EmediateAd

      Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Nyhedsbrev


      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice

      Kontakt

      Annoncering


      Viden om mad

      Kalorieberegner

      Matoppskrift.no

      Indkøbs App

      Links


      Ugens horoskop

      Kryds og Tværs

      Din hjemmeside

      TV Vestsjælland





Ungarsk gullashsuppe I

Antal:
Pers.
Ret : Suppe

Ingrediens : Oksekød

Oprindelsesland : Ungarn - Ungarnsk - Ungarnske

Indsendt : 2003-02-27

Ungarsk gullashsuppe I 4 Ungarsk gullashsuppe I 1 Ungarsk gullashsuppe I 2 Ungarsk gullashsuppe I 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
600 gram Skært oksekød Som skært oksekød kan bruges bov, tykkam, inderlår, yderlår eller klump.
200 gram Løg 1 almindeligt løg vejer ca. 150 gram pillet vægt
40 gram Margarine 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
    1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
1 spsk. Paprika *
Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
Peber 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 55 gram
15 dl. Vand 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
    1 tsk. 3 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
1 ds. Hakkede tomater, konserves 1 dåse vejer normalt 400 g.
300 gram Kartofler 1 mellem kartoffel vejer ca. 125 gram skrællet vægt
    1 mellem kartoffel vejer ca. 125 gram skrællet vægt
evt. Creme fraiche 38 % 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
    1 tsk. 3 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
Overfør ingredinserne for Ungarsk gullashsuppe I til mealChaser indkøbsliste

Forklaring:

Kødet skæres i små terninger og løget hakkes.
Margarinen smeltes i en gryde og heri svitses løg og kød.

Salt og paprika tilsættes og derefter vand eller bouillon. Koger til kødet er næsten mørt 1-1½ time.


Når kødet er næsten mørt, kommer man kartoffelternene og tomaterne ved og suppen koger videre, til kød og kartofler er helt mørt.

Suppen smages til, evt. med lidt creme fraiche.

Serveres i suppekopper evt. med en klat creme fraiche på toppen og med friskbagt flutes.

Tips:

Som skært oksekød kan bruges bov, tykkam, inderlår, yderlår eller klump.



Andre brugere har også læst:


Energi:
KJ total 7074 (1684 kcal)
KJ pr. Pers. 1179 (280 kcal)
Vægt ialt 3040 gram
Vægt pr. Pers. 506 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 232 KJ (55 kcal)
Protein 4.6 gram
Fedt 2.9 gram
Kulhydrat 3.0 gram


Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
* Betyder at vi ikke har fuld næringsoplysninger, men ingredienser med væsentligt vægt har vi oplysninger om energi, protein, fedt og kulhydrat.
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Energifordeling:
Anbefalet dagligt indhold

(Energiprocent i opskriften)
Kommentar fra:


Kommentar:



(Kommentaren vil først blive synlig når den er læst og godkendt)


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
(1=dårligst, 10=bedst)
Brugernes vurdering af denne opskrift: 6.9 (33 stemmer)

Opskriften er vist 179647 gange,
og udskrevet 6368 gange.

Rikke  -  0000-00-00 00:00:00
En ganske simpel og ikke speciel opskrift. Jeg gjorde det, at jeg efter ½ time tilsatte en masse skiveskåret gulerødder for at give det et ekstra pif , og det var rigtigt godt. God opskrift - men ikke specil super på nogen måde.

  -  2009-11-18 22:07:13
Jeg tilsatte også presset hvidløg og chilipulver. Så snittede jeg rød peber i tern og løg i tynde både og kogte med yderligere 25 min og brugte i stedet for kartofler små pasta (evt. nudler). Det gir lige et løft i smagen. Drys evt. med fint revet ost og ristet bacon, hvis det ska være ekstra festligt.

Kjeld  -  2010-01-01 20:42:32
Margarine...er det noget de bruger i Ungarn? Jeg gør ikke.

Inge  -  2010-03-08 15:41:42
Selvfølgelig bruger man margarine i Ungarn, men ikke til gullashsuppe. Derimod anvender man en skive fersk spæk.

Anita  -  2010-03-27 15:34:12
1/11-2006 Rigtig god opskrift. Brug rigelit med løg 2-3 store, kom opgså lidt oregano i, samt 2 laurbær og 4 spsk tomapure.

Jette  -  2010-10-31 09:04:18
God opskrift, den originale er med palmin i stedet for margarine, og nej hvis man kommer flere ingredienser i er det jo netop ikke ungarsk gullaschsuppe, men prøv med meget mere paprika.

Laszlo  -  2010-11-07 14:02:40
Hej! Gullaschsuppe er ungarers national ret, derfor kaldes det oprindelig “ungarsk gullaschsuppe”. Du kan lave ungarsk gullaschsuppe på en meget nemmere, hurtigere og sjovere måde. Det er faktisk krydderierne som gør at det bliver til den ægte vare. Og jeg handler bl.a med ægte ungarske krydderi produkter som: Erös Pista- meget stærk, Edes Anna-mild, Piros Arany stærk/mild, Gullasch krem stærk/mild, hvidløgs krem og delikatesse paprika pulver stærk/mild, som lige netop har fik EU beskyttelse. Det er også muligt at lave sovs agtig gullasch og serveres gerne med ris, kartofler eller kartoffelmos! Se: http://www.ungarskevine.dk

Marta  -  2010-12-13 14:54:07
ret kedelig opskrift. Jeg kom gulerødder, lidt pølse, frisk peberfrugt og oregano i. det gav meget mere smag.

Martitta  -  2010-12-14 21:56:04
jeg har lavet suppen men kom gulerødder, hvidløg og peberfrugt i og den var rigtig god. der vil nok mangle noget smag uden de ingredienser.

F  -  2011-01-23 15:41:58
Jeg har tit rejst i Budapest og Ungarn, hvorfra retten stammer. Det er som hovedregel en KLAR SUPPE uden rød peber, men med kødstykker, kartoffeltern (eller en knödel). Suppen perler af fedt...uhm. Til aften skal jeg lave en afart med ungarnsk stegepølsestykker i.

Brest  -  2014-04-24 08:51:41
I Ungarn bruger man i stedet for olie eller margarine svinefedt. Jeg bruger selv svinefedt, og det gør en stor forskel rent smagsmæssigt. Desuden morter jeg laurbær og kommen. så undgår man hele laurbærblade i suppen. Tomatpure kombineret med hakkede tomater giver en god og fyldig suppe.