Skoldet rugbrød

Skoldet rugbrød, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 3 Brød

Brød boller kiksRet : Brød boller kiks - Rugbrød

Hovedingrediens : Mel - Rugmel

Ukendt oprindelseslandFryseegnet : Er fryseegnet

Indsendt :     

Ingredienser:
2 dl.hele korn af rug eller hvede
4 dl.groft rugmel
13 dl.vand
100 g.gær
½-1 dl.sirup
4 tsk.salt
2 spsk.eddike
2 l.rugsigtemel
4 dl.hvedemel
 
 Pensling:
 smør eller margarine
1 spsk.varmt vand
 
Opskrift:
Hæld rug- eller hvedekorn, rugmel og vand i en gryde. Lad det stå 12 timer så kornene bliver bløde. Kog det op under omrøring og lad det simre under låg i 5 minutter. Hæld det op i en skål og lad det køle til fingervarme.

Rør gæren ud med lidt vand og kom blandingen i skålen. Tilsæt sirup, salt, eddike og rugsigtemel, lidt ad gangen. Arbejd dejen godt sammen i 5 minutter og tilsæt lidt hvedemel så dejen bliver fast. Lad den hæve et lunt sted under et klæde i 1 time.

Ælt dejen på et melet bord og tilsæt mere hvedemel, hvis det behøves. Dejen skal være så fast, at den beholder formen uden at flyde ud. Del dejen i 3 lige store dele og form dem til pæne brød.

Smør aflange forme, ca 1½ l. eller en bradepande og drys med mel. Læg brødene i formene og lad dem hæve 30-40 minutter.

Bages ved 200 grader i ca. 50 minutter til de har fået farve. Smelt lidt fedtstof, kom lidt vand i og pensl brødene. Pak dem i viskestykker og evt. et tæppe, så de køler langsomt.

Tips:

Bag brødene 1-2 døgn i forvejen. Så modnes de og bliver saftige og gode.





karakterer:
Opskriften er vist 13325 gange,
og udskrevet 215 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
5    (1 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu