Frokostbrød

Frokostbrød, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 18 stk.

Brød boller kiksRet : Brød boller kiks - Diverse brød

Hovedingrediens : Mel - Hvedemel

Ukendt oprindelseslandFryseegnet : Er fryseegnet

Indsendt :     

Ingredienser:
25 g.gær
1 øl (gerne let)
3,3 dl.vand (fyld ølflasken)
1 spsk.salt
1 spsk.honning eller sukker
3 dl.grahamsmel
½ dl.olie eller 50 gram smør
1 kg.hvedemel
 
 
Opskrift:
Lav en blanding af øl, vand, gær, salt og honning. Drys grahamsmelet over og bland det (det er endnu ikke lykkedes mig at røre alle klumperne ud). Skal stå i ca. 20-30 min. til det bobler op.

Tilsæt olie og det halve mel, resten tilsættes undervejs. Fra nu af skal der bare røres (håndkraft eller håndmixer) og æltes ca. 10 min, indtil dejen ikke hænger i mere eller har tendens til at flyde ud.

Hæver til dobbelt størrelse. Slås ned og hæver igen til dobbelt størrelse.

Bollerne på billedet er lavet med ca. 100 gr. dej pr. bolle. Til burgerboller bruges 150 gr. dej pr. bolle. Sættes på plade og hæver igen en times tid.

Ridses og pensles med vand inden bagning. Bagetid 20 min. ved 230 grader.





karakterer:
Opskriften er vist 17385 gange,
og udskrevet 323 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
3.8    (6 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2009-04-09 10:30:48
Jeg kommer altid de tørre ingredienser i først og pisker herefter væsken i. Jeg har aldrig oplevet, at det klumper på denne måde....

  -   2009-01-13 22:15:49
Måske man kunne piske grahamsmelet ud i den lette øl og derved undgå klumper. Ved det ikke, men vil prøve! Ellers tak for opskriften. Ole

  -   2007-09-06 16:38:25
Hvad får man så?

  -   2007-06-04 17:46:57
Hvis man "sier" grahamsmel, hvad er det så lige man har???

  -   2007-04-14 16:39:09
Sikke noget vrøvl, på den måde FÅR man netop klumper... Hvis man er træt af klumper kan man "si" melet i...

  -   2005-01-01 01:01:01
hvis man kommer melet i skålen først og hælder væsken på bagefter og lige pisker det sammen undgår man klumper.