Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner

      Mad video


      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice

      Links

      Cookiesinformation


      Om os

      Kontakt
















Dyreryg (Gennemstegt)

Antal:
Pers. 8 Pers.
Ret : Hovedretter

Hovedingrediens : Rådyr

Rådyrryg - DyrerygHøjtid: Nytår

Indsendt :

Dyreryg (Gennemstegt) 4 Dyreryg (Gennemstegt) 1 Dyreryg (Gennemstegt) 2 Dyreryg (Gennemstegt) 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
3000 gram Rådyrryg med ben, afpudset En afpudset dyreryg vejer ca 1700 gram, og ca. 39.23% af denne vægt er ben
150 gram Spæk Røget
Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
Peber 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 55 gram
    1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 55 gram
  Sauce: 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 55 gram
40 gram Smør 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
2 spsk. Hvedemel 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 9 gram
1 dl. 60 gram

10 dl. Sødmælk 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
Kulør
1 dl. Piskefløde 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
Ribsgele 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
    1 tsk. 3 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram


Opskrift:

Ryggen tørres godt med køkkenrulle og alle hinder fjernes.
Kødet gnides med salt og peber og barderes (dækkes) med tynde skiver af røget spæk. Ryggen lægges i bradepande og stilles i en 250 grader C. alm. ovn i ca. 15 minutter, til den er brunet.

Sauce:
Af mel, smør og mælk, laves en afbagt sovs, der tilsættes kulør og smages til med salt. Sovsen koges igennem et øjeblik og hældes over dyreryggen, der steger videre i 1 ½ time ved 160 grader C. alm. ovn til den er mør.

Dyreryggen tages op, og sovsen hældes i en gryde og koges op med piskefløde, til konsistensen er passende. Den skal være jævn. Smag sovsen til med ribsgele og blank den af med en klat smør.

Filetterne skæres fri af dyreryggen , skæres i tynde skive og lægges tilbage på rygbenet.

Ryggen serveres hel, garneret med sukkerbrunede kartofler og halve, kogte æbler med ribsgele.



Andre brugere har også læst:


karakterer:

1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Bedømmelse af denne opskrift:
2.8    (11 stemmer)

Opskriften er vist 247899 gange,
og udskrevet 15623 gange.


Energi:
KJ total 18449 (4392 kcal)
KJ pr. Pers. 2306 (549 kcal)
Vægt ialt 4308 gram
Vægt pr. Pers. 538 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 428 KJ (101 kcal)
Protein 10.8 gram
Fedt 6.0 gram
Kulhydrat 1.4 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Energifordeling:
Anbefalet dagligt indhold

(Energiprocent i opskriften)


Kommentar fra:


Kommentar:



(Kommentaren vil først blive synlig når den er læst og godkendt)


Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu