EmediateAd

      Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Nyhedsbrev


      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice

      Kontakt

      Annoncering


      Viden om mad

      Kalorieberegner

      Matoppskrift.no

      Indkøbs App

      Links


      Ugens horoskop

      Kryds og Tværs

      Din hjemmeside

      TV Vestsjælland





Forloren hare 02

Antal:
Pers.
Ret : Hovedretter

Ingrediens : Svinekød

Oprindelsesland : Danmark - Dansk - Danske

Indsendt : 0000-00-00

Forloren hare 02 4 Forloren hare 02 1 Forloren hare 02 2 Forloren hare 02 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
500 gram Kalv og flæsk. hakket 16%
2 Æg 1 æg størrelse 2 vejer ca. 70 gram.
50 gram Rasp 1 tsk. vejer ca. 2 gram.
1 spsk. vejer ca. 6 gram.
1 dl. vejer ca. 43 gram.
50 gram Hvedemel 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 9 gram
1 dl. 60 gram

Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
Peber 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 55 gram
0.5 dl. Piskefløde 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
0.5 dl. Danskvand 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
125 gram Bacon i skiver 1 skive bacon vejer ca. 15 gram.
    1 skive bacon vejer ca. 15 gram.
  Til stegning: 1 skive bacon vejer ca. 15 gram.
2 dl. Sødmælk 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
2 dl. Svinebouillon 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
    1 tsk. 3 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
  Sauce: 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
1 dl. Fløde 13 % 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
2 tsk. Maizena majsstivelse 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 55 gram
Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
Peber 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 55 gram
1 spsk. Ribsgele 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
    1 tsk. 3 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
  Tilbehør 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
1000 gram Kartofler 1 mellem kartoffel vejer ca. 125 gram skrællet vægt
    1 mellem kartoffel vejer ca. 125 gram skrællet vægt
Overfør ingredinserne for Forloren hare 02 til mealChaser indkøbsliste

Forklaring:

Kødet røres sejt med salt. Æg og fløde røres i. Derefter mel og rasp. Danskvand vendes i.

Formes og vikles i bacon.

Brun det i ovnen på midterrillen 15 minutter ved 225 grader C. alm. ovn. Dæmp varmen til 160 grader C. alm. ovn. Hæld mælk og bouillon ved. Steg ”haren” ca. ½ time ved 160 grader C. alm. ovn, til farsen er gennemstegt.

Sauce:
Si skyen op i en gryde, pres så meget som muligt gennem sien med bagsiden af en ske. Varm skyen op og jævn med majsstivelse udrørt i fløde. Kog saucen igennem og smag til med salt, peber og gele.



Andre brugere har også læst:


Energi:
KJ total 13907 (3311 kcal)
KJ pr. Pers. 3476 (827 kcal)
Vægt ialt 2486 gram
Vægt pr. Pers. 621 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 559 KJ (133 kcal)
Protein 7.0 gram
Fedt 6.7 gram
Kulhydrat 11.7 gram


Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
* Betyder at vi ikke har fuld næringsoplysninger, men ingredienser med væsentligt vægt har vi oplysninger om energi, protein, fedt og kulhydrat.
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Energifordeling:
Anbefalet dagligt indhold

(Energiprocent i opskriften)
Kommentar fra:


Kommentar:



(Kommentaren vil først blive synlig når den er læst og godkendt)


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
(1=dårligst, 10=bedst)
Brugernes vurdering af denne opskrift: 8.4 (213 stemmer)

Opskriften er vist 459430 gange,
og udskrevet 27804 gange.

Ansi  -  0000-00-00 00:00:00
En dejlig, billig, ret der smager og mætter godt.

Laura-Loo  -  0000-00-00 00:00:00
den smager jo himmelsk!!!.....den kan godt anbefaldes

Tina  -  0000-00-00 00:00:00
Brug lidt vildtkrydderi og evt. et fed hvidløg...

krølle  -  2007-01-09 15:01:04
prøv også med Hasselback kartofler,og som Tina rigtigt siger,Vildt bullion(evt Oskar),det gir´det sidste pift.

bob  -  2007-01-22 06:39:02
den er megtig god

J.J.Slot  -  2007-01-27 20:56:22
Smager rigtig godt -Rigtig gode billeder du har taget til mange retter´det er lækkert..

Frank  -  2007-01-29 15:49:45
kan sagtens anbefales uden brug af fløde. Der kan istedet bruges letmælk.

Peder  -  2007-03-02 10:36:58
Jeg spiser tyttebærsyltetøj til.

Jeanette  -  2007-04-18 15:57:38
Her er det mest almindeligt at spise ribsgele til...

stouer  -  2007-05-11 17:04:46
Smager godt, bedre synes jeg med en smule sennep i

lene  -  2007-06-27 17:30:06
en kanon god ret, som ungerne elsker, og har bestilt den til deres fødselsdage

hjvmus78  -  2007-08-15 22:40:16
det kan anbefales at snitte friske champignon og lægge ved farsbrødet og bruge dem i sovsen.

Jette  -  2007-10-23 20:07:57
Den er bare god....Prøv evt. med bacontern i farsen

  -  2008-01-17 17:41:43
Det er helt klart den bedste opkrift jeg har prøvet.

MIss SOPHIE  -  2008-06-02 16:06:34
Hey alle seje chicks der elsker mad... Denne her ret er jo bare priceless god.. mums,spiser det stortset hele tiden. Jeg især anbefale det til morgenmad med mælk. Tusind kyss den mad-glade pige :D

  -  2008-08-23 17:26:31
Den er dejlig, men når jeg laver forloren hare bruger jeg i stedet for bacon røget spæk, jeg laver nogle huller med enden af en teske skære nogle stykker spæk i lange terninger og sætter i hullerne, den for en god smag af lidt røget.PRØV SELV.

Eva  -  2008-08-23 17:32:08
Dejlig!!! men prøv i stedet for bacon med røget spæk, dette giver en god smag af lidt røget.Jeg laver huller med enden af en teske og skære nogle små blokke som udfylder hullerne. GOD FORNØJELSE.

Frede Kristensen  -  2008-09-09 09:00:33
Jeg kalder den forloren Pindsvin jeg laver tynde strimler spæk som jeg stikker i Pindsvinet Ellers er opskriften det samme som til Forloren Hare

  -  2008-09-16 12:58:10
Smagte godt, alle elskede det det var en fornøjelse

birdy   -  2008-10-26 17:46:02
smager rigtig lækkert. for at give kødet et ekstra fif, kommer jeg ribsgele i farsen. dette giver kødet en lidt sødere smag, mums

Betina  -  2008-11-03 15:51:44
Den smager rigtig rigtig godt. Hvis nu man laver dobbelt op, skal den så stege i dobbelt tid også, eller...?

Karin  -  2009-01-18 15:44:52
Øh har godt aldrig hørt at der skal puttes mælk og boullion sammen med haren i ovnen

Niels  -  2009-01-21 15:47:33
Skum fedtet fra stegeskyen og lav opbagt sovs ved hjælp af resten af væden plus fløde og en god klat blød skimmelost. Husk også at man kan spise rigtig hare som smager endnu bedre, og kan købes i jagtsæsonen, november til januar. http://www.dk-kogebogen.dk/opskrifter/visopskrift.php?id=6850

Lars i Humlebæk  -  2009-01-23 18:34:48
Denne "Forloren hare" er rigtig god, rimelig billig, mætter godt, og kan sagtens laves uden for meget fedt. Som andre har nævnt kan der bruges mælk istedet for fløde. Jeg tilsætter denne opskrifts fars ét hakket fed hvidløg, og saucen får ca. 40 gram Danablue skimmelost, samt én tsk. dijonsennep pr. 4 personer. Jeg serverer oftests retten med hvide kartofler, ovnbagte rodfrugter, syltede rødbeder og drueagurker. Lækkert og servér gerne et godt glas Amarone rødvin til, så er det en helt festmiddag

C. Larsen  -  2009-01-29 22:53:00
Forloren hare, er næsten som noget vildt. Og selvfølgelig skal der så 1-2 tsk. ribsgele i saucen. Så bliver den meget, meget mere kraftfuld, og smager af vildt dyreret. Super opskrift.

Lisbeth  -  2010-01-25 18:43:53
Hej, jeg benyttede mig af at hælde lidt whiskeysovs i farsen, ca ½ dl opblandet og nogen enebær. I sovsen ribsgele og dijon sennep og danablu. den er himmelsk´.

Lisbet  -  2010-02-10 13:53:22
Rigtig rigtig fantastisk forloren hare. Brugte creme fine madlavningsfløde i stedet for rigtig fløde, smagte super.

Heidi  -  2010-02-17 19:19:04
Super lækker "hare".. Hele familien elskede det! kan varmt anbefales

misser  -  2010-02-20 14:27:33
Brug altid rasp ist. mel . Danskvand ist. mælk. Så får du en dejlig fars.

