Kalvenyresteg (Stegeso)

Kalvenyresteg (Stegeso), Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 4

HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : Kalvekød - Kalve nyresteg

Ukendt oprindelseslandIndsendt :      Red :

Ingredienser:
1500 g.kalvenyresteg
2-3 bladeSalvie, frisk
2 dl.bouillon
 salt
 peber
50 g.smør eller margarine
 hvedemel
 kulør
 
Opskrift:
Gnid stegen med salt og peber. Nyren kan tages ud og udvandes, inden den steges sammen med kalvestegen, men det er ikke nødvendigt, og mange finder at nettop nyresmagen gør denne steg så delikat. Den bliver også meget saftig, da nyren er omgivet af fedt. Læg stegen i den gennemfugtede stegeso med nyren nedad. Hæld bouillonen ved og læg salviebladene på kødet. Stegen er mør på 1½-2 timer ved 250 grader. For at være sikker på, at stegen er tilstrækkeligt stegt, kan der stikkes et stegetermometer ind i den tykkeste del af kødet. Termometret skal vise 75 grader. Skyen jævnes, smages til og farves. Spis smørristede kartofler eller grønsager til. Tyttebærsyltetøj smager godt til, hvis stegen servers med kartofler.





karakterer:
Opskriften er vist 14254 gange,
og udskrevet 195 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
3.6    (7 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2017-05-18 14:33:17
God