Karolines kartoffelsalat

Karolines kartoffelsalat, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Pers. 4 Pers.
SalaterRet : Salater - Kartoffelsalat

Hovedingrediens : Rodfrugter - Kartofler

Ukendt oprindelseslandIndsendt :      Red :
Karolines kartoffelsalat, billede 4 Karolines kartoffelsalat, billede 1 Karolines kartoffelsalat, billede 2 Karolines kartoffelsalat, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
1000 gram Kartofler, skrællet vægt 1 mellem kartoffel vejer ca. 125 gram skrællet vægt
5 dl. Vand 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
2 tsk. Salt, groft 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
   
  Dressing:
5 dl. Yoghurt naturel 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
50 gram Løg, pillet vægt 1 almindeligt løg vejer ca. 150 gram pillet vægt
100 gram Asier. syltede
1 spsk. Asielage
2 tsk. Karry
2 tsk. Sukker 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 85 gram
0.5 tsk. Salt, groft 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
   
  Pynt:
Karse. frisk
   
Opskrift:
Skræl kartoflerne og skær dem i ½ cm tykke skiver. Kom kartoffelskiverne i kogende vand tilsat salt. Kog dem ved svag varme og under låg i ca. 9 min Hæld kartoflerne i en sigte og brus dem over med koldt vand.

Dressing:
Rør salatyoghurten sammen med de finthakkede løg og asier og øvrige ingredienser. Vend de afdryppede, lune kartoffelskiver i dressingen og smag til. Stil kartoffelsalaten tildækket i køleskabet i ca. 1 time.

Tips:

I stedet for at finthakke løg og asie kan de blendes sammen med asielage i ca. 1 min.





Beskrivelse:
Se kokkens favoritopskrift på Kold kartoffelsalat

karakterer:
Opskriften er vist 141590 gange,
og udskrevet 2664 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
3    (19 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Energi:
KJ total 5352 (1274 kcal)
KJ pr. Pers. 1338 (318 kcal)
Vægt ialt 2174 gram
Vægt pr. Pers. 543 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 246 KJ (58 kcal)
Protein 1.9 gram
Fedt 1.0 gram
Kulhydrat 10.8 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2012-04-27 06:08:17
Vi plejer at bruge kartofler fra dagen før. Så altså, kartoflerne har ligget i en skål inde i køleskabet, natten over, også laver vi dem ikke i skiver. Smager nu bedst hvis de bliver lavet som tern:-)

  -   2007-05-05 19:46:38
smager lidt af frikadeller

  -   2005-01-01 01:01:01
Brugte 4 dl. græsk yoghurt og 1 dl. creme fraiche 18%

  -   2005-01-01 01:01:01
Jeg vil forsøge mig med drænet sødmælksyoghurt, måske en græsk yoghurt kan bruges ?

  -   2005-01-01 01:01:01
Salatyoghurt var en yoghurt med 9% fedt, den sælges ikke længere. Du kan selv lave en yoghurt, der minder om den, ved at lade ½ liter yoghurt naturel dryppe af i 1½ time og derefter røre den drænede yoghurt sammen med ½ dl cremefraiche 18%

  -   2005-01-01 01:01:01
pas på med at blende løg da de kan komme til at smage meget beske af det

  -   2005-01-01 01:01:01
smager super særligt hvis man tilføjer et æble i små tern

  -   2005-01-01 01:01:01
Smager super godt. Kan varmt anbefales.