Tarte Tatin bagt i ovn

Tarte Tatin bagt i ovn, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Pers. 6 Pers.
Kager i formRet : Kager i form - Tærte

Hovedingrediens : Frugt - Æbler

Oprindelsesland : Frankrig

FrankrigIndsendt :      Red :
Tarte Tatin bagt i ovn, billede 4 Tarte Tatin bagt i ovn, billede 1 Tarte Tatin bagt i ovn, billede 2 Tarte Tatin bagt i ovn, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
  Dej:
3 dl. Hvedemel 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 9 gram
1 dl. 60 gram

1.5 spsk. Sukker 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 85 gram
1 knsp. Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
150 gram Smør 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
4 spsk. Vand 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
   
  Fyld:
50 gram Smør 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
1.5 dl. Sukker 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 85 gram
6 Æbler, Madæbler 1 madæble ca. 150 g. skrællet vægt.

Gode madæbler er f.eks. belle de boskoop-æbler og cox-orange
   
Opskrift:
Begynd med dejen.
Bland mel, sukker og salt. Tilsæt fedtstof skåret i terninger og hak det hele sammen til en grynet masse. Tilsæt koldt vand og arbejd hurtigt det hele sammen til en dej. Lad dejen hvile koldt. Smør en høj pieform, ca 24 cm i diameter. Drys med 3/4 dl sukker. stil formen i en 200 grader varm ovn, til sukkeret er smeltet og blevet lysebrun ca. 15 minutter.

Skræl æblerne. Del dem i både og fjern kernehuset. Skær dem i skiver eller små både. Læg dem i formen. Drys resten af sukkeret over æblerne samt klatter af fedtstoffet. Stil formen i ovnen og lad æblerne blive bløde, ca 15 min.

Tag piedejen frem. Rul den ud så den bliver noget større end pieformen. Læg dejen over æblerne. Tryk dejkanterne ned i formen og prik dejen med en gaffel. Bages til dejen er gennembagt, ca 20 min på midterste rille.

Læg et stykke bagepapir eller folie over og bag i yderligere 10 min. Læg et fad eller en tallerken over formen og vend den op og ned. Lad pien køle lidt inden serveringen.





karakterer:
Opskriften er vist 36170 gange,
og udskrevet 784 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
3    (1 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Energi:
KJ total 13133 (3126 kcal)
KJ pr. Pers. 2188 (521 kcal)
Vægt ialt 1485 gram
Vægt pr. Pers. 247 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 884 KJ (210 kcal)
Protein 1.4 gram
Fedt 11.4 gram
Kulhydrat 26.9 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu