Marinerede sauté skiver med jordnøddesauce

Marinerede sauté skiver med jordnøddesauce, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 2 Pers.

HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : Svinekød - Svinefilet

Ukendt oprindelseslandIndsendt :     

Ingredienser:
250 g.sauté skiver af svinefilet ½ cm tykke
 
 Satay:
1 spsk.sojasauce
1 fedhvidløg
2 tsk.frisk ingefær
0.25 tsk.stødt chili eller 0.5 frisk chili
0.25 tsk.stødt koriander
0.25 tsk.stødt spidskommen
1 tsk.sukker gerne rørsukker
1 tsk.sesamfrø
1 lime
 
 Jordnøddesauce:
1 skalotteløg
1 fedhvidløg
1-1.5 frisk rød chili
1 tsk.olie
2 spsk.peanutbutter
1 lime
1 spsk.sojasauce
2 tsk.sukker gerne rørsukker
 salt
 peber
 
 Råkostsalat:
2-3 gulerødder
1 rødbede
2-3 spsk.citronsaft
 lidt rørsukker
 
 Pynt:
1 lime
 
 Tilbehør:
2 dl.ris
 
Opskrift:
Bland sojasauce, knust hvidløg, revet ingefær, krydderier, sukker og sesamfrø i en skål. Hvis der bruges frisk chili, skal den være finthakket. Tilsæt fintrevet limeskal og 1 spsk limesaft. Vend sauté skiverne i marinaden og stil dem i køleskab i mindst ½ time. Til saucen svitses finthakket løg, hvidløg og en chili i olie i en gryde i et par minutter. Tilsæt 1 dl vand, peanut-butter, 2 spsk limesaft, sojasauce og sukker. Kog saucen igennem under omrøring. Smag saucen til med salt og peber. Saucen kan serveres enten kold eller varm. Pynt evt. med lidt friskhakket chili ved servering. Kog risene. Snit grøntsagerne til salaten fint. Smag til med lidt citronsaft og sukker. Steg de marinerede sauté skiver på en varm grillpande eller en almindelig pande ½-1 minut på hver side. Pynt med lime i både.





karakterer:
Opskriften er vist 6448 gange,
og udskrevet 140 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
5    (3 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu