Kartoffelrøsti

Kartoffelrøsti, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Pers. 2 Pers.
Diverse TilbehørRet : Diverse Tilbehør - Kartoffel Tilbehør

Hovedingrediens : Rodfrugter - Kartofler

Ukendt oprindelseslandIndsendt :      Red :
Kartoffelrøsti, billede 4 Kartoffelrøsti, billede 1 Kartoffelrøsti, billede 2 Kartoffelrøsti, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
500 gram Kartofler, skrællet vægt 1 mellem kartoffel vejer ca. 125 gram skrællet vægt
0.5 Løg, pillet vægt 1 almindeligt løg vejer ca. 150 gram pillet vægt
1 Æg M/L, hele 1 æg størrelse 2 vejer ca. 70 gram.
2 spsk. Kartoffelmel 1 tsk. 4.2 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 70 gram
Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
Peber 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 55 gram
   
1 spsk. Olie solsikke/vindruekerne 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram

1 spsk. Olivenolie Mål/Vægt
1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
Opskrift:
Skræl kartoflerne og riv dem på den grove side. Læg de revne kartofler i en sigte, da de vil smide en del væske. Pres den sidste væde ud af kartoflerne og kom dem i en skål.

Løgene rives på den grove side og vendes i de revne kartofler sammen med resten af ingredienserne.

Kartoffelmassen sættes ved hjælp af to skeer som små klatter på en varm pande med olie. Röstierne steges ca. 2-3 min på hver side, eller til de er sprøde og lækre.





Beskrivelse:

Kartoffelrøsti opskrift - et alternativ til kartoflen

Kartoffelrøsti er det perfekte valg, hvis du er kørt træt i de sædvanlige kogte eller stegte kartofler. Selvom det kræver lidt ekstra arbejde, vil du få et sprødt og lækkert resultatet, som helt sikkert falder i god smag hos både børn og voksne. Når du har revet dine kartofler, er det vigtigt, at de får lov til at dræne ordentligt. Jo mindre væske der er i kartoffelmassen, jo sprødere bliver de færdiglavede røsti. Hold godt øje med røstierne, når du steger dem, så de ikke brænder på. Så snart de begynder at få et gyldent skær, er de færdige.

Kartoffelrøsti oprindelse

Kartoffelrøsti har sin oprindelse fra Schweiz, hvor de spises til morgenmad. Nogle vælger at lave en stor røsti, som fylder hele panden, mens andre bedre kan lide at lave flere små. De små kartoffelpandekager kan staves på flere måder: røsti, rösti eller rosti. Den oprindelige stavemåde er dog rösti. Server dine hjemmelavet kartoffelrøsti som tilbehør til kødretter eller spis dem præcis som de er - evt. med lidt dip eller dressing.

karakterer:
Opskriften er vist 215468 gange,
og udskrevet 2724 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.4    (54 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Energi:
KJ total 3653 (869 kcal)
KJ pr. Pers. 1826 (434 kcal)
Vægt ialt 697 gram
Vægt pr. Pers. 348 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 524 KJ (124 kcal)
Protein 2.8 gram
Fedt 5.3 gram
Kulhydrat 17.2 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2016-07-07 12:38:02
de bedste jeg nogensinde har smagt

  -   2010-03-24 15:40:23
Jeg har en helt anden opskrift her som er rigtig, rigtig god! Jeg synes at den ovenover lyder lidt kedelig.... Kartoffel Puffer ca. 3 pers. (hvis det er til 4, så fordobbel portionen, da den bare smager himmelsk!) 1 kg. kartofler 1 løg 2-3 æg 3-4 spsk. kartoffelmel 250g revet emmentaler (eller en anden ost med meget smag, som f.eks. Prima Donna) salt og peber efter smag (der skal temmelig meget salt i) Kartoflerne skrælles, og rives på den næst fineste side på rivejernet, da det skal blive en dej agtig masse. Løg hakkes fint, og blandes sammen med kartoflerne. Æg, mel, salt og peber tilsættes kartoflerne. En pande "fyldes" godt med olie. Kartoflerne formes til en kugle,m og bliver trygt flade, og lagt på panden. Ost drysses henover den side af kartoflerne der vender opad. Kartoflerne vendes når de er gyldne. Spises som tilbehør til f.eks. kylling eller svine mørbrad, eller som en snack med sour cream og lidt purløg. Velbekomme MMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMm.....................;)