EmediateAd

      Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Nyhedsbrev


      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice

      Links

      Cookiesinformation


      Om os

      Kontakt
















Bøf Stroganoff med kartoffelmos

Antal:
Pers. 4 Pers.
Ret : Hovedretter

Hovedingrediens : Oksekød

OksestrimlerOprindelsesland : Rusland - Russisk - Russiske

Indsendt :

Bøf Stroganoff med kartoffelmos 4 Bøf Stroganoff med kartoffelmos 1 Bøf Stroganoff med kartoffelmos 2 Bøf Stroganoff med kartoffelmos 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
600 gram Oksekød i strimler Oksekød i strimler skæres af skært oksekød.

Som skært oksekød kan bruges bov, tykkam, inderlår, yderlår eller klump.
400 gram Løg 1 almindeligt løg vejer ca. 150 gram pillet vægt
200 gram Champignoner 1 bakke med 500 gram champignon med rod giver ca 400 gram rensede champignon.
25 gram Smør 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
2 spsk. Olie 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram

    1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram

1 tsk. Paprika, edelsuss
2 dl. Oksebouillon 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
2 dl. Piskefløde 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
70 gram Tomatpure. koncentreret 1 tsk. 15 gram
1 spsk. 35 gram
1 dl. 140 gram
    1 tsk. 15 gram
1 spsk. 35 gram
1 dl. 140 gram
1 dl. Creme fraiche 38 % 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
Peber 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 55 gram
    1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 55 gram
  Kartoffelmos: 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 55 gram
1000 gram Kartofler 1 mellem kartoffel vejer ca. 125 gram skrællet vægt
1 dl. Sødmælk 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
10 gram Smør 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
Peber. hvid
   


Opskrift:

Brun kødet i halvdelen af fedtstoffet. Tag det op.

Brun de hakkede løg og champignonenerne i den anden halvdel af fedtstoffet.

Kom kød, løg, champignons i kvarte, tomatpure, paprika, bouillon og fløde i gryden. Kom låg på og lad retten simre i 1-1.5 time afhængig af kødet.

Når kødet er mørt kommes creme fraiche i og retten koges igennem. Smages til med salt, peber og evt. 2-3 spsk sherry eller hvidvin.

Kartoffelmos:
Kog kartoflerne uden salt. Når de er kogt, moses de og der justeres med varm mælk og smør. Smag til med salt og peber.

Server Bøf Stroganoff med kartoffelmos og en frisk salat.

Tips:

Strimler på 1*1 og ca- 5 cm. lange skåret af klump eller inderlår.



Andre brugere har også læst:


karakterer:

1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Bedømmelse af denne opskrift:
4.3    (196 stemmer)

Opskriften er vist 929642 gange,
og udskrevet 40571 gange.


Energi:
KJ total 15672 (3731 kcal)
KJ pr. Pers. 3918 (932 kcal)
Vægt ialt 2933 gram
Vægt pr. Pers. 733 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 534 KJ (127 kcal)
Protein 5.8 gram
Fedt 8.0 gram
Kulhydrat 8.7 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Energifordeling:
Anbefalet dagligt indhold

(Energiprocent i opskriften)


Kommentar fra:


Kommentar:



(Kommentaren vil først blive synlig når den er læst og godkendt)


Erling Drejer ( kok )   -  2015-09-02 13:39:53
Der bruges OKSEMØRBRAD og IKKE alle mulige stykker kød . kødet i tykke strimler og serveres rosarødt .

kokken  -  2015-06-14 13:30:24
Sikke dog en masse kloge kommentarer på en af de mest simple klassiske retter. Alle retter kan forbedres med ting man kan lide, men en klassisk stroganof indeholder hverken bacon eller vin/likør. Man bruget oksemørbradsspidser som er skåret i fine strimler. Bruner dem af og tager dem op sauterer løg og champignons og tilsætter tomatconcassee. Så kommes sky og demi glace i og det koges ned. Monteres med creme fraiche og smages til med paprika. Så smides kødet i og serveres straks med kartoffelmos som ikke bliver lang af at bruge håndmikser men af for meget smør. Bruger selv helst et stampejern. Og hvis vi sku afvige den klassiske opskrift, så er knoldselleri i kartoffelmos en sikker vinder. Stroganof er en a la carte ret der kan laves på få minutter hvis forberedelserne er iorden.

Patrick  -  2015-01-05 14:46:07
Gør jeg selv den tjeneste at komme tomat pure i så det kan blive svitset af . tomat pure kan godt være lidt bitter/surt og det hjælper at lige svitse det af først .

Bjarke  -  2014-10-01 05:58:07
Rigtig god opskrift men hvad drikker man til

HH  -  2014-01-27 19:53:15
God opskrift! - og super at ingredienserne er opgivet i gram, i stedet for den slags hvor der f. eks. blot står at man skal bruge een porre, som jo kan være på størrelse med et baseball bat eller et lettere forvokset forårsløg :-)

Tove  -  2014-01-16 13:00:02
Kan man bruge kalveklump istedenfor oksekød?. Og kan man feks la den simre 1 time første dag og så når man skal severe den la den simre ferdig?. Det sto at man skulle la den simre ca 3 timer om det var en klump ?

Lis  -  2014-01-02 15:05:33
Hvis i vil have den helt rigtige/originale smag så start med riste/afsmelte lidt røget spæk eller lidt fedt bacon.- derefter som ovenstående opskrift men men samtidig med paprikaen skal der senneps-pulver i og wups så bliver smagen som den skal :)

Amalie  -  2013-10-25 09:53:21
Mums det lyder lækkert. Håber jeg kan leve op til kærestens forventning af "bøf stroganoff" hvis jeg laver denne :D

  -  2013-05-28 16:49:58
Hmm min piskefløde skillede... Ved ikke hvorfor idet jeg lod det køle lidt inden jeg tilsatte fløden og satte den til at simre.... Da jeg kiggede til den første gang så det godt ud, men efter 30min var den skilt... øv

  -  2013-05-03 17:56:45
Mine to piger på 7 og 10 der ellers ikke spiser sammenkogt af nogen som helst art elsker simpelthen den her ret. Den er os populær hos forældrene :) Vi tilføjer 100 g bacon.

  -  2013-04-11 15:56:43
der mangler et par strøg af muskatnød i mosen, ikke for meget,

Natascha  -  2013-03-19 19:29:46
Lækker ret og nem at lave - Skal helt sikkert laves igen :) Tak for dejlig opskrift.

  -  2012-11-25 19:14:34
ejjj så kom jeg 6 % fraiche i... Den skiller rigtig meget... Det skal man ik gøre.. De havde ik andet og så tænkte jeg at det ku jeg da godt lige prøve...

Vippe123  -  2012-11-07 18:23:22
Prøv med frisk grøn pasta det er det bedste

Tom Chr  -  2012-08-26 19:57:54
Må sige den er godkendt :-) lavede den med den lette Creme Fraiche og 8% madlavningsfløde i stedet for den fede banditfløde ;-) og kan kun sige at det smagte helt fantastisk.

smutti  -  2012-08-08 19:45:14
For en der ikke er vant til at lave mad, så måtte der gerne stå at mælken skal være varm :(

mads  -  2012-07-06 16:51:14
kan den hvide pepper erstattes med sort pebber?

Mark  -  2012-05-19 18:21:44
Smager super godt! Alex har dog ret, det er ikke en klassisk Stroganoff, men mere en fordansket version :)

sudi  -  2012-03-22 15:18:21
rigtig fantastisk ret! den var simpelthen vidunderlig :)

Søren, Helsingør  -  2012-03-06 11:23:44
Kartofler til kartoffelmos, skæres i tern og koges i sødmælk - så det lige knap dækker - tilsæt salt og kog ved meget svag varme - rør rundt en gang imellem - pas på det ikke brænder på. Kartoflerne suger mælken i løbet af 35-40 minutter og er færdig - eventuelt en lille klat smør til sidst - perfekt, varm og meget velsmagende kartoffelmos - velbekomme...

Mig  -  2012-01-15 22:10:51
God ret. Foretrækker dog piskefløde i stedet for creme fraice. Når man skal have kødet, så køb det hos en rigtig slagter. En slagterigris bliver stresset og udsender så nogle stoffer ud i kroppen, som gør kødet hårdt. Altså: når man nu laver en lækker ret, så brug da fløde. Det er jo ikke hver dag man spiser så fed mad. Vi overlever nok. Når man nu vil lave det, så gør jer selv den tjeneste at bruge rigtig kød, som er mørt! Ellers er det lidt af en fiasko.

Mig på amager  -  2011-12-15 18:51:26
Super god, jeg brugte en hel bouillonterning, hvilket gav en god og kraftig smag :-)

Cathrine  -  2011-12-09 10:02:24
Udemærket ret. Syntes dog der manglede lidt smag. Der var dog ingen klager fra gæsterne :)

mikael korinth fyn  -  2011-10-21 17:55:41
super god rat er i høj kurs hos kone og børn prøv eventuelt med gulerøder i skiver og en pore det gir lige lidt ekstra. velbekomme der ude.

nadia  -  2011-10-12 18:57:56
jeg elsker bøfstroganof, prøv med rød peberfrugt i strimler og cremefine helst den med mest fedt. synes den anden er dårlig.

henriette  -  2011-10-02 13:57:08
jeg plager at bruge kylling i stedet for oksekød, det smager også meget godt.

pjuske  -  2011-07-14 13:18:55
Ja jeg vender tilbage. det er en superskøn opskrift. Jeg undlod creme fraice, og brugte kun flæde. jeg var bange for den skulle skille, hvilket enkelte af mine sovse med cremefraice har gjort. Men jeg takker for opskriften. ps. man kan godt spise surt til drueagurk/ asier.

ingelise Jacobsen Fjenneslev  -  2011-02-11 14:34:35
katoffelmosen bliver ikke sej med håndmikseren hvis man venter med at røre salt og smør i med en ske til sidst.

