Nakkefilet med krydderbulgur

Nakkefilet med krydderbulgur, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 4 Pers.

HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : Svinekød - Nakkefilet

Ukendt oprindelseslandIndsendt :     

Ingredienser:
1000 g.nakkefilet
 kødsnor
 salt
 peber
1 spsk.olie
8 tynde skiver serano- eller parmaskinke
20 g.hel parmesan
 
 Krydderbulgur:
2 gulerødder
0.25 selleri
2 porrer
1 spsk.olie
2 fedhvidløg
3 dl.bulgur
5 dl.bouillon
 salt
 peber
 evt.metalringe
 
1 dl.olie
 
 Tilbehør:
 Evt.grøn pesto
 
Opskrift:
Kødet
Skær nakkefileten igennem på langs i to lige store stykker og snør dem med kødsnor, så skiverne bliver lige store ved anretning. Dup kødet tørt med køkkenrulle, krydr med salt og peber og brun det på en pande i olie på alle sider. Læg de to stykker kød i et ovnfast fad. Stil fadet midt i ovnen. Steg kødet ved 180 grader i ca. 50 minutter. Bruges stegetermometer, skal centrumtemperaturen være 80 grader. Læg skinken på en bageplade med bagepapir og stil skiverne i ovnen ved 180 grader i ca. 10 minutter, til de er sprøde. Hævl parmesanen i skiver med en kartoffelskræller eller en ostehævl. Skær kødet i mindst 8 pæne skiver.

Krydderbulgur
Skær gulerødder og selleri i meget små tern. Gem ca. 10 cm porretop fra den ene porre. Skær resten af porrerne i tynde skiver. Svits grøntsagerne i olie sammen med finthakket hvidløg i ca. 5 minutter. Tilsæt bulgur og bouillon. Lad det koge op. Sluk for varmen og lad gryden stå i ca. 10 minutter under låg. Smag til med salt og peber. Hæld bulguren i metalringe eller forme, hvis det ønskes serveret som på foto ovenfor.

Skær porretoppen i tynde strimler og friter dem i olie ved ikke for høj varme til de er sprøde. Læg dem til afdrypning på køkkenrulle. Hvis temperaturen er for høj, bliver porretoppen brun.





karakterer:
Opskriften er vist 12632 gange,
og udskrevet 246 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
5    (4 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu