Chili - appelsin olie

Chili - appelsin olie, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 1

Diverse TilbehørRet : Diverse Tilbehør - Marinader

Hovedingrediens : Citrusfrugt - Appelsin

Ukendt oprindelseslandIndsendt :     

Ingredienser:
3 store usprøjtede appelsiner
0.5-1 dl.chiliflager (tørrede chilier med frø groft knust)
3 spsk.gærede sorte bønner
2 fedhvidløg finthakket
5 dl.olie (jordnødde majs- eller rapsolie)
0.75 dl.mørk japansk sesamolie
 
Opskrift:
Appelsiner vaskes og skrællen skrælles tyndt af og hakkes fint.

Alle ingredienser kommes op i en gryde (min. 2 liter med høje sider)

Opvarmes ved jævn varme indtil det bobler (skru ned hvis bobler bliver kraftige). Hvis man har et sukkertermometer skal det vise 110-120 grader.

Lad det simre i 15 min. Rør jævnligt.

Lad olien køle af i gryden og hæld den på et grundigt rengjort glas med tætsluttende låg.

Olien skal trække i 1 døgn inden anvendelse, og holder sig mindst 1 år. Opbevares ved stuetemperatur.

Tips:

Olien er nem at lave, har en lang holdbarhed og stor anvendelighed. Olien er velegnet til marinader, grillning, wokretter, og dressinger. "Bundfaldet" er velegnet til farsretter og gryderetter. De gærede sorte bønner fås hos kinesiske dagligvarebutikker. Chilimængden kan justeres efter ønske.





karakterer:
Opskriften er vist 18720 gange,
og udskrevet 233 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
3.9    (4 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2010-01-30 15:38:29
Jeg lunede olien forsigtigt, men der skete det, at chilien forkullede, og det endte med at lugte forfærdeligt. Hvordan holder man temparaturen nede uden termometer...?