Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner

      Mad video


      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice

      Links

      Cookiesinformation


      Om os

      Kontakt
















Krondyrmørbrad med cassissauce og indbagte kartofler

Antal: 4 Pers.

Ret : Hovedretter

Hovedingrediens : Kronhjort - Hjort

HjortemørbradIndsendt :

Krondyrmørbrad med cassissauce og indbagte kartofler 4 Krondyrmørbrad med cassissauce og indbagte kartofler 1 Krondyrmørbrad med cassissauce og indbagte kartofler 2 Krondyrmørbrad med cassissauce og indbagte kartofler 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
800-1000 g.krondyrmørbrad
 salt
 peber
 
 Sauce:
7.5 dl.mørk vildtfond
1 dl.rødvinseddike
0.5 dl.creme de cassis
 salt
 peber
100 g.smør
6 soltørrede tomater i strimler
12 heleskalotteløg med skal
 
 Kartofler:
750 g.kartofler i tern
 olivenolie
1 fedhvidløg, presset
2 tskrevet ingefær
1 tsk.løg, hakket
1 tsk.kardemomme
1 spsk.citronsaft
0.5 dl.hakkede krydderurter f.eks. persille
 basilikum
 oregano
 timian
1 pk.butterdej
1-2 æg, sammenpiskede
 birkes
 


Opskrift:

Brun mørbraderne godt og krydr med salt og peber. Læg dem i et ildfast fad og sæt dem i en forvarmet ovn ved 200 grader C. alm. ovn i ca. 10 min.

Tag dem ud og lad dem trække i 5 min. Sæt dem i ovnen igen i 8 min. Og lad dem hvile i 5 min. Inden de skæres ud.

Sauce:
Læg løgene i et ildfast fad og bag dem i ovnen ved 200 grader C. alm. ovn i 15-20 min. Tag dem ud, pil og del dem. Kog vildtfonden og rødvinseddike sammen. Kom halvdelen af smørret i og lad det koge ned til det halve. Kom creme de cassis og løg i og lad det simre i ca. 10 min. Pisk resten af smørret i og tilsæt de soltørrede tomater.

Indbagte kartofler:
Kartoflerne koges møre og dryppes af. Svits hvidløg, ingefær, løg og kardemomme i olie. Tilsæt kartofler, citronsaft og krydderurter. Rør det godt sammen og lad det køle af. Del butterdejspladerne og skær dem i kvardrater på 12x12 cm.. Fordel lidt af kartofelmassen på halvdelen og pensl med æg, inden de lukkes i trekanter. Overfladen pensles med æg og drysses med birkes. Bages i ca. 15 min ved 200 grader C. alm. ovn.



Andre brugere har også læst:


karakterer:

1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Bedømmelse af denne opskrift:
3.7    (19 stemmer)

Opskriften er vist 73598 gange,
og udskrevet 4012 gange.




Kommentar fra:


Kommentar:



(Kommentaren vil først blive synlig når den er læst og godkendt)


Per  -  2010-08-09 12:56:37
Butterdejen skal rulles noget ud for at al kartoffelfyldet kan være der, ellers skal der bruges nogen flere butterdejsplader.

Per  -  2010-08-09 12:55:48
Creme De Cassis er en solbærlikør

Camilla  -  2007-09-24 07:38:01
Hvad er creme de cassis?

Laksø  -  0000-00-00 00:00:00
absolut halver eddike. Brugte mjød i stedet for cassis, hvilket gav en sød krydret smag. Basilikum, timian og rosmarin som hakkede urter.

Birthe Vesterager  -  0000-00-00 00:00:00
der er for meget rødvinseddike i sovsen - halver