Skånsk rugbrod

Skånsk rugbrod, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 1 Brød

Brød boller kiksRet : Brød boller kiks - Rugbrød

Hovedingrediens : Mel - Rugmel

Oprindelsesland : Sverige

SverigeFryseegnet : Er fryseegnet

Indsendt :      Red :

Ingredienser:
4 dl.kærnemælk
50 g.gær
2 tsk.salt
1 spsk.eddike
2 spsk.olie
1 spsk.stødt kommen.
300 g.groft rugmel
350 g.hvedemel
 
Opskrift:
Kærnemælken varmes forsigtigt, så den ikke skiller. Gæren udrøres i kærnemælken. De øvrige ingredienser tilsættes, og dejen æltes godt igennem. Stilles til hævning et lunt sted ca ¾ time

Dejen slås ned og formes til et brød. Lægges i en smurt form, ca 1½ liter. Efterhæver ca 15 minutter

Bagetid ca 45 minutter ved 200 grader. Brødet tages ud af formen og står yderligere 5 minutter i ovnen.





karakterer:
Opskriften er vist 14017 gange,
og udskrevet 253 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
3    (2 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu