Kylling med grøntsager i lergryde

Kylling med grøntsager i lergryde, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 4 Pers.

HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : Kylling - Kylling hel

Ukendt oprindelseslandIndsendt :      Red :
Kylling med grøntsager i lergryde, billede 4 Kylling med grøntsager i lergryde, billede 1 Kylling med grøntsager i lergryde, billede 2 Kylling med grøntsager i lergryde, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
1 grydeklar kylling (ca. 1 kg)
1 tsk.sukker
3 spsk.sake
3 spsk.japansk sojasauce
 
200 g.kinakål
100 g.gulerødder
8 storechampignon
300 g.tofu
100 g.glasnudler
2 porrer
 
 Sauce:
2 spsk.citronsaft
3 spsk.japansk sojasauce
 
 Desuden:
100 g.revet kinaradise
 lidt cayennepeber
1 forårsløg
 
1 limefrugt
 
Opskrift:
Skyl kyllingen, dup den tør, og flå skindet af. Gør kødet fri af benene, og skær det i 4 cm. store stykker.

Hæld 1 ½ liter vand i en stor gryde, og rør sukker, sake og sojasauce i. Lad blandingen koge op, og læg kyllingekødet deri. Skru ned for varmen, og kog kødet ca. ½ time under låg.

Snit kinakålen i 5 cm store stykker. Skræl gulerødderne, og snit dem i 1 cm tykke skiver. Foretag nogle snit i champignonshovederne. Snit tofu i 2 cm store tern, og lad disse dryppe af på køkkenpapir.

Læg nudlerne i kogende vand, og lad dem koge ca. 5 minutter. Lad dem dryppe af i en si. Halver dem eventuelt med en køkkenkniv. Snit porrerne i 1 cm tykke, skrå ringe. Anret alle grønsagerne og nudlerne på et fad.

Rør citronsaft, sojasauce og 3 spsk. vand sammen til sauce, og fordel den i 4 små skåle. Læg reven kinaradise og fintsnittet forårsløg i en skål, og drys med cayennepeber. Skær limefrugten i kvarte, og anbring dem i en lille skål.

Kom Kyllingekødet og kogevæsken i en lergryde, og stil den på bordet over en brænder. Tænd for brænderen og bring suppen i kog, og kog grønsagerne og tofuen portionsvis i suppen.

Tag portionerne op med pinde, og krydr efter behag med sauce og citronsaft. Spis det sammen med kyllingekødet, kinaradise og forårsløg.

Når alle grønsagerne og kødet er spist, hældes nudlerne i suppen. Krydr med sojasauce, lad det koge op, og server det som suppe.

Tips:

Der kan bruges en netske eller hulske til at servere de enkelte portioner med. Variation : Til sidst kan røres 2-3 sammenpiskede æg i suppen som serveres straks. Suppen bør ikke koge efter at æggene er rørt i.





karakterer:
Opskriften er vist 76359 gange,
og udskrevet 895 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
2.8    (2 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2010-01-02 16:44:40
Hvad i alverden laver denne opskrift under Römertopf opskrifter??

  -   2009-10-14 20:30:06
Hvad pokker er hampignons - er det noget man selv skal dyrke (måske i det skjulte) ???