Fasanbryst med skalotteløgscreme, blommekompot og krebinet

Fasanbryst med skalotteløgscreme, blommekompot og krebinet, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 4 Pers.

HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : Hønsefugle - Fasaner

Ukendt oprindelseslandIndsendt :      Red :

Ingredienser:
500 g.blommer
1 stk.kanel
1 stk.stjerneanis
1 dl.sukker
1.5 dl.rødvinseddike
 
2 plukkede fasaner
 
1 l.hønsefond
10–15 skalotteløg
½ citron
1 dl.piskefløde
 salt
 peber
 
150 g.hakket flæsk
2 kvistetimian
1 skalotteløg
 salt
 peber
50 g.Fedtnet
 
Opskrift:
Skær blommerne igennem og fjern stenene. Skær blommerne ud i både. Kog eddiken op med kanel, stjerneanis og sukker. Hæld den kogende lage over blommerne og lad dem stå og trække – gerne natten over.

Skær lårene af fasanerne. Skær kødet af lårene og læg det til siden. Skær brysterne af fasanerne og lad skindet sidde på. Hak skroget ud i mindre stykker og læg dem i en gryde. Tilsæt hønsefond og pillede skalotteløg og kog fonden i 1 time. Pil skalotteløgene op og sigt fonden. Tilsæt løgene igen sammen med den revne skal af citronen og fløden og kog det igennem. Blend det hele med en stavblender eller purer det igennem en sigte. Smag til med salt peber og lidt citronsaft.

Tag kødet fra lårene og hak det. Bland det med svinekødet bladene fra timiankvistene, hakket løg, salt og peber. Form farsen som små krebinetter og pak dem ind i fedtnettet. Steg dem i lidt olie på en pande.

Fasanbrysterne krydres med salt og peber og steges i ca. 8 min. i ovnen på 180 gr.

Ved anretning pilles skindet af brysterne og der hældes lidt af saucen på hvert bryst. Anret sammen med krebinet, syltede blommer og f.eks. stegte kartofler og hvidløg.





karakterer:
Opskriften er vist 20708 gange,
og udskrevet 401 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
5    (3 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu