Flødekartofler (fedtfattig)

Flødekartofler (fedtfattig), Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Pers. 4 Pers.
Diverse TilbehørRet : Diverse Tilbehør - Kartoffel Tilbehør

Hovedingrediens : Rodfrugter - Kartofler

Fedtfattig opskrift

Ukendt oprindelseslandIndsendt :      Red :
Flødekartofler (fedtfattig), billede 4 Flødekartofler (fedtfattig), billede 1 Flødekartofler (fedtfattig), billede 2 Flødekartofler (fedtfattig), billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
100 gram Porre, renset vægt 1 mellem porrer vejer ca. 150 gram renset vægt.

1 bdt. porrer vejer indeholder ca. 4 mellemstorer porer og vejer ca. 600 gram.
100 gram Gulerødder, skrællet vægt 1 mellem gulerod vejer ca. 100 gram skrællet vægt
100 Løg, pillet vægt 1 almindeligt løg vejer ca. 150 gram pillet vægt
100 gram Knoldselleri, skrællet vægt 1 mellem knoldselleri vejer ca. 800 gram skrællet vægt
   
650 gram Kartofler, skrællet vægt 1 mellem kartoffel vejer ca. 125 gram skrællet vægt
   
3 spsk. Maizena majsstivelse 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 55 gram
6 dl. Letmælk 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
Peber 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 55 gram
evt. Muskatnød, stødt 1 tsk. 2.5 gram
1 spsk. 7.5 gram
   
Opskrift:
Rens grøntsagerne.
Skær porre og gulerod i tynde skiver, skær løg og selleri i små tern. Skær kartofler i 2-3 m.m. tykke skiver. Grøntsagerne lægges i et ovnfastfad.

Udrør maizenaen i letmælken. Bring blandingen i kog. Smag til med salt, peber og eventuelt muskatnød. Når "fløden" har konsistens som en tynd sovs, hældes den over kartoflerne og grøntsagerne.

Bag retten i ovnen ved 175 grader C. alm. ovn i ca. 1 time.

Tips:

Andre grøntsager end de nævnte kan anvendes, rød/grøn peber og bladselleri ligesom retten kan laves udelukkende med kartofler og løg.





karakterer:
Opskriften er vist 165258 gange,
og udskrevet 2691 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
2.9    (31 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Energi:
KJ total 32607 (7763 kcal)
KJ pr. Pers. 8151 (1940 kcal)
Vægt ialt 16574 gram
Vægt pr. Pers. 4143 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 196 KJ (46 kcal)
Protein 1.7 gram
Fedt 0.3 gram
Kulhydrat 10.2 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2011-12-09 12:46:25
Persillerod er god i stedet for rodselleri - persillerod smager næsten som gulerod, modsat pastinak - som ellers ligner persillerod.

  -   2011-03-12 07:44:01
Er man så uheldig at man har diabetes, så er det det tætteste man kommer på flødekartofler.Så for os er det en lækker ret da vi samtidig får vores grøntsager som vi alligevel skal have.

  -   2010-02-26 16:19:22
I stedet for rodselleri hvad kan der så komme i, da familien ikke er så glade for den rodfrugt

  -   2010-02-16 16:39:06
Er retten fryseegnet? :)

  -   2009-11-19 12:35:15
Nøøøj den er super dejlig den ret.. Fik den lavet til aftensmad igår, og familien var så glade for det.. og det godt nok smart det med letmælken og maizenaen, der giver en cremet konsistens.. Blev godt nok snydt af smagen; man skulle tro det var rigtig fløde-... Sådan!!!