Oksekød i gelé

Oksekød i gelé, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 8

HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : Oksekød - Okseklump

Ukendt oprindelseslandIndsendt :      Red :

Ingredienser:
2000 g.oksekød (klump/inderlår)
1 grisetå
2 løg
6 nelliker
1 stilkbladselleri med grønt
2 fedhvidløg
1 laurbærblad
1.5 spsk.salt
6 hele peberkorn
1 spsk.Worcestershire sauce
1 æggehvide
1 æggeskal
 
 Pynt:
 persille
 tomater
 salatagurk
 
 Flødepeberrod:
1 dl.piskefløde
1 brevreven peberrod
 sukker
 
Opskrift:
Læg kødet i en gryde med grisetåen, 2 pillede løg (stik nelliker fast i dem), selleristilke skåret en gang igennem samt krydderierne. Hæld vand ved, så det dækker, bring det i kog. Skum suppen og lad den simre 3–3½ time, til kødet er mørt.

Tag kødet op og kog suppen ind til det halve. Skum evt. fedt af og si den igennem et klæde. Hæld suppen i en ren gryde. Pisk æggehviden lidt og hæld den i suppen sammen med den knuste æggeskal. Lad det koge op og si suppen gennem et rent klæde. Skær kødet ud i store tern (uden ben og sener/fedt), der lægges tæt i en lang kage/brødform. Hæld suppen over og læg en vægt over kødet. Lad det stå i køleskabet natten over.

Vend oksekødet ud på et fad. Pynt med persille, agurk og tomatbåde. Giv evt. fløde peberrod til. Pisk fløden stiv, rør peberroden i og smag det til med sukker og salt.





karakterer:
Opskriften er vist 8279 gange,
og udskrevet 119 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
5    (1 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu