Nøddebradpandekage

Nøddebradpandekage, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 24 Pers.

Kager i formRet : Kager i form - Bradepandekage

Hovedingrediens : Nødder - Diverse nødder

Ukendt oprindelseslandIndsendt :      Red :
Nøddebradpandekage, billede 4 Nøddebradpandekage, billede 1 Nøddebradpandekage, billede 2 Nøddebradpandekage, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
 Dej:
270 g.hvedemel
85 g.sukker
1.5 tsk.bagepulver
125 g.smør
1 æg
1 spsk.vand
 
 Fyld:
200 g.sukker
125 g.smør
0.75 dl.honning
0.5 dl.piskefløde
130 g.finthakket sukat
250 g.nødder, groft hakkede
 
Opskrift:
Sæt ovnen på 200 grader C. alm. ovn. Bland mel, bagepulver og sukker. Smuldr smørret heri og saml dejen hurtigt med æg og lidt vand. Pak dejen i plastfilm og stil den i køleskabet i en halv time.

Beklæd bradepanden (den store fra ovnen, selvfølgelig) med bagepapir. Rul dejen ud, så den passer til en stor bradepanden. Forbag bunden midt i ovnen i ca. 10 minutter.

Kom sukker, smør og honning i en tykbundet gryde, og smelt det over svag varme. Tag gryden fra varmen, og rør fløde, sukat og nødder i. Bred fyldet ud over bunden, og bag kagen gyldenbrun midt i ovnen. Det tager ca. 30 minutter.

Tag kagen ud af bradepanden, fjern bagepapiret og lad den køle helt af på en rist. Skær kagen ud i mindre stykker med en skarp kniv.





karakterer:
Opskriften er vist 29343 gange,
og udskrevet 370 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.5    (2 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2008-11-03 21:27:54
Kagen laves i bradepande, men jeg mener nu nærmere det er en småkage. Kagen på billederne fil lige lidt for meget, så der skal virkelig holdes øje med den til slut.