EmediateAd

      Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Nyhedsbrev


      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice

      Kontakt

      Annoncering


      Viden om mad

      Kalorieberegner

      Matoppskrift.no

      Indkøbs App

      Links


      Ugens horoskop

      Kryds og Tværs

      Din hjemmeside

      TV Vestsjælland





Flødekartofler I

Antal:
Pers.
Ret : Diverse Tilbehør

Ingrediens : Rodfrugter

Indsendt : 2002-11-24

Flødekartofler I 4 Flødekartofler I 1 Flødekartofler I 2 Flødekartofler I 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
1000 gram Kartofler 1 mellem kartoffel vejer ca. 125 gram skrællet vægt
5 dl. Piskefløde 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
kviste Rosmarin, frisk *
Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
Peber 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 55 gram
    1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 55 gram
Overfør ingredinserne for Flødekartofler I til mealChaser indkøbsliste

Forklaring:

Kartoflerne skrælles (eller skrabes, hvis de er helt friske).

Skær kartoflerne i skiver, og læg dem i et ovnfast fad, sammen med kviste af frisk rosmarin.

Drys med salt og peber. Hæld fløden over. Sæt fadet i ovnen i en time ved 175 grader C. alm. ovn.



Andre brugere har også læst:


Energi:
KJ total 10905 (2596 kcal)
KJ pr. Pers. 2726 (649 kcal)
Vægt ialt 1500 gram
Vægt pr. Pers. 375 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 727 KJ (173 kcal)
Protein 2.0 gram
Fedt 12.9 gram
Kulhydrat 13.3 gram


Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
* Betyder at vi ikke har fuld næringsoplysninger, men ingredienser med væsentligt vægt har vi oplysninger om energi, protein, fedt og kulhydrat.
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Energifordeling:
Anbefalet dagligt indhold

(Energiprocent i opskriften)
Kommentar fra:


Kommentar:



(Kommentaren vil først blive synlig når den er læst og godkendt)


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
(1=dårligst, 10=bedst)
Brugernes vurdering af denne opskrift: 7.9 (146 stemmer)

Opskriften er vist 654621 gange,
og udskrevet 8646 gange.

Plutten  -  0000-00-00 00:00:00
Det smager altså også godt med hvidløg

elsekh  -  0000-00-00 00:00:00
smager desuden også godt med ost

helened  -  0000-00-00 00:00:00
det er godt med snittet forårsløg

camilla  -  0000-00-00 00:00:00
man kan gøre det nemmere med færdig skåret kartofler. de skal kun have den halve tid og smager lige så godt

Trine  -  0000-00-00 00:00:00
Vi plejer at rive muskatnød over flødekartoflerne, og det smager bare godt.

Sandra  -  0000-00-00 00:00:00
Jeg bor i Spanien..og kan det svaere ikke far sa gode kartofler som i Danmark!!! Men vi prover det til aftensmad

Tommi Gosch  -  2007-01-21 15:16:22
Put lidt revet muskat sammen med salt og peber.. det dur

Kokken..!  -  2007-02-18 13:22:32
Flødekartofler....... Hmm.... det bedste jeg kender.......!!!.

Heidi  -  2007-08-15 15:56:08
Kedeligt - der mangler både hvidløg, muskatnød og revet ost.

bimmer1911  -  2007-09-08 14:43:31
Fintsnittet pore som drysses imellem lagene af skive kartofler og snittet røget bacon - det er mums !

solvej  -  2007-11-09 14:03:09
man kan også give den lidt karry det smager også bare godt..

iceman  -  2008-07-21 17:46:55
oste fløde er også godt sammen med

anette  -  2008-09-10 18:37:52
Kan man godt bruge madlavningsfløde.

Simone   -  2008-10-05 13:05:21
det smager også godt med alm løg. XD

Henrik  -  2008-12-30 20:54:18
Prøv at tilføje Monay sous det smager godt

Freak  -  2009-01-15 16:39:39
Prøver den ud nu. Men jeg vil også tro at den ville smage bedre med hvidlæs og måske lidt karry.

viola  -  2009-04-02 11:56:31
Her i huset elsker alle store som små fløde kartofler. Jeg bruger madlavningsfløde eller alm fløde parmesanost hvidløg allround kryderi salt og peber UHM

Muggi  -  2009-05-30 19:04:09
Får at give et ekstra pift kan man evt drysse lidt stødt eller frisk revet muskatnød over kartoflerne, da denne smag går utrolig godt med fløden. Tilføj desuden revet ost, helst mozarella, over kartoflerne efter en 20-25 min. i ovnen, for at give retten en knasende sprød overflade samt en dejlige cremet karftofleret under overfladen.

  -  2009-07-21 15:55:47
2 stk. løg gør underværker + evt. en chili.

R.J  -  2010-06-28 08:13:05
Vis ikke er så vild med at bruge 38% fløde kan man bruge arlas madlavningsfløde den er kun 18%

mester i flødekartofler  -  2010-10-05 15:09:23
kom ca. et løg (skiveskåret) i mellem kartoffelskiverne og krydr kun med salt, peber og revet muskatnød. den smager som da bedstemor lavede den:)medmindre du har dårlige minder om din bedstes kokkekunst self.;)

familien rønsch  -  2011-02-27 19:14:40
vores fløde blev meget tynd (ligesom vand) vi har brugt løg og hvidløg men ingen rosmarin. men det smager rigtig godt

Anne  -  2011-03-12 21:27:11
Virkelig gode flødekartofler! Er nybegynder i madlavning og fulgte opskriften slavisk. Det var nemt og det smagte rigtig godt. Det siger mine gæster i hvert fald! :)

kokken  -  2011-05-22 13:20:55
jeg håber den smære godt

Migh?  -  2011-05-26 16:43:04
Uff, det bare godt, med Ost på! (; Tag og smag - Det er (Besværet) værd! (x

Struer  -  2011-06-12 17:43:14
smager desuden godt med flødeboller.

  -  2011-07-26 20:07:35
Altså, forstår slet ikke at der ikke angive længere bagetid... 1 time ved 175 det er ikke nok. Fløden vil stadig være meget flydende !! Opskriften er fin nok, men den skal ha mindst halvanden time i ovnen. :-)

adisG  -  2011-08-03 15:23:30
prøv med lidt chilli fra pizzariet og dressing, og HUSK HVIDLØG

lene  -  2011-09-11 09:25:18
kan man forstege dem, da jeg kun har en ovn og skal lave til 20 pers og der skal osse kæd i ovnen

Bine  -  2011-10-01 12:21:11
flødekartofler med krebinetter, det er bare det bedste..!!!

Harly  -  2012-02-21 13:36:46
to spiseskefulde kartoffelmel rørt ud i fløden, giver en bedre konsistens

Denenesteene  -  2012-02-22 14:41:45
I LOVE IT -------- ALLETIDERS MIDDAG

miig   -  2012-03-04 08:52:42
den var rigtig god med ost på toppen :)

Rebekab  -  2012-03-31 17:45:33
Kunne eventuelt bruge lidt løg og rosiner

gunda i.  -  2012-04-04 10:07:40
jeg bruger boullion og piskefløde, er bedre for figuren og kartoflerne suger væden op og bliver lækker.

mussi  -  2012-08-13 13:57:44
kan man ikke købe muskatnød i kvickly eller føtex? i fakta havde de i hvert fald ikke muskatnød. ærgerligt..

Kirsten Græbe  -  2012-11-21 10:11:52
Giv piskefløden et opkog sammen med løg i terninger, samt salt og peber, hæld det over kartoflerne, så bliver fløden cremet :)

Emma  -  2013-02-09 17:27:32
Det skal vi have til min konfirmation, til Maj! Vi skal lave fløde kartoffler til cirka 60 personer! Får sved på panden bare ved at tænke på det! :o)

Dorthe   -  2013-02-16 20:50:11
Den skal vi havde næste weekenden til min 30 års fødselsdag skal lave det til ca 22 mennsker håber det bliver godt...

kongebro  -  2013-03-17 16:00:58
Tag kartoflerne og smid dem op i en microskål ind i microen på højest varme i 6-8min. tilbered der efter retten ved 200grader i 30min.Lav evt. kartoflerne dagen før og opbevar dem i køleskabet ind til du skal tilberede retten.Velbekomme

Nina  -  2013-04-07 18:09:01
Je vil foreslå at tilsætte hvidløg og delikatesse paprika, masser af paprika. Det færdige resultat har et flot rødligt skær og det smager bare super godt.

Patrick  -  2014-05-03 14:44:23
tror bare man skal se den her opskrift som base . plejer selv somregl at tilføje både løg og hvidløg og ost på toppen