EmediateAd

      Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Nyhedsbrev


      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice

      Kontakt

      Annoncering


      Viden om mad

      Kalorieberegner

      Matoppskrift.no

      Indkøbs App

      Links


      Ugens horoskop

      Kryds og Tværs

      Din hjemmeside

      TV Vestsjælland





Påskekage

Antal:
Pers.
Ret : Kager i form

Ingrediens : Mel

Højtid: Påske

Indsendt : 0000-00-00

Påskekage 4 Påskekage 1 Påskekage 2 Påskekage 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
2 Appelsiner 1 appelsin vejer ca. 250 gram med skrald.
250 gram Margarine 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
200 gram Sukker 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
4 Æggehvide 1 æggehvide ca 30 gram
4 Æggeblomme 1 æggeblomme ca 15 gram
250 gram Hvedemel 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 9 gram
1 dl. 60 gram

1 tsk. Bagepulver 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
100 gram Mørk chokolade 44% Den almindelige mørke kogechokolade med 44 % kakao.
Fedt ca. 30%

Hakket chokolade vejer ca.
1 tsk. 3 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
100 gram Mandler, usmuttede 1 dl. mandler vejer ca. 50 gram.
1 mandel vejer ca. 1 gram.
    1 dl. mandler vejer ca. 50 gram.
1 mandel vejer ca. 1 gram.
Glasur
250 gram Flormelis 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 50 gram
Vand 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
    1 tsk. 3 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
Overfør ingredinserne for Påskekage til mealChaser indkøbsliste

Forklaring:

Riv skallen af appelsinerne og gem dem. Pres saften ud af appelsinerne.

Rør margarinen godt med sukkeret. Rør æggeblommerne og appelsinsaft i. Bland mel og bagepulver og rør det i sammen med hakket chokolade og hakkede mandler.

Pisk æggehviderne stive og rør ca. 1/3 i og vend resten i med let hånd.

Fordel dejen i smurt bradepande 23x33 cm.

Bag kagen ved 170 grader C. alm. ovn i 30-40 minutter.

Glaser kagen mens den stadig er lun.



Andre brugere har også læst:


Energi:
KJ total 25143 (5986 kcal)
KJ pr. Pers. 2095 (498 kcal)
Vægt ialt 1735 gram
Vægt pr. Pers. 144 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 1449 KJ (345 kcal)
Protein 4.4 gram
Fedt 16.8 gram
Kulhydrat 45.1 gram


Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
* Betyder at vi ikke har fuld næringsoplysninger, men ingredienser med væsentligt vægt har vi oplysninger om energi, protein, fedt og kulhydrat.
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Energifordeling:
Anbefalet dagligt indhold

(Energiprocent i opskriften)
Kommentar fra:


Kommentar:



(Kommentaren vil først blive synlig når den er læst og godkendt)


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
(1=dårligst, 10=bedst)
Brugernes vurdering af denne opskrift: 8.3 (103 stemmer)

Opskriften er vist 129639 gange,
og udskrevet 6791 gange.

Bettina  -  0000-00-00 00:00:00
Dejlig saftig kage, som er frisk i smagen.

amalie  -  0000-00-00 00:00:00
den er bare god glæder mig til vi skal have den igen..!

anne  -  0000-00-00 00:00:00
den er også rigtig god med citron istedetfor appelsin

line  -  0000-00-00 00:00:00
super frisk kage..!!

ulla  -  0000-00-00 00:00:00
hvad skal man gemme appelsinskallerne til?

KarinaKS  -  0000-00-00 00:00:00
En rigtig god og frisk kage- men passer nok bedre til en springform

Trine  -  0000-00-00 00:00:00
Rigtig go' kage, dog bedst samme dag

Per  -  0000-00-00 00:00:00
Vil da mene at den revne skal skal blandes i kagen

hanne  -  2007-02-20 17:58:12
skallen river man og drysser oven på glassuren det er bare pynt det har jeg gjordt uhm

Per  -  2007-03-22 09:41:13
Nu har jeg prøvet den, som i kan se på billederne, jeg brugte dog kun halvdelen af skallerne som pynt, det syntes jeg var rigeligt, men det kan I jo selv bedømme på billedet, so jeg vil mene at halvdelen af skallerne bruges i dejen, og den anden halvdel bruges som pynt.

[email protected](us)  -  2007-04-07 21:38:51
finr in springform with lemmon or orange skin shredded in dough itself. Gives it a twist of flavor .

rethy  -  2008-03-19 10:04:53
God kage - bliver endnu bedre af at have været i fryseren

Lise  -  2008-03-21 13:04:38
Jeg synes den smager for meget af appelsin.

Berit  -  2008-03-23 15:41:25
Smager dejligt. Tag kagen forsigtigt ud af ovnen, så den ikke falder sammen.

R.  -  2009-04-06 21:01:37
Jeg synes det er en kedelig kage... Det skal nok siges at jeg ikke bryder mig om appelsinskaller, så dem undlod jeg at tilsætte. Måske er det dem der gør en forskel, men jeg synes den smagte for meget af margarine. Beklager.

  -  2009-04-06 23:12:58
Smager ikke så godt.. Men nok bare mig der hader appelsin i kage

Line  -  2009-04-12 10:37:41
Super lægger kage, utrolig frisk prøv at putte lidt extra appelsinskal i kagen også. jeg bagte med smør i stedet for margarine og det var meget bedre

Bjarne K  -  2010-03-29 11:14:43
Når man bager med citron og appelsiner kommer man den revne skal i dejen sammen med det meste af saften den resterende del af saften kommer man i glasuren, skallen på appelsinerne kan godt give en bitter smag på glasuren hvis man kommer den ovenpå.

Fam. Kristensen  -  2010-04-02 14:59:26
Rigtig god. Blandede også appelsinsaft i glasuren, så får den en dejlig smag og bliver også "påskegul"

Annette  -  2011-04-12 19:54:37
En rigtig god kage. Dog et lille nip salt i æggehviderne inden de piskes stive. Alle de stiftpiskede æggehvider vendes forsigtigt i dejen (som ganske rigtigt er iblandet revet appelsinskal)Det gør kagen lettere og luftigere. Glasuren blandes med appelsinsaft - ikke vand. pyntes med revet appelsinskal - selvfølgelig uden den hvide hinde er revet med, det er den, der er bitter.

Pernille  -  2011-04-22 15:00:31
ulla: til at drysse ovenpå, ligesom på billedet :)

  -  2012-04-03 14:48:06
Appelsinskallerne skal vel ovenpå som vist på billedet..