Hyldeblomst pandekager

Hyldeblomst pandekager, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Portion 1 Portion
Varm DessertRet : Varm Dessert - Pandekager

Hovedingrediens : Bær - Hyldeblomst

Ukendt oprindelseslandTilberedningstid : 30 minutter

Indsendt :      Red :
Hyldeblomst pandekager, billede 4 Hyldeblomst pandekager, billede 1 Hyldeblomst pandekager, billede 2 Hyldeblomst pandekager, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
10 Hyldeblomstskærme
lidt Kanel, stødt 1 tsk. 2.5 gram
1 spsk. 7 gram
1 dl. 50 gram
Flormelis 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 50 gram
   
  Pandekagedej:
150 gram Hvedemel 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 9 gram
1 dl. 60 gram

2 Æg M/L, hele 1 æg størrelse 2 vejer ca. 70 gram.
2 dl. Mælk 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram

Næringsberegning på baggrund af sødmælk.
Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
   
  Friturestegning:
Olie solsikke/vindruekerne 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram

   
Opskrift:
Blomsterne vaskes og tørres forsigtigt og drysses med lidt kanel. Lad bare stilkene blive siddende.

Lav en dej af æg, mel, salt og lidt mælk. Dyp blomsterne forsigtigt i dejen, og frituresteg dem til de er sprøde og lysebrune. Lad dem dryppe af på fedtsugende papir.

Drys med flormelis eller spis dem, mens de er varme, med solbærsyltetøj.





Beskrivelse:

Skøn hyldeblomst pandekage opskrift

Ønsker du at imponere dine gæster med en dessert, som de helt sikkert ikke har prøvet før, så skal du prøve pandekager med hyldeblomst. Nu tænker du måske, at der skal tilsættes hyldeblomster i selve pandekagedejen, men dette er ikke helt korrekt. De friskplukkede hyldeblomster dyppes i pandekagedej, hvorefter de friteres og drysses med flormelis inden servering.

En nem dessert med smag af sommer

Ingen sommer uden hyldeblomst, og hvorfor ikke lave en spændende dessert bestående af hyldeblomst pandekager? Desserten vil helt sikkert få dine gæster til at kigge en ekstra gang. Opskriften på pandekager med hyldeblomst er lige til. Du skal blot være opmærksom på, at hyldeblomsterne ikke frituresteger for længe, så de bliver for mørke.

Hvis du får en større mængde gæster på besøg, kan du med fordel lave pandekagedejen dagen før og opbevare den i køleskabet. Måske kan I endda gøre det til en fælles aktivitet, at plukke hyldeblomster sammen, hvis du har dem i egen have eller i nærområdet. Du kan vælge at servere hyldeblomst pandekagerne med flormelis eller gå skridtet videre og toppe dem med chokoladesovs eller nutella.

Vil du hellere servere gammeldags pandekager? Så finder du opskriften her på siden.

karakterer:
Opskriften er vist 94343 gange,
og udskrevet 1415 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4    (47 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Energi:
KJ total 3569 (849 kcal)
KJ pr. Portion 3569 (849 kcal)
Vægt ialt 490 gram
Vægt pr. Portion 490 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 728 KJ (173 kcal)
Protein 7.9 gram
Fedt 4.7 gram
Kulhydrat 25.2 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2020-06-19 22:46:57
Er der noget med stilkene er giftige?

  -   2014-01-04 09:34:07
Helt igennem fantastisk!!

  -   2011-06-20 20:34:27
kan man godt stege dem i palmin??

  -   2011-06-07 13:57:52
Og ja så creme fraiche eller flødeskum så er den hjemme.

  -   2009-06-23 18:15:27
der var en der spurgte om de var gode at inponere piger med... jaa de er perfekte!! men lad være med at brænde dem på... hehe hilsen Pige-eksperten(er selv en pige såå...)

  -   2009-06-23 18:12:20
i kan også bare hælde dejen på panden (som normale pandekager) og lige efter putte hyldeblomst i (Uden kanel) det er også godt!!

  -   2009-06-11 16:37:11
smag og behag...er ikke så pjattet med disse...

  -   2009-06-06 19:09:08
kan også laves over bål. mums.

  -   2009-02-23 14:44:16
er de gode hvis man skal lave en middag til to, og smatidig skal imponere en smuk pige? men hvor det heller ikke skal være overdrevet fint?

  -   2008-09-21 21:46:02
Den er mægtig :-) Med venlig (bager)hilsen, Hans. he he . .

  -   2008-06-10 01:08:06
De kan altså også steges på en pande med rigelig olie, et godt råd: kom lidt ekstra mælk i så kun et tyndt lag dej hænger ved, hvis I vælger at stege dem på pande - og synd at drysse sukker på, man går derved glip af den dejlige hyldeblomstsmag..

  -   2007-06-17 09:54:11
de smager godt

  -   2007-02-12 09:45:45
det smager rigtig godt prøv det

  -   2005-01-01 01:01:01
er de goe?

  -   2005-01-01 01:01:01
Smager rigtig godt med syltetøj

  -   2005-01-01 01:01:01
DE ER FRITURESTEGT

  -   2005-01-01 01:01:01
Det lyder nu mere som om dette er friturestegte hyldeblomster, end det lyder som pandekager..