi lægger ind mellem pinden og dejen. Når vi ruller dejen på, så prøver vi, at få viklet noget bacon ond i dejen. Så har vi et "Oste-bacon-brød" som man nemt kan stikke en stegt pølse ned i når det er færdigt. Så kan pølsemandens franske Hotdogs godt gå hjem og lægge sig.

Betina  -  2008-07-23 11:36:33
Prøv at komme chokolade m-m´s i dejen. Så bliver det ligesom chokoladeboller. Hvis man rister skumfiduser på bålet smager det godt at putte dem imellem 2 mariekiks.

Christine  -  2008-06-26 21:47:26
De ser gode ud. Dem vil vi glæde os til at nyde ved det varme bål i den lune sommernat :)

Christian (Tony Hawk)  -  2008-06-23 16:34:51
det ser godt nok lækkert ud jeg glæder mig til at smage dem i aftn... mmm..

Havtorn og mor  -  2008-06-06 21:30:18
Uhm... bare god opskrift.. Top karakterer herfra. ( Kan se at andre har kommenteret at dejen var hård, men det er jo det man selv skal vurdere med alt bagværk, man skal selv vurdere om der skal mere mel eller vædske i.)

Mor & Datter  -  2008-05-24 10:23:08
Det ser rigtig godt ud. Vi glæder os til at smage dem. Husk og smag skumfiduser på bål! De er gode :) Mor og Datter

Alexander  -  2008-05-18 19:02:43
Jeg synes den var god. Jeg lavede luksus udgaven.. Ps. Havde den med på telt tur med nogle drenge fra min klasse og det var en stor fornøjelse fra deres side også, De synes også den var god de gav den 4 **** men jeg menner afgjordt den skal have 5 *****

Mig!  -  2008-05-04 11:52:32
Tak for opskriften, den er dejlig nem at lave ( Jeg er 10 år) De smager mums!

Conky  -  2008-01-19 20:47:00
Standart LOL det staves standarD

mor til 3  -  2007-08-04 15:33:16
lækkert lækkert, de er bestemt ikke hårde men man i skal bare bruge normal el nogle melsorter gør dejen ekstra hård jeg brugte halv mælk og halv kærnemælk til luksusdejel og den var virkelig nem at rulle ud og den smagte bare lækker

kurt  -  2007-08-02 16:58:59
sådan lækker

Kokken  -  2007-07-20 16:23:18
Prøv at blande lidt hakkede soltørrede tomater i, PERFECT!!!

Malene  -  2007-07-16 12:13:51
vi glæder os til at smage

Kirstine  -  2007-06-09 19:43:00
Jeg syntes at de er gode, men de mangler lidt af det dårlige de har ikke noget dårligt kun noget godt! :) xD !

miane  -  2007-06-07 17:08:39
gode men klister lidt??

Peter 14 år  -  2007-05-20 16:10:41
Meget god opskrift, jeg gir den fuld stjerner

Kathrine  -  2007-05-17 19:01:48
De smager fantastisk. Prøv med lidt Ketchup så smager det bare godt !!!!!!!!!!!

Peter  -  2007-04-30 18:11:00
lyder som en god opskrift vil jeg prøve. Lige en lille ide til folk der har tør prøve, man kan også putte smartis, skinke eller ost i sit snobrød for at lave lidt afvæksling

emilie  -  2007-04-28 18:06:16
ikk så gode degen var hård

emilie  -  2007-03-10 09:50:58
um me nu de er gode

louise  -  0000-00-00 00:00:00
nem og de smager fantastisk

Aabenraa-pigen  -  0000-00-00 00:00:00
Glæder mig til at komme til at smage dem når jeg skal på stranden på torsdag! MUMS..,

Martin  -  0000-00-00 00:00:00
Der skal mere vand/mælk + pensles med fløde efter de er snoet på ....jammmiie

frederikke  -  0000-00-00 00:00:00
god opskrift

Malene  -  0000-00-00 00:00:00
,,,mmmm det lyder godt glæder mig til at smage..

Lasse & Anne  -  0000-00-00 00:00:00
Vi glæder os til at prøve. Tak for de gode tips!

  -  0000-00-00 00:00:00
Kom staniol omkring pinden inden dejen snos om pinden. De bliver hurtigere bagte.

sofie  -  0000-00-00 00:00:00
mmmm den var go´´især med marmelade.. lidt extra vand/mælk men ellers mmmmm

Ida  -  0000-00-00 00:00:00
Dejen er alt for hård. Ikke godt....

Kim  -  0000-00-00 00:00:00
Brug tyk pind, og sno dejen på i et tyndt lag.

Erik  -  0000-00-00 00:00:00
mmmmmm de er gode

Mette  -  0000-00-00 00:00:00
dejlig opskrift