Dyreryg 02

Dyreryg 02, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 4 Pers.

HovedretterRet : Hovedretter - Ovnsteg - Ovnstege

Hovedingrediens : Rådyr - Dyreryg

Ukendt oprindelseslandIndsendt :      Red :
Dyreryg 02, billede 4 Dyreryg 02, billede 1 Dyreryg 02, billede 2 Dyreryg 02, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
1500 g.rådyrryg
 salt
 peber
1 tsk.tør gul sennep
150 g.koldt smør
3 dl.Æblejuice
2 dl.bouillon
1 dl.piskefløde
1 tsk.hvedemel
 evt. lidt ribsgele
 
Opskrift:
Ryggen placeres i enog gnides i en bradepande med kødsiden opad, brunes af i en 250 grader C. alm. ovn i ca. 10 minutter.

Ryggen gnides med gul sennep, salt og peber. Ryggen, dækkes med afhøvlede kolde smørstykker og sættes i ovnen ved 200 grader C. alm. ovn. Efterhånden som smørret smelter afhøvles resten af smørret og lægges på.

Efter 20 minutter hældes æblejuicen i bradepanden og stegen dryppes ofte med stegeskyen. Når kødet er mørt (ca. 30 minutter) tages ryggen ud og hviler i 20 minutter inden udskæring.

Skyen sies, indkoges med fløden og jævnes evt. med lidt mel udrørt i fløde eller æblejuice, smages til med salt, peber og evt. lidt ribsgele.

Skær filet’en hel fra ryggen og udskær den i skiver og læg dem tilbage på rygbenet. Serveres med små hele kogte kartofler ristet på panden i ½ olie ½ smør og drysset med paprika, salt og peber under stegningen





karakterer:
Opskriften er vist 138265 gange,
og udskrevet 4914 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.6    (70 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2015-01-01 17:36:03
Forrygende ret. Mosten passer bare perfekt og giver en smule syrlighed til saucen, der bare matcher dyreryggen. Ikke sidste gang, der kommer frem. Glemte forøvrigt rochefeurth som planlagt, men jeg glemte den efter en smagsprøve. Næste gang måske?

  -   2013-04-07 20:46:44
helt iorden men glemte fløden men det gjore ikke noved

  -   2010-06-11 20:42:30
Jeg vil prøve at lave den på grillen i morgen :)

  -   2008-10-20 23:10:32
På billedet har vi brugt kogte bønner og hele ristede champignon som ekstra tilbehør.

  -   2007-02-16 22:38:44
Det var bare guf. Kom en lille klat gorgonzola i sovsen