EmediateAd

      Forside

      Opskrifter

      Udvidet søgning

      Nyhedsbrev


      Indsend opskrift

      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice

      Kontakt

      Annoncering


      Viden om mad

      Kalorieberegner

      Ugens horoskop

      Kryds og Tværs

      Din hjemmeside

      Matoppskrift.no

      TV Vestsjælland

      Indkøbs App

      Links













Stegning af juleanden dagen før

Antal: 1 Portion

Ret : Hovedretter

Ingrediens : And - Ænder

Højtid: Jul

Oprindelsesland : Danmark - Dansk - Danske

Indsendt : 2002-12-12

Stegning af juleanden dagen før 4 Stegning af juleanden dagen før 1 Stegning af juleanden dagen før 2 Stegning af juleanden dagen før 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
 
 
Forklaring:

Du kan sagtens stege anden dagen før.

Du steger anden som du plejer. Lad den færdigstegte and afkøle. Skær bryststykker, vinger, under- og overlår fra skroget og læg det i et ovnfast fad smurt med andefedt. Andens rygstykker lægges i små bunker i det ovnfaste fad og dækkes med overskydende skind, som forhindre at kødet udtørrer ved genopvarmningen. Læg fyldet i en bunke ved siden af kødet. Dæk fadet med folie og sæt det i køleskabet til næste dag. Husk også at gemme andefedtet.

Genopvarmning i almindelig ovn:
Forvarm ovnen til 180 grader C. alm. ovn. Sæt det foliedækkede fad ind midt i ovnen. Steg i 20 minutter. Tag kødet ud af ovnen og skru op på 250 grader C. alm. ovn. Pensl kødet med andefedt. Læg nu kun folie over fyldet. Sæt fadet midt i den varme ovn i 10 minutter til kødet er gennemvarmt og skindet sprødt.

Ved genopvarmning skal anden have så kort tid som muligt i den varme ovn for at bevare saft og smag. Derfor er ovnen nødt til at være forvarmet.

Saucen kan også sagtens laves færdig dagen før og varmes inden servering.



Andre brugere har også læst:


Kommentar fra:


Kommentar:



(Kommentaren vil først blive synlig når den er læst og godkendt)


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
(1=dårligst, 10=bedst)
Brugernes vurdering af denne opskrift: 8.5 (118 stemmer)

Opskriften er vist 110272 gange,
og udskrevet 10228 gange.

[email protected]  -  0000-00-00 00:00:00
Nemt og godt, ikke på højde med friskstegt, men opvejes totalt af at bradepanden ikke står til den 25, og skyen kan køle så meget af, at den er nem at skumme for fedt.

[email protected]  -  0000-00-00 00:00:00
Jeg steger altid anden dagen før leder den afkøle og står til næste dag. parterer den smører den med andefedt og sætter den under grillen ca et kvarter. smager som nystegt

weber  -  0000-00-00 00:00:00
perfekt

Peder  -  0000-00-00 00:00:00
Ja som nystegt

H.H.  -  2006-12-18 19:22:44
Jeg gør faktisk, det samme med Kalkun,det giver også et meget fint resultat .

lene  -  2007-12-17 01:40:36
helt perfekt beskrevet

grethe andesteg  -  2007-12-18 19:02:52
jeg sender her en stor tak for at jeg kan stege andesteg dagen før juleaften mvh grethe god jul

Gitte Nielsen  -  2007-12-18 22:56:34
Super god ide, med at stege anden dagen før: Jeg har gjort det i mange år - og så er man fri for al fedteriet, når anden skal serveres.

  -  2007-12-20 00:23:01
foliedækkede,er det sølvpapir man bruger der

Jane  -  2007-12-21 14:31:14
Denne opskrift redder mig år efter år - det virker helt perfekt

Ulf  -  2008-12-21 16:57:07
kan man bruge en frossen and? og opvarme igen dagen efter?

Erik  -  2008-12-22 13:23:12
Jeg lader nu anden hvile til dagen efter - før jeg udskærer. Når anden er kølet af kommer den i en stor plastpose og hygger sig i kølskabet. Sagt og kraft bevares bedst muligt på denne måde

mormor  -  2008-12-22 15:32:37
Jeg har altid stegt anden og lavet sovs dagen før, da jeg mange gange har haft vagt juleaften til kl. 15, da jeg har været i postvæsenet. For der har man både tidlige og sene vagter, som ikke så mange ved?

plet  -  2009-03-05 12:55:15
ulf du kan sagtens bruge en frossen and

Ruth  -  2009-12-21 01:45:03
Vi har hvert år stegt ænderne dagen før, da vi skulle have flæskestegene i ovnen d 24. Vores ovn er ikke stor nok når der er 24 personer til juleaften. Vi langtidssteger ænderne (130 gr i 6 timer). Ænderne tages ud af ovnen og afkøler et par timer. Derefter parteres de og lægges i en bradepande og stilles koldt til næste dag. Når flæskestegen er færdig d 24., smøres ænderne i lidt andefedt og sættes i ovnen ved 230 gr i ca 15 min. De smager som nystegte. God fornøjelse og go' jul.

  -  2009-12-22 23:25:35
Brugte den Mortens aften, og vil bestemt bruge den igen i overmorgen

[email protected]  -  2011-12-24 07:52:38
har været uheldig med at anden havde fået for lit varme i grillen, kan man godt stege den igen for at få den stegt igennem,??

Christina  -  2012-11-13 15:22:24
Kan jeg stege ænderne to dage før??? Dagen før er jeg ikke hjemme.. Tak for svar :-)

MetteB  -  2013-12-20 12:02:52
Jeg bruger en stegepose, når jeg steger anden dagen før, så bliver den ikke tør. Fedtet kan hældes ud af stegeposen, og når det er koldt skilles det. Det flydende bruges til sovs, og det stive til at smørre den parterede and, som bliver dejlig sprød ved opvarmning.