Lammekølle i rødvin (Stegeso)

Lammekølle i rødvin (Stegeso), Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 1 Portion

HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : Lammekød - Lammekølle

Ukendt oprindelseslandIndsendt :      Red :

Ingredienser:
1 lammekølle
 salt
 peber
5 enebær
50 g.røget spæk
3-4 tomater
2-3 gulerødder
3-4 løg
1 laurbærblad
1 nellike
5 dl.rødvin
5 dl.vinaigre
1 spsk.smør
0.5 citron skal heraf
1.5 dl.piskefløde
1 spsk.hvedemel
 kulør
 
Opskrift:
Bland vinaigre med salt, peber, laurbærblad og nellike og bring det i kog. Tilsæt enebær, rødvin og lidt citronskal. Læg lammekøllen i den afkølede marinade. Den skal ligge på et køligt sted i 4 døgn. Vend den nu og da.

Tør den godt og spæk den spækket. Læg den i stegesoen. Hæld et par kopper marinade over. Kom de findelte tomater sammen med finthakkede løg og gulerødder. Lad køllen steg i ca. 2 timer ved 250 grader.

De næsten udkogte grønsager skal blive i saucen når der jævnes med fløde, mel og smør.

Serveres med waldorf salat og kogte kartofler.





karakterer:
Opskriften er vist 25081 gange,
og udskrevet 554 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.2    (5 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2007-10-27 07:35:41
Denne må jeg prøve lyder dejligt

  -   2005-01-01 01:01:01
Fulgte opskriften til marinaden nøje til en 2,700 kg lammekølle.Kom ca 2dl marinade i stegesoen, 1 dl havde været nok da der blev rigeligt væde til sovs. Blendede væde og grønsager, kom lidt fløde i men ingen jævning.

  -   2005-01-01 01:01:01
Skar mængden af vinaigre ned til 2 dl, det blev stadig for surt - sødede sovsen med sukker og rigsgele, men det blev stadig kun nogenlunde. Kødet fik for meget (ca 1 1/2 kg kød uden ben) Det skulle nok have været sat i en kold ovn.