Oksetunge i kaperssauce (Stegeso)

Oksetunge i kaperssauce (Stegeso), Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 6

HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : Oksekød - Oksetunge

Ukendt oprindelseslandIndsendt :      Red :

Ingredienser:
1 fersk oksetunge
 vand
 salt
1 løg
1 gulerod
 
 Sauce:
50 g.smør eller margarine
60 g.hvedemel
7.5 dl.suppe
3 æggeblommer
3 spsk.kapers
1 spsk.lage fra kapers
 salt
 peber
 
Opskrift:
Læg tungen i den gennemfugtede stegeso. Hæld så meget vand ved at tungen er dækket. Kom salt ved og kog den i ca. 3 timer ved 200 grader. Den skal være så mør, at de små ben ved tungeruden kan trækkes ud. Flå tungen og skær den i skiver. Lav en sauce af suppen, fedtstof og mel og smag den til med kapers og krydderier. Læg tungen tilbage i gryden. Leger saucen med æggeblommerne og hæld den over tungen lige inden anretningen. Spis butterdejssnitter til. Der kan gives hvide kartofler til. Oksetungen kan også serveres i en olivensauce.





karakterer:
Opskriften er vist 14145 gange,
og udskrevet 339 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
5    (1 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2010-10-07 17:31:13
Kog den ved 200 grader? Hmmm... Hva' koger man den så I? Hehe...