EmediateAd

      Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Nyhedsbrev


      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice

      Kontakt

      Annoncering


      Viden om mad

      Kalorieberegner

      Matoppskrift.no

      Indkøbs App

      Links


      Ugens horoskop

      Kryds og Tværs

      Din hjemmeside

      TV Vestsjælland


















Rabarbergrød II

Antal:
Pers.
Ret : Grød og Vælling

Ingrediens : Frugt

Fedtfattig opskrift

Oprindelsesland : Danmark - Dansk - Danske

Indsendt : 2003-05-12

Rabarbergrød II 4 Rabarbergrød II 1 Rabarbergrød II 2 Rabarbergrød II 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
500 gram Rabarber renset vægt
2 dl. Vand 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
Flydende SØD * 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram

Dosering:
1 tsk. = 44 gram sukker
1.1 dl. = 1000 gram sukker
Vanillesukker 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
3 tsk. Kartoffelmel 1 tsk. 4.2 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 70 gram
1 tsk. Nonoxal Nonoxal modvirker oxalsyre, som angriber tændernes emalje og nedbryder kalk.

Nonoxal anvendes hovedsagligt i forbindelse med friske rabarber eller spinat, der har et højt indhold af oxalsyre.

NonOxal koges med fra start, men kan også tilsættes efter kogning.

Få indkøbslisten på din mobil/tablet med FooDoo appen

Opskrift:

Skyl rababerne, skær dem i små stykker. Kog dem i vand ca. 5-6 min evt. sammen med lidt Non-Oxal. Rør grøden igennem.

Smag til med Sød og evt. vanille, tilsæt evt. rød frugtfarve.

Udrør kartoffelmel eller maizena i vand. Tag gryden af varmen og hæld jævningen i under omrøring.
Hvis du bruger maizena, skal grøden koge 1 min. efter jævningen er kommet i.

Sættes på køl.

Tips:

Non-Oxal neutraliserer syren i rabarberne.



Andre brugere har også læst:


Energi:
KJ total 723 (172 kcal)
KJ pr. Pers. 361 (86 kcal)
Vægt ialt 712 gram
Vægt pr. Pers. 356 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 101 KJ (24 kcal)
Protein 0.6 gram
Fedt 0.2 gram
Kulhydrat 6.3 gram


Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
* Betyder at vi ikke har fuld næringsoplysninger, men ingredienser med væsentligt vægt har vi oplysninger om energi, protein, fedt og kulhydrat.
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Energifordeling:
Anbefalet dagligt indhold

(Energiprocent i opskriften)
Kommentar fra:


Kommentar:



(Kommentaren vil først blive synlig når den er læst og godkendt)


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
(1=dårligst, 10=bedst)
Brugernes vurdering af denne opskrift: 5.9 (28 stemmer)

Opskriften er vist 82174 gange,
og udskrevet 2174 gange.

Susse  -  2011-05-20 14:53:14
Desuden binder oxalsyre kalken i kroppen.

nielsen  -  2009-04-27 14:35:08
Det er ikke tilstrækkelig at fryst rabarberne for at fjerne oxal-syren. Den vil stadig være der. Jeg plejer i hvertfald altid at lave rabarbergrød af frosne rabarber og de er fyldt med oxalsyre - selv efter flere måneder i fryseren.

Christina  -  0000-00-00 00:00:00
Syren i rabarber nedbrydes ved nedfrysning, så put rabarberne i fryserne natten over, så er problemet løst

trine  -  0000-00-00 00:00:00
Non-oxal neutraliserer rabarbernes naturlige indhold af oxalsyre, som er skadelig for tandemaljen, hvis man spiser rabarber tit. (Kender du det, at tænderne "knirker" når man har spist rabarber)

[email protected]  -  0000-00-00 00:00:00
NonOxal er CalciumClorid CaCl2

[email protected]  -  0000-00-00 00:00:00
Non-oxal består af???