Lasagne med spinat

Lasagne med spinat, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 2

HovedretterRet : Hovedretter - Lasagne

Hovedingrediens : Pasta - Spaghetti - Lasange

Ukendt oprindelseslandIndsendt :      Red :

Ingredienser:
 Bechamelsauce:
30 g.smør
4 spsk.hvedemel
5 dl.sødmælk
 Muskatnød, friskrevet
 
 Sugo finto (Snydesovs):
1 løg
2 stilkebladselleri
2 gulerødder
250 g.champignon
2 spsk.olivenolie
0.5 glasrødvin
1 kvisttimian
400 g.flåede tomater, evt. dåse el. konc. tomat.
 
 Desuden:
300 g.friske lasagneplader
300 g.helbladet dampet spinat
 olie til pensling
60 g.revet parmesanost til øverste lag
 
Opskrift:
Bechamelsauce:
Varm mælken op til kogepunktet, smelt smør i en anden gryde og rør melet i, bag det af i 1 min. Tilsæt mælk lidt af gangen og lad det hver gang koge igennem under kraftig piskning til saucen er blank. Når alt mælk er tilsat koges saucen igennem i 5 min. for at koge melsmagen ud. Smag til med salt, peber og revet muskatnød.

Snydesauce:
Hak og snit løg, bladselleri, gulerødder og champignon i meget små terninger. De kan også hakkes i foodprocessoren, men det er knap så elegant. Sauter løg og bladselleri i olivenolie i en gryde til begge dele er klare, tilsæt gulerødder og sauter et par minutter inden champignon tilsættes, rødvin, tomater i grove tern, timian og salt og peber. Lad sovsen snurre i 20 min., under låg, er den for tynd fortsættes uden låg til passende konsistens. Smag den til.

Forkog pastaplader i rigelig letsaltet kogende vand et par minutter. Læg dem på et viskestykke. Saml lasagnen i 5 smurte folieforme (de næsten kvadratiske, der rummer ca. 1/2 ): 1 Tyndt lag bechamel, pastaplader, snydesauce, pastaplader, bechamel, revet parmesanost. Bag den 20 min. ved 225 grader

Tips:

Et af pastalagene omkring spinaten kan udskiftes med rødspættefiletter.





karakterer:
Opskriften er vist 25539 gange,
og udskrevet 462 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
3.3    (3 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu