EmediateAd

      Forside

      Opskrifter

      Udvidet søgning

      Nyhedsbrev


      Indsend opskrift

      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice

      Kontakt

      Annoncering


      Viden om mad

      Kalorieberegner

      Ugens horoskop

      Kryds og Tværs

      Din hjemmeside

      Matoppskrift.no

      TV Vestsjælland

      Indkøbs App

      Links













Hel grillet Oksemørbrad

Antal:
Pers.
Ret : Hovedretter

Ingrediens : Oksekød

Oprindelsesland : Ukendt oprindelsesland

Indsendt : 2003-03-15

Hel grillet Oksemørbrad 4 Hel grillet Oksemørbrad 1 Hel grillet Oksemørbrad 2 Hel grillet Oksemørbrad 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
1000 gram Oksemørbrad, afpudset
   
  Marinade:
3 spsk. Brun farin 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 9 gram
1 dl. 60 gram
2 spsk. Sød chilisauce *
2 spsk. Teriyakisauce *
2 spsk. Vandmelon. rå
2 fed Hvidløg Et almindeligt fed hvidløg vejer ca. 4 gram.
Tabasco *
   
2 spsk. Smør 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
2 spsk. Balsamico, mørk 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
3 spsk. Honning flydende * 1 tsk. 7 gram
1 spsk. 20 gram
1 dl. 150 gram
200 gram Gulerødder 1 mellem gulerod vejer ca. 100 gram skrællet vægt
200 gram Pastinak 1 pastinak vejer ca. 150 gram skrællet vægt
200 gram Løg 1 almindeligt løg vejer ca. 150 gram pillet vægt
    1 almindeligt løg vejer ca. 150 gram pillet vægt
Forklaring:

Grøntsagerne rengøres og skæres i mundrette stykker (andre grønsager efter smag kan bruges). Den smeltet smør, balsamico og honning røres sammen og blandes heri. Drønes op i en alu-bakke og placeres i bunden, lidt vak fra de varme kul / briketter.


Pensl mørbraden med lidt Jomfru olivenolie og krydr med salt og friskkværnet sort peber. Placér mørbraden pa grillristen, over grøntsagerne. Kødet grilles i ca. 50 min. og vendes af og til. Ind imellem pensles der med marinaden, men først efter den har taget den første farve. Husk, at kødet skal hvile i ca. 15 min., inden der "trancheres".


Urterne fra ovenstaende opskrift, fiskes op af alu-bakken og holdes varme. Skyen fra kødet og grøntsagerne, hældes i en gryde og koges ind med 1 dl. piskefløde eller 2. Serveres til.



Andre brugere har også læst:


Energi:
KJ total 9339 (2223 kcal)
KJ pr. Pers. 2334 (555 kcal)
Vægt ialt 1753 gram
Vægt pr. Pers. 438 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 532 KJ (126 kcal)
Protein 12.0 gram
Fedt 5.1 gram
Kulhydrat 8.8 gram


Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
* Betyder at vi ikke har fuld næringsoplysninger, men ingredienser med væsentligt vægt har vi oplysninger om energi, protein, fedt og kulhydrat.
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Energifordeling:
Anbefalet dagligt indhold

(Energiprocent i opskriften)
Kommentar fra:


Kommentar:



(Kommentaren vil først blive synlig når den er læst og godkendt)


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
(1=dårligst, 10=bedst)
Brugernes vurdering af denne opskrift: 8 (51 stemmer)

Opskriften er vist 246064 gange,
og udskrevet 9787 gange.

Per Madsen  -  0000-00-00 00:00:00
Smager rigtig lækker. Grønsagerne der grilles er fantastiske

Per  -  0000-00-00 00:00:00
Den tykke ende af oksemørbraden rettes af, og spidsen skæres af så oksemørbraden er lige tyk hele vejen, de to stykker kan grilles med og tages af noget før den hele oksemørbrad. Grønsagerne smager rigtig godt og væden syntes jeg ikke behøver yderligere tilberedning.

Leif Sørensen  -  0000-00-00 00:00:00
Perfekt

Jonas  -  0000-00-00 00:00:00
Hej Per, det er godt nok nogle flotte billeder du har taget af den mørbrad. Uhm man bliver jo helt sulten bare af at kigge på det.

Sanne  -  0000-00-00 00:00:00
Hej Per.Utrolig lækker ret, men kunne godt tænke mg at se et forslag til hvodan du vil anrette den på en delikat måde.

Jann Evers  -  2007-01-02 09:59:25
Hej Per, Det er en helt fantastisk måde at lave mørbraden på, dog fulgte vi ikke din anvisning helt slavisk, i stedet for at pensle marinaden på, lage vi mørbraden i marinaden i et par timer først, og så overhældte vi den med resten af marinaden efter halv stegetid. Derud over brugte vi stege termometer, hvorved vi opnåede at mørbraden blev lækker rosastegt.

junior  -  2007-02-04 16:53:03
mørbraden har jo fået alt for længe per den skel da ikke være hel grå !!!!

Ove  -  2007-06-15 15:23:20
Glæsels opskrift - på det samme - er bedre. Der marinerer mankødet i den samme mrinade.

Jan  -  2007-07-26 16:55:35
Opskriften er vist "stjålet" fra Glæsel ;-)

Brian  -  2007-12-31 13:59:27
Nu ved jeg godt at det her ikke er et debatforum, men til Ove: Det her ER Jan Glæsels opskrift. Hvordan kan du så påstå at den ene er bedre end den anden? I øvrigt er den en super lækker opskrift, tak for at du har postet den Per=)

Harry  -  2008-10-20 08:34:45
Jeg vil anbefale at afrense mørbraden to dage inden den skal anvendes og ligge i køleskabet til næste dag (dagen før den skal grilles). Så knuses der forskellige krydderurter -(sortpeber-hvidpeber-rødpeber-grønpeber og eventuel hvidløgspeber). Mørbraden ligger nu til næste dag og er klar til at grille ( den er nu helt tør og kommer ikke til at koge). Mørbraden skat tør grilles ingen former for væde da det vil betyde at den kan komme til at koge. Den skal have ca. 30 minutter pr. kilo, og skal rulles 5 gange så alle siderne er blevet brune. Når den grilles på denne måde bliver der en krydderduft omkring grillen det får appetitten til at stige nogle grader. Gem mørbradeb i en flamingo kasse i 20 minutter. Skær den i 5 cm. tykke klumper og anret den på et fad sammen med evt. hele stegte løg.

Søren  -  2008-12-26 22:55:00
Vigtigt at den ikke får for meget. 25 minutter på direkte varme på kuglegrill, og så trække bagefter så er den perfekt. God fornøjelse

Thomas  -  2008-12-30 11:11:21
50 minutter er alt for meget ---- mit bedste bud er, at en oksemørbrad på 2,5 kg skal have i omegnen af 35 minutter, hvis ikke den skal blive koksgrå

Thomas  -  2010-07-15 22:11:26
dumt spørsmål skal der være låg på grillen?

skovmand  -  2011-05-28 11:13:23
Jeg er simpelthen nødt til at gøre opmærksom på, at en mørbrad skal ha' direkte grill! Puds den af, lav en tør krydderiblanding (demonstreret af bl.a. brødrene Prise)af f.eks. salt & peber, herbes de provence, evt. hvidløg, og "rub it in"! Derefter direkte grill (gerne i en weber) ca. 20-30 minutter: Det er mørbrad!