Chokoladekage (Sandkageform)

Chokoladekage (Sandkageform), Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Portion 1 Portion
Kager i formRet : Kager i form - Sandkage

Hovedingrediens : Diverse produkter - Diverse chokolade

Ukendt oprindelseslandIndsendt :      Red :
Chokoladekage (Sandkageform), billede 4 Chokoladekage (Sandkageform), billede 1 Chokoladekage (Sandkageform), billede 2 Chokoladekage (Sandkageform), billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
35 gram Margarine 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
125 gram Sukker 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 85 gram
1 Æg M/L, hele 1 æg størrelse 2 vejer ca. 70 gram.
   
150 gram Hvedemel 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 9 gram
1 dl. 60 gram

25 gram Kakao 1 tsk. 2 gram
1 spsk. 6 gram
1 dl. 45 gram
0.5 tsk. Natron 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
0.5 tsk. Bagepulver 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
0.5 tsk. Vaniljesukker 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
1 dl. Kærnemælk 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
   
Opskrift:
Margarine og sukker røres sammen, ægget tilsætte, og der piskes til massen er cremet.

Alle de tørre dele sigtes og røres i sammen med kærnemælken.

Dejen kommes i smurt sandkageform og bages ved 200 grader C. alm. ovn i ca. 30 minutter.





Beskrivelse:
Se kokkens favoritopskrift på Chokoladekage

karakterer:
Opskriften er vist 112863 gange,
og udskrevet 2600 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
3.9    (96 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Energi:
KJ total 6390 (1521 kcal)
KJ pr. Portion 6390 (1521 kcal)
Vægt ialt 512 gram
Vægt pr. Portion 512 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 1248 KJ (297 kcal)
Protein 6.3 gram
Fedt 8.5 gram
Kulhydrat 49.8 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2015-08-31 20:35:16
Min blev kompakt og gummiagtig :(

  -   2015-07-26 15:34:07
Vi har brugt koldskål i stedet for kærnemælk og mørk smelte chokolade, det smager helt vildt godt.

  -   2015-07-12 19:42:33
Skal det hele tilsættes sammen eller hvad

  -   2014-03-10 11:17:04
Jeg kom ca. 100 gram mørk chokolade, til stor glæde for mine gæster :-)

  -   2013-06-15 13:57:20
Fantastisk lækker og luftig kage - en succes hver gang vi bager den

  -   2013-02-22 15:02:17
Grunden til man både bruger natron og bagepulver er, at natron "opsuger" fedtet, så kagen ikke kommer til at smage for fed. Men hvis man ikke har det, kan det godt erstattes med bagepulver. Og jo, som nogle har skrevet, så har de i bund og grund begge hæve-evnen.

  -   2013-02-05 14:19:45
Hmm.. Jeg proppet lidt yougurt i og lidt let mælk i :) håber den bliver god!:D

  -   2012-06-24 17:09:40
den god og smager dejlig jeg synes i skal prøve den

  -   2011-12-07 17:48:07
Opskriften har jeg kendt siden min søn gik i børnehaveklasse - fik den med påskriften "Mormors chokoladekage". Familiens favorit.

  -   2011-08-25 20:25:57
Wauw, den lille kage er virkelig luftig og ikke tør :D Nam.. Jeg bager kagerne ved 180 varmluft.. Smagen er MEGET børnevenlig, smager ikke særlig meget af kakao, desværre :(

  -   2011-08-25 20:03:12
Jeg er ved at bage kagen nu. Lavede tre gange portion, men synes ikke der var særlig meget dej.. Hældte i to store brødforme og et mini! Jeg er bange for de hæver for meget. UPS :D Dejen duftede rigtig lækkert, glæder mig.. Håber klassen værdsætter mit arbejde i morgen ;)

  -   2011-08-18 18:19:32
Super lækker kage :P brugte 35 g flydende margarine og puttede saft fra 1 hel appelsin i samt. ca. 2 tsk. vanillesukker og det smagte super. bager den kun ved 175 grader i 20 min . lækker lækker :P

  -   2010-07-23 16:25:46
Nem lækker kage! Vi brugte minimælk istedet for kernemælk, og tilføgede lidt olie, da den var færdig puttede vi glassur på.

  -   2010-05-13 15:47:13
ja den er godt og dejlig saftig og har lavet den en del gange

  -   2010-05-11 17:35:58
jeg bager denne 3 gange i ugen. verdens bedste chokoladekage. med glasur og krymmel! MUMS! Jeg bruger banan youhurt i stedet, det gør den mere svampet. ********** 10 stjerner fra mig!

  -   2010-04-02 17:06:36
En rigtig dejlig kage og meget nem at lave. Jeg syntes bare ikke 1 dl kærnemælk er nok, jeg har brugt næsten 2 dl, så bliver den lidt mere svampet og lækker. Den er også super god de efterfølgende dage, hvis den får lov til at vare så længe :)

  -   2009-08-25 19:30:05
Brugte letmælk :o) super nem at lave og smager rigtig godt! mums med glasur ;)

  -   2009-08-03 12:25:11
Meget lækker. Kan uden tvivl anbefales. Jeg brugte minimælk i stedet for kærnemælk.. Hvilket fungerede ganske godt.

  -   2009-07-18 13:56:22
Den er super god! Jeg lavede den med kærnemælk, og det blev godt (: Jeg puttede også halve chokoladestykker i, hele min mors familie var meget glad for den :D

  -   2008-11-30 11:42:16
Nå, kagen var meget flydende så jeg tog mere mel og sukker i... Den blev nu god nok... Tror jeg vil lave den senere idag måske....

  -   2008-11-28 15:57:48
Kagemassen var alt for flydende, så jeg blev nødt til at putte mere sukker og mel i, for at få den til at hænge sammen...?! - Og den skulle heller ikke have særlig lang tid... Cirka et kvarter! Men den smagte okay alligevel... (:

  -   2008-11-09 15:13:45
wauw! sikke en dejlig nem kage. bare lige ét spørsmål; hvor meget er 0,1 dl???? (;

  -   2008-11-04 16:58:12
Den lyder tør! Hva med lidt mere kærnemælk?

  -   2008-09-20 13:09:01
Super lækker chokoladekage som er nem at mixe sammen, færdig i løbet af ingen tid og smager bare skønt. Blev spist ret hurtigt ;)

  -   2008-08-24 13:08:16
hvis i tager 1 dl af kærnemælken fra og putter lidt olie i bliver den enu mere svampet...

  -   2008-07-02 18:31:30
brugte ymer i stedet for kærnemælken.. MUMS !! så man kan sagtens bruge andre syrnede produkter som erstatning

  -   2008-03-31 14:16:39
en dejlig kage med rigtig god smag perfect til en hver lejlighed:)

  -   2008-01-05 17:31:53
kan det passe der kun skal 35g margarine i? Er det ikke for lidt?

  -   2007-11-26 17:56:26
den smager fantastisk. hvis man putter mørkt chokolade oven på, smager den ikke så tør. og man behøver ikke putte natron i, den smager fint uden.....

  -   2007-10-10 17:19:42
man benytter bagepulver og natron for få den bedste hævning i kager jeg arbejder med det og undre mig over det i starten men jeg fandt ud af det efter den første kage uden natron var bagt den ku benyttes til lagkagebunde

  -   2007-10-02 11:34:29
mmmmm den ser dejlig ud..

  -   2007-07-27 23:04:43
Rigtig lækker kage, brugte mini-mælk istedet for kærnemælk, og tilføjede ca. 70 g. mørk chokolade + glasur.. nam nam ;D

  -   2007-07-25 18:00:32
den ser god ud men har ikke prøvet skal prøve den en dag

  -   2007-07-19 16:02:23
MEGA go kage, den er rigtig super duper. Brugte også letmælk i stedet og det er også ok.

  -   2007-06-19 18:49:19
en rigtig lækker kage, især med et godt lag glasur på :)

  -   2007-06-03 16:27:16
Natron og bagepulver er da det samme!!!

  -   2007-05-27 22:29:28
jeg havde ingen æg men den bliv god :)

  -   2007-04-02 11:53:36
ser god ud!!!! og samger godt!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  -   2007-03-09 14:21:16
denne kage er da lige til at bikse sammen og smage på ja ja da da

  -   2007-03-08 16:40:09
Udmærket kage - hurtig at lave

  -   2007-01-03 13:46:03
Grunden til at der skal kærnemælk i er, at den bliver mere luftig og svampet.

Denne opskrift har flere end 40 kommentarer
Se alle kommentarer her