Græsk lammegryde

Græsk lammegryde, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Pers. 4 Pers.
HovedretterRet : Hovedretter - Gryderet - Gryderetter

Hovedingrediens : Lammekød - Lammesmåkød

Oprindelsesland : Grækenland

GrækenlandIndsendt :      Red :
Græsk lammegryde, billede 4 Græsk lammegryde, billede 1 Græsk lammegryde, billede 2 Græsk lammegryde, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
500 gram Lammekød i tern Til lammekød i tern kan bruges kød fra hals, bov eller kølle.
2 fed Hvidløg Et almindeligt fed hvidløg vejer ca. 4 gram.
1 spsk. Olivenolie Mål/Vægt
1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
   
2 Æg M/L, hele 1 æg størrelse 2 vejer ca. 70 gram.
1.5 dl. Yoghurt naturel 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
0.5 tsk. Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
Peber 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 55 gram
   
10 Oliven. sorte. uden sten. i saltlage
   
Opskrift:
Kødet skæres i små tern, hvidløgene presses. Kød og hvidløg steges ca. 10 min. på en pande i olien.

Drysses med salt og peber og lægges i et ildfast fad.

Æggene piskes sammen og røres med yoghurt, salt og peber. Æggemassen hældes over kødet.

Stilles i ovnen i ca. 15 min. ved 225 grader alm. ovn, til æggemassen er gylden.

Pyntes med oliven.

Serveres med Groft brød.





karakterer:
Opskriften er vist 42517 gange,
og udskrevet 489 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
5    (1 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Energi:
KJ total 5976 (1422 kcal)
KJ pr. Pers. 1494 (355 kcal)
Vægt ialt 814 gram
Vægt pr. Pers. 203 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 734 KJ (174 kcal)
Protein 14.3 gram
Fedt 12.8 gram
Kulhydrat 1.2 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2010-03-05 15:45:22
Hvad spiser man til sådan en ret? Brød og salat?

  -   2005-01-01 01:01:01
Jeg ved ikke helt hvad jeg skal syntes om denne ret, der er jo kød nok til 4 personer, men jeg vil kun mene at der er æggemasse nok til en, og kødet er også meget dominerende, så jeg vil bestemt mene at der skal mere æg i