Mulle  -  2010-05-10 13:43:51
Prøv at komme en lille smule danablue i sovsen sammen med ribsgele, smag jer frem. Det gir' altså også en god "vildt" smag. Uh, det er en god ret..:)

Mundilfare  -  2010-10-08 08:07:46
Opskriften er rigtig lækker, men kom lige et ildfast fad eller en bradepande under "haren" imens den bliver brunet og anvend et smurt ildfast fad til den fortsatte tilberedning, ellers bliver retten tør. Desuden anvender jeg rugmel i stedet for hvedemel og kaffefløde i stedet for piskefløde. Det kan anbefales.

Line  -  2011-02-06 13:01:17
Prøv at putte lidt bacon i farsen.. det er super.

  -  2011-02-10 13:29:46
enten gik det galt i min madlavning, eller også er det bare ikke lige efter min smag. men en dejlig og billig ret, til mange mennesker :) .

Manoj   -  2011-02-15 16:53:06
Nu spiser jeg ikke kød selv men jeg har lavet den til min famil. de var meget dlag for den de syntes at den var bere så god at de spiste op jeg havde bruge 1 kg fars ellers til 2pesoner

mic  -  2011-04-07 17:48:01
Og boooooom sagde det.. Fadet ekploderede i ovnen da væsken blev tilsat den skulle nok ha været med fra start.. Men er sikker på det havde smagt fint.. Så her står den påå kartoffel madder;-)

malene  -  2011-05-06 16:09:58
nem og lave smager godt. jeg til satte pore og gullerøder i farsen det var godt.

Marianne  -  2011-06-21 10:26:27
lidt finthakkede løg i farsen giver lidt mere smag

Palle  -  2011-09-09 17:32:23
Prøv at komme koriander og rosiner i farsen. Dét er godt.

madonna   -  2011-11-04 08:53:31
maden er lækker jeg bruger denne side når jeg skal bruge en opskaift ment og enkelt siden er til at overskue jeg finder altid de opskrifter jeg skal bruge det kommer op med det samme skal ikke side og vendte i længere tid. jeg giver 10 på skalaen.Forlorden hare den er god. k h madonna

cecilie  -  2011-11-07 20:13:00
jeg puttede revet løg, hvidløg og frisk oregano i farsen, hvilket smagte fantastisk.. simpelthen en super opskrift..!

stella  -  2012-03-18 14:52:19
det er helt fin både med ost og ribsgele og hvordan man kan lide det men prøv også at tage små sukkekatofler til det smager rigtig godt

Flemming  -  2012-04-26 12:26:05
Har stegt "Haren" i en stegeso (for at prøve). Resultatet blev rigtig godt. Der blev dog en undtagelse: oversiden af "Haren" fik ikke en sprød overflade. God ide med championer. Knuste enebær(ca. 10) og kom i dejen.

oliver  -  2012-10-05 18:03:18
livret:-) den smager bare godt

Jannie Petersen  -  2012-10-10 09:46:40
Super lækker middagsret, kan varmt anbefales :o)Dog kan man sagtens bruge fedt fattig fars.

Mazur  -  2013-02-18 20:11:39
Ikke mindre end fantastisk. Jeg lavede den blot lige efter opskriften. Tak for den!

Maj-Britt  -  2013-10-16 09:11:11
Super lækker opskrift - det bliver 4. gang vi laver den, men denne gang ryger der skiver af æble og løg i midten for at pifte den lidt op, så den ikke bliver så tung. Og så lidt skimmelost i sovsen. Glæder mig helt.

Maj-Britt  -  2013-10-16 09:12:12
Nåh ja og så fletter jeg baconen hen over - det giver intet til smagen, men ser super flot ud.

Erik Søgaard  -  2013-10-18 09:04:01
Jeg kommer altid Stenfri Svesker indeni min forloren Hare, det smager bare rigtig godt

Suspigen  -  2013-11-01 13:55:34
Den skal da prøves i aften :-)

Lotte  -  2014-01-18 20:04:42
Tilsatte lidt finthakket soltørrede tomater, et par fed hvidløg og løg til farsen. Rigtig lækkert!!! og så hasselback-kartofler til :)

Anna P  -  2014-03-12 20:25:09
Rigtig god! Dog foretrækker jeg en kødblanding af oksekød og svin men den fungerer stadig super godt! Og læææææækker sovs

Bitten  -  2014-05-26 21:19:34
Mit barnebarn på 11 år havde i s fået forloren hare og ville gerne have at jeg skulle lave denne ret. Det er mange år siden jeg har lavet denne ret så jeg fandt jeres opskrift og jeg må nok sige at det er den bedste forloren hare jeg nogensinde har serveret, så meget ros till opskriften.

julie  -  2014-08-12 16:49:14
Hejsa :-) kan man erstatte danskvand med noget andet?