Opskrift på Amerikansk farsbrød ( Fedtfattig ) med billede Alletiders Kogebog

      Forside

      Opskrifter

      Udvidet søgning

      Ugemadplan

      Ugens opskrifter



      Brugerservice

      Debat forum

      Teknik

      Kontakt

      Annoncering


      Viden om mad

      Kalorieberegner

      Ugens horoskop

      Kryds og Tværs

      Din hjemmeside

      Matoppskrift.no

      Links















Amerikansk farsbrød ( Fedtfattig )

Antal:
Pers.
Ret : Hovedretter

Ingrediens : Blandet kød

Fedtfattig opskrift

Oprindelsesland : USA - Amerika - Amerikansk - Amerikanske

Indsendt : 0000-00-00

Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  


Ingredienser:
1000 gram Kalv og flæsk. hakket 11%
2 tsk. Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
0.25 tsk. Peber 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 55 gram
1 tsk. Salvie frisk *
1.5 dl. Rasp 1 tsk. vejer ca. 2 gram.
1 spsk. vejer ca. 6 gram.
1 dl. vejer ca. 43 gram.
70 gram Tomatpure. koncentreret 1 tsk. 15 gram
1 spsk. 35 gram
1 dl. 140 gram
100 gram Knoldselleri 1 mellem knoldselleri vejer ca 800gram skrællet vægt
200 gram Løg 1 almindeligt løg vejer ca. 150 gram pillet vægt
0.5 dl. Skummetmælk 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
1 fed Hvidløg Et almindeligt fed hvidløg vejer ca. 4 gram.
    Et almindeligt fed hvidløg vejer ca. 4 gram.
125 gram Kalkunbacon i skiver *
   
  Sauce:
70 gram Tomatpure. koncentreret 1 tsk. 15 gram
1 spsk. 35 gram
1 dl. 140 gram
1 spsk. Brun farin 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 9 gram
1 dl. 60 gram
2 dl. Vand 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
2 spsk. Eddike 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
2 tsk. Dijonsennep 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 16 gram
1 dl. 95 gram
    1 tsk. 5 gram
1 spsk. 16 gram
1 dl. 95 gram
1500 gram Kartofler 1 mellem kartoffel vejer ca. 125 gram skrællet vægt


Forklaring:

Løg og selleri rives groft.

Kød, rasp, mælk, salvie, selleri, løg, hvidløg, tomatpure, salt og peber blandes godt til en fars. Farsen formes til et brød som lægges i et ildfast fad. Dæk med baconskiver.

Brunes ca. 20 minutter ved 175 grader C. alm. ovn.

Ingredienserne til saucen koges op og hældes over farsbrødet.

Bages yderligere ca. 40 minutter.

Farsbrødet serveres med de kogte kartofler og lidt sauce.




Andre brugere har også læst:                         Andre brugere har også læst:                         Andre brugere har også læst:




Energi:
KJ total 15405 (3668 kcal)
KJ pr. Pers. 2567 (611 kcal)
Vægt ialt 3441 gram
Vægt pr. Pers. 573 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 447 KJ (106 kcal)
Protein 7.8 gram
Fedt 3.5 gram
Kulhydrat 11.5 gram


Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
* Betyder at vi ikke har fuld næringsoplysninger, men ingredienser med væsentligt vægt har vi oplysninger om energi, protein, fedt og kulhydrat.
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp



Energifordeling:
Anbefalet dagligt indhold

(Energiprocent i opskriften)




Kommentar fra:


Kommentar:



(Kommentaren vil først blive synlig når den er læst og godkendt)

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
(1=dårligst, 10=bedst)
Brugernes vurdering af denne opskrift: 7.3 (207 stemmer)

Opskriften er vist 324039 gange,
og udskrevet 17379 gange.



Hans  -  0000-00-00 00:00:00
Udelad den revne selleri og tilføj hakket porre i stedet.

Erik  -  0000-00-00 00:00:00
God med både selleri og porer

Marie  -  0000-00-00 00:00:00
Smager desværre for meget af tomat til min smag

Lotte  -  0000-00-00 00:00:00
Det er en rigtig lækker farsret. alle i familien kan lide den. MUMS

Mona  -  0000-00-00 00:00:00
Vi kom revne gulerødder i i stedet for selleri. Det smagte godt.

Marianne B. L.  -  0000-00-00 00:00:00
Meget speciel ret. Ikke lige min smag.

Anne  -  0000-00-00 00:00:00
Den smager rigtig godt. Min familie er rigtig glad for den.:)

Centerparken  -  0000-00-00 00:00:00
Seleri bør udskiftes med 1-2 porer, i stedet for salvie foretrækkes basilikum, farsen røres med 1 æggehvide for at gøre brødet mere skærefast

Maja  -  0000-00-00 00:00:00
Smager virkelig godt, men måske en anelse for meget tomatpuré.

Henrikjette  -  0000-00-00 00:00:00
rigtig god men undlader salvie

Inge  -  0000-00-00 00:00:00
Try to use a squirt of ketchup- that is more than enough

Inge  -  0000-00-00 00:00:00
Just mix it all together - and put small bacon squares in the mix -yummy

Me again  -  0000-00-00 00:00:00
Don't forget parsley and Engelsk sovs

Maria  -  0000-00-00 00:00:00
Jeg brugte hverken selleri eller bacon, men den blev fin alligevel

Kirsten  -  0000-00-00 00:00:00
I stedet for rasp kan bruges havregryn

Susie Lykke  -  2007-06-04 13:57:39
4 personer - det den ene kan li, kan den anden ikke! Var meget spændt da jeg satte denne ret på bordet! Ingen klager overhovedet! En enkelt ville til enhvertid hellere have farsbrøg end det dyreste oksekød. Jeg bruger opskrifterne her til inspiration og ændrer på dem i forhold til hvad man kan li og ikke kan! Hurra for disse sider!

Bettina  -  2007-11-23 12:53:15
JEg lacede en god brun sovs af væden fra kødet, tilsat fløde og bouillon, smagte vildt lækkert. JEg bugte også kun halvdelen af tomatpure og erstattede selleri med gulerødder.

frank  -  2008-06-16 13:56:07
ikke særlig fedtfattig men med lidt justering af pure, farin og kødprocent er den helt ok

Søs  -  2008-07-14 17:28:56
Dette er en lækker ret. Det er 3 gang at vi laver den

aabling  -  2008-07-30 12:33:01
det god med både med revne selleri og porre jeg giver den en 9

Inge V.  -  2010-09-12 11:25:59
Rigtig lækker farsret. Havde ingen selleri, så jeg kom revne gulerødder i, som flere har anbefalet. Regnede med, at der ville være en rest til pålæg, men børnene spiste det hele, så det var helt klart en succes.

Anita  -  2011-01-11 16:13:01
Suveræn god opskrift :o)

Trine  -  2011-02-09 20:25:08
Har lidt svært ved at se hvorfor den bliver kaldt fedtfattig

christian  -  2011-08-17 15:05:16
hej jeg vil gerne overraske mine forældre på deres fødselsdag med en rigtig amereikansk middag er det her den rigtige at vælge P.S. er kun tolv

maximan5505  -  2012-09-18 16:15:56
kan man bruge kylling ????

Tove  -  2012-09-25 15:41:50
Det er det bedste farsbrød, jeg nogensinde har lavet - droppede sellerien og lavede dog dobbelt op på saucen...retten gav megen ros fra gæsterne.

Anonym   -  2014-01-02 17:12:07
Det er nok en tilsnigelse at påstå, at den her ret er fedtfattig.