Marineret dyreryg

Marineret dyreryg, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 1 Portion

HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : Rådyr - Dyreryg

Ukendt oprindelseslandIndsendt :     

Ingredienser:
 kg.dyreryg
 
 Marinade:
½ dl.solsikkeolie
2 dl.hvidvin
 et snittet løg
 tynde skiver af en lille gulerod
1 stumptimiankvist
4-5 letknuste peberkorn
2 flækkede hvidløgs fed
2 spsk.vineddike.
 
 Desuden:
100 g.smeltet smør
1 spsk.mel
6-8 tynde skiver fersk spæk
2 dl.vildtsky
¼ dl.creme fraiche
2 spsk.(strøgne) maizena.
 
 
Opskrift:
Dyreryggen afpudses. Alt til marinaden får et let opkog, afkøles, hældes over dyreryggen, som derpå skal trække 5-6 timer.

Dyreryggen tages op af marinaden, aftørres omhyggeligt, pensles over det hele med det smeltede smør, lægges på bradepandens ovnrist, der skal være smurt godt, drysses med mel og dækkes med spækskiverne. Lidt smør lægges i bradepanden - for at undgå, at skyen brænder fast og dyreryggen brunes ved kraftig varme. Efter ca. 10 minutter dæmpes blusset. Vildtskyen, der forinden får et opkog, hældes over tillige med créme fraiche. Dyreryggen skal nu stege ca. ¾ time - dryppes af og til under stegningen. Når den er færdigstegt, hældes skyen fra og sies. Kort inden saucen skal tilberedes, sættes marinaden over varmen og koger over svagt blus i ca. 20 minutter, hvorefter den sies direkte i saucegryden og blandes med den siede flødesky fra stegen. Saucen bringes til kogepunktet, jævnes med maizena udrørt i fløde og smages til. Spises med kartoffelstrå samt Halve æbler med gelé.





karakterer:
Opskriften er vist 30206 gange,
og udskrevet 734 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.7    (3 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2011-05-20 13:20:42
opskriften lyder spændende, men mangler dog angivelse af temperatur. Det står der intet om.

  -   2005-01-01 01:01:01
Vi har brugt denne opskrift nytårsaften og den må sige ,at være vellykket.