EmediateAd

      Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Nyhedsbrev


      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice

      Kontakt

      Annoncering


      Viden om mad

      Kalorieberegner

      Matoppskrift.no

      Indkøbs App

      Links


      Ugens horoskop

      Kryds og Tværs

      Din hjemmeside

      TV Vestsjælland

Laksefarseret helleflynder med hummersauce

Antal: 4 Pers.

Ret : Hovedretter

Ingrediens : FladFisk

Kilde : Bjørn Kok

Indsendt : 2014-04-06

Laksefarseret helleflynder med hummersauce 4 Laksefarseret helleflynder med hummersauce 1 Laksefarseret helleflynder med hummersauce 2 Laksefarseret helleflynder med hummersauce 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
800 g.helleflynderfilet
 
 Laksefars:
350 g.laksefilet uden skind
 Salt
 peber
1 æg
2 dl.piskefløde
 
 Pynt:
4 tørrede skyøre svampe
8 jomfruhummerhaler
 dild
 
 Dampning:
1 dl.hvidvin
0.5 dl.fiskefond
 
 Hummersauce:
200 g.hummersuppe
25 g.smør
1 spsk.Hvedemel
1 dl.piskefløde
 
4 dl.ris
1 bdt.grønne asparges
 


Forklaring:

Skyøresvampene overhældes med rigeligt vand og stilles i køleskab til næste dag.

Laksefars:
Laksen køres sej med salt og peber i en foodprocessor, ægget tilsættes og køre med, herefter tilsættes fløden lidt efter lidt til farsen har en passende konsistens.

Helleflydefileten deles i 4 portionsstykker som duppes tørre med et stykke køkkenrulle. Farsen puttes i en sprøjtepose med stjernetyld og sprøjtes på helleflynderen, der sættes en skyøresvamp på hver fisk. Overskydende fars kan sættes på panden og dampes med eller steges som fiskefrikadeller.

Helleflynder placeres på en pande, hvidvin og fiskefond hældes ved, der lægges låg på og fiske får lov til at dampe i ca. 10 minutter til kødet er fast og hvidt.

Jomfruhummerhalerne tages ud af skallen og dampes et par minutter i den resterende fond.

Hummersauce:
Hummersuppe, og piskefløde hældes på panden som fisken er dampet i, i den resterende fond, og bringes i kog. En smørbolle røres af smør og hvedemel, den tilsættes saucen, lidt efter lidt til saucen har en passende konsistens.

Fisken pyntes med de dampede jomfruhummer og frisk dild, serveres med kogte ris og kogte grønne asparges.



Andre brugere har også læst:


Kommentar fra:


Kommentar:



(Kommentaren vil først blive synlig når den er læst og godkendt)


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
(1=dårligst, 10=bedst)
Brugernes vurdering af denne opskrift: 10 (1 stemmer)

Opskriften er vist 2272 gange,
og udskrevet 7 gange.

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu