Kage med friske hyldebær

Kage med friske hyldebær, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 6 Pers.

Kager i formRet : Kager i form - Springformkage

Hovedingrediens : Bær - Hyldebær

Ukendt oprindelseslandIndsendt :      Red :
Kage med friske hyldebær, billede 4 Kage med friske hyldebær, billede 1 Kage med friske hyldebær, billede 2 Kage med friske hyldebær, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
1 æg
2.5 dl.sukker
75 g.smeltet smør
1.5 dl.mælk
4.5 dl.hvedemel
2 tsk.bagepulver
250 g.friske ribbede hyldebær
 
 rasp og smør til formen
 
 Tilbehør:
 flødeskum
 
Opskrift:
Smør en springform med smør og drys med lidt rasp.

Pisk æg og sukker let og luftigt. Tilsæt smeltet smør og mælk. Rør mel og bagepulver i. Rør, til det er godt blandet. Rør hyldebærrene i og hæld massen i formen.

Stil springformen på midterste rille i en 200 grader C. alm. ovn og bag kagen i ca. 50 minutter. Stik en strikkepind i kagen, hænger der ingen dej ved, er den færdig.

Server kagen lun med iskoldt flødeskum til.





karakterer:
Opskriften er vist 22849 gange,
og udskrevet 435 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4    (7 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2023-09-03 12:38:59
Så er det jo godt at de bliver bagt

  -   2018-09-09 15:41:39
Obs: FRISKE HYLDEBÆR SKAL LIGE I 20 MIN. FØR DE SPISES.... Se også samvirke.dk: "Grøn hyld indeholder stoffer, der kan udvikle giftigt cyanid, som også kaldes blåsyre, derfor skal man aldrig spise hverken umodne hyldebær, blade eller bark fra hyld,” siger professor i fødevarekemi Leif Skibsted, Københavns Universitet. Selv om hyldebærrene er modne, må de ikke spises rå. De skal koges mindst 20 minutter for at fjerne de giftige stoffer fuldstændigt, fortæller Leif Skibsted."

  -   2014-09-15 18:14:55
Hvad er det for en rasp man kommer i kageformen ?

  -   2005-01-01 01:01:01
mmmm...smager også godt kold, evt. med chokoladeglasur. Den var faktisk bedst 2 dage efter den var bagt... Tror også den vil smage godt med æblestykker i.