Krydret nakkefilet med bagte peberfrugter

Krydret nakkefilet med bagte peberfrugter, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 4

HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : Svinekød - Nakkefilet

Ukendt oprindelseslandIndsendt :     

Ingredienser:
1000 g.nakkefilet
 frisk rosmarin
10 hele enebær
1 citron
2 spsk.olie
 salt
 peber
 
 Bagte peberfrugter:
4 peberfrugter
1 rød chili
2 skalotteløg
2 fed hvidløg
2 spsk.olie
3 spsk.rødvinseddike eller balsamico
 salt
 peber
 grønt drys til pynt fx dild kørvel eller persille
 
 Tilbehør:
800 g.kartofler eller brød
 
Opskrift:
Kødet:
Blend 1-2 stilke rosmarin, enebær, revet skal af en citron med olie, salt og peber. Gnid kødet godt ind i blandingen. Læg kødet i et ildfast fad. Sæt fadet midt i en kold ovn. Tænd ovnen på 180 grader, og lad nakkefileten stå i 1½-2 timer, til den er gennemstegt. Dæk nakkefileten med stanniol, og lad den hvile i ca. 20 minutter.

Bagte peberfrugter:
Skær hver peberfrugt og chili i kvarte og fjern frø og mellemvægge. Læg dem i et ildfast fad. Hak løg og hvidløg fint. Hæld det over peberfrugterne sammen med olien, og bag dem i ovnen sammen med kødet den sidste time af stegetiden. Tag peberfrugterne ud af ovnen og si olien fra til senere brug. Fjern forsigtigt skindet på peberfrugterne og skær peberfrugterne i mindre tern eller strimler. Kom det i en lille gryde sammen med vineddike og den frasiede olie.Varm peberfrugterne forsigtigt op og smag til med salt og peber. Server stegen skåret i skiver med de bagte peberfrugter med grønt drys og kartofler til.





karakterer:
Opskriften er vist 33299 gange,
og udskrevet 729 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.9    (7 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2011-12-31 12:41:43
nakkefilet er super godt! Især i stegepose v 120 grader i 6 timer!