  -  2010-10-21 14:53:29
Til Gunnar S-L: Mosen bliver sej med elpisker, så selvfølgelig skal mosen moses med en dertil indrettet kartoffelmoser :-)

Susanna  -  2010-09-29 16:53:57
Er er nogen der har prøvet med sherry eller hvidvin ?

BG  -  2010-04-15 17:05:22
KONGERETTEN OVER ALLE! SUPERGOD!

Stephanie  -  2010-04-10 18:57:22
Jeg har lige lavet det og istedet for fløde puttede jeg sødmælk i. Det smagte kanon godt :)

  -  2010-04-10 16:25:37
super god opskrift... det kom jo til at smage lige som det skulle... perfekt..

hemmelig person  -  2010-02-18 18:57:03
den stroganoff smagte bare godt

Jarl Lørrits  -  2010-01-07 15:37:51
Prøv at komme en stor teske fuld Danablue eller endnu bedre Rokkefår i det smager bare mum - mum.

Hobbitten  -  2009-08-19 19:09:29
Prøv med revet ost i kartoffelmosen og selvfølgelig skal der muskatnød i! :-)

Bambi  -  2009-02-22 13:31:45
En super god bøf stroganoff den var bare fantastisk,jeg brugte crem fine 7% i stedet for fløde den blev ikke mindre tynd af det.

Anan  -  2009-02-09 17:23:47
Super god opskrift. Smager virkelig lækkert! Den bedste Stroganof jeg har smagt!

Tom  -  2009-01-05 18:23:46
Mama4 der skal være en lille smule klumper i ellers er det ikke kartoffelmos,brug et håndpiskeris det kræver lidt "muller" men bliver godt,ellers kan man lige så godt bruge pulver.

Mama4  -  2008-11-16 14:07:31
super lækker ret! Puttede rød peber i strimler i - og brugte kun fløde (½ L)spædedet op med mælk (½L) og jævnet den lidt.

Mama4  -  2008-11-15 18:58:40
Kartoffelmos: Lige siden jeg fandt en gammel "moser" (sådan en man lægger kartoflerne i og trykker sammen)har jeg altid brugt den. Den gør mosen luftig og efterlader ingen klumper. Derudover har min kæreste altid puttet revet æbler i, for at gøre den luftig - så lægger den heller ikke tungt i maven.

sussi Pedersen  -  2008-10-28 17:25:22
Det smager også fantastisk med gulerodskiver i... :-)

Kirsten S  -  2008-09-06 17:37:32
Det er denne "Bøf stroganoff-opskrift" jeg har brugt i mange år - men jeg tilsætter noget røget - baconstrinmer/tern, som svitses med fra starten, så kødet får smag - og(eller) coctailpølser (ikke fra dåse)til allersidst - sådan har jeg fået det hos min "sviger-farmor" - mums - prøv selv. PS Walnut Brown sherry er den perfekte vin-ingridediens

  -  2008-03-05 07:21:10
Hvis du tilsætter en anelse hvedemel i creme-fraichen (hvor du kan bruge helt ned til 9%), skiller sovsen ikke. Retten smager vidunderligt....

Mai  -  2007-12-10 21:41:27
Hold op det lyder lækkert... den tror jeg at jeg må lave imorgen...!

Jesper  -  2007-08-25 12:27:02
Godt spørgsmål "mig", Hvis jeg frøs noget af den ned, ville jeg nok undlade at bruge creme fraiche i den del, jeg frøs ned, og så blot tilsætte det når jeg varmede det op, eller bruge piskefløde istedet for. -Iøvrigt bruger jeg en spsk paprika, og tilsætter et fed finthakket hvidløg ved samme lejlighed.

mig  -  2007-01-26 14:15:55
vil den skille hvis man fryser den?

Susanne kristensen  -  2007-01-04 17:46:58
Gunnar, ja jeg har så i mange år brugt piskeris, men lærte så af en kok, at det må man ikke. Kartoffelmosen bliver "lang" af det.

Gunnar S-L  -  0000-00-00 00:00:00
I kartoffelmosen savner jeg, at der foruden salt og (hvid!) peber krydres med reven muskatnød. I øvrigt er den enkleste måde at mose kartofterne på, at brugen en el-håndpisker - piskerisene - ikke dejgkrogene! I mange år har jeg stået og maset med en "kartoffel-moser" = stort besvær og griseri i forhold til el--piskeren!

Lis Hansen Haderslev  -  0000-00-00 00:00:00
Vil bare sige den er super-god....den bedste jeg har prøvet.