Pizza med tomater, kødfyld og ost

Pizza med tomater, kødfyld og ost, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 1 Portion

HovedretterRet : Hovedretter - Pizza

Hovedingrediens : Diverse produkter - Diverse

Oprindelsesland : Italien

ItalienIndsendt :      Red :

Ingredienser:
 Dej:
2.5 dl.fingervarmt vand
25 g.frisk gær
0.5 tsk.salt
2 spsk.olie
 hvedemel
 
 Fyld:
4-500 g.friske tomater (eller 1 ds. fl. tomater)
1 lillefinthakket løg
 
 kødfyld
 
150-200 g.revet ost f.eks. mozzarella, men anden ost med et højt indhold af tørstof er også velegnet
 
 oregano (et ordentligt drys tak)
 salt
 peber (eller chili)
 krydderolie
 
Opskrift:
Rør gæren ud i vandet, og tilsæt lidt mel (ca. 2 dl.), salt og olien. Rør gerne længe (f.eks. i foodprocessor) og tilsæt så meget mel at dejen stadig "hænger i". Tag dejen ud på bordet og ælt den godt (gerne 5-10 min.) og lad den optage så meget mel at den kun lige netop slipper bordet.
(tricket er at få dejen æltet med så lidt mel som muligt, herved bliver den let og luftig).
Lad dejen stå mindst 1/2 time.

Ælt dejen godt igennem igen, (du kan også lave dejen i god tid, og så bare lade den stå lidt køligt) og lad så dejen stå igen mens du forbereder fyldet.

Hak tomaterne groft og kom dem i en tykbundet gryde, lad tomaterne koge ind til en god tomatsovs og smag til med salt og chili til sidst. Imens tomaterne koger forbereder du det øvrige. Sæt gryden med tomatsovs i et vandbad til afkøling.

Rul dejen ud til den fylder bradepanden, lad den være 2-3 mm. tyk. Fordel tomatsovsen, løget, kødfyldet og osten over dejen (pepperoni og bacon kan du vente med at lægge på til efter osten) giv et drys oregano og sæt så pizzaen i ovnen.

Bages i en HED ovn 250 grader nederst i ovnen. Hold øje med pizzaen den skal have fra 10-20 minutter afhængig af ovnen. Den skal være lidt sprød i bunden og kun lige have taget farve på toppen. Lige når du har taget pizzaen ud af ovnen kan du så lige hælde en lille skefuld krydderolie ud over.

Tips:

kødfyld efter smag og behag (eller hvad køleskabet byder på) F.eks. Hakket oksekød og bacon, oksefilet og bacon, skinke, champignoner og rejer, skinke og pepperonipølse, osv.





karakterer:
Opskriften er vist 13739 gange,
og udskrevet 344 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
3.1    (10 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2011-01-05 08:18:54
synes den lyder lidt for dyrt efter min mening