EmediateAd

      Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Nyhedsbrev


      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice

      Kontakt

      Annoncering


      Viden om mad

      Kalorieberegner

      Ugens horoskop

      Kryds og Tværs

      Din hjemmeside

      Matoppskrift.no

      TV Vestsjælland

      Indkøbs App

      Links













Berberi andebryst med appelsinsauce

Antal:
Pers.
Ret : Hovedretter

Ingrediens : And - Ænder

Indsendt : 2002-10-21

Berberi andebryst med appelsinsauce 4 Berberi andebryst med appelsinsauce 1 Berberi andebryst med appelsinsauce 2 Berberi andebryst med appelsinsauce 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
0.5 Appelsiner, skallen heraf * 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 10 gram
1 dl. 40 gram
1 dl. Vand 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
    1 tsk. 3 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
600 gram Andebryst a ca. 300 g 1 andebryst beregner vi til 300 g.
25 gram Smør 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
0.5 tsk. Groft salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
Peber 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 55 gram
    1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 55 gram
  Salat: 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 55 gram
500 gram Iceberg, salat 1 hoved iceberg vejer ca 600 gram.
1 Appelsiner 1 appelsin vejer ca. 250 gram med skrald.
    1 appelsin vejer ca. 250 gram med skrald.
  Sauce: 1 appelsin vejer ca. 250 gram med skrald.
2 spsk. Stegesky fra panden *
1 dl. Appelsinsaft, friskpresset * 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
2 dl. Piskefløde 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
1 tsk. Saucejævner *
0.25 tsk. Groft salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
Peber 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 55 gram
    1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 55 gram
1000 gram Aspargeskartofler
   
Forklaring:

Kom de tynde appelsinstrimlerne i kogende vand og kog dem i ca. 3 minutter. Hæld dem i en sigte og lad dem dryppe godt af.

Rids skindet på de 2 stykker andebryst og drys dem med peber. Varm smørret i en pande, til det er gyldent og steg bryststykkerne med skindsiden nedad og ved svag varme i ca. 12 minutter. Vend dem og steg kødsiden i ca. 15 minutter, til kødet er gennemstegt.

Tag kødet fra panden og drys med salt. Lad det hvile tildækket i ca. 10 minutter.

Salat:
Skær icebergen i fine strimler. Skrællen skæres af appelsinen, og fileterne skæres ud.
Anret icebergsalat og appelsinstykker lagvis i en salatskål.

Appelsinsauce:
Hæld 2 spsk. af stegeskyen i en gryde og tilsæt appelsinsaft og piskefløde. Bring blandingen i kog og tilsæt mel under omrøring. Kog saucen ved svag varme i ca. 1 minut. Smag til med salt og peber.

Ved serveringen:
Skær andebrysterne fra den spidse ende i tynde skrå skiver og anret dem på et serveringsfad. Pynt med de kogte appelsinstrimler.

Serveres med aspargeskartofler.



Andre brugere har også læst:


Energi:
KJ total 10908 (2597 kcal)
KJ pr. Pers. 2727 (649 kcal)
Vægt ialt 2728 gram
Vægt pr. Pers. 682 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 399 KJ (95 kcal)
Protein 5.5 gram
Fedt 4.6 gram
Kulhydrat 8.4 gram


Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
* Betyder at vi ikke har fuld næringsoplysninger, men ingredienser med væsentligt vægt har vi oplysninger om energi, protein, fedt og kulhydrat.
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Energifordeling:
Anbefalet dagligt indhold

(Energiprocent i opskriften)
Kommentar fra:


Kommentar:



(Kommentaren vil først blive synlig når den er læst og godkendt)


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
(1=dårligst, 10=bedst)
Brugernes vurdering af denne opskrift: 8.3 (89 stemmer)

Opskriften er vist 105064 gange,
og udskrevet 6071 gange.

Ronald  -  0000-00-00 00:00:00
perfekt opskrift

Maiken  -  0000-00-00 00:00:00
Rigtig god

Flemming  -  0000-00-00 00:00:00
Bare lækker

Henning  -  0000-00-00 00:00:00
Bedste opskrift på andebryster

Helle  -  0000-00-00 00:00:00
Super lækker. Jeg serverede også rødkål til, og det var godt.

Annemette  -  0000-00-00 00:00:00
super duper også med rødkål

  -  2007-04-03 17:06:50
kødet skal IKKE gennemsteges...!

  -  2007-04-03 17:07:35
- det skal for guds - eller din egen - skyld være rosa!

  -  2007-04-03 17:08:01
- det skal for guds - eller din egen - skyld være rosa!

  -  2007-04-03 17:09:09
kødet skal IKKE gennemsteges...!

Heidi  -  2007-04-08 11:02:16
Kødet skal bestemt være gennemstegt,-ellers er der risiko for salmonella eller andre farlige bakterier. Men kødet skal selvfølgelig ikke steges helt tørt.

Monica  -  2007-07-19 10:04:29
Dejlig opskrift, alle guffede i sig...

Vicki  -  2007-09-08 17:31:10
En rigtig hygge ret til lørdag aften. Skøøøøn.

Rasmus  -  2007-11-09 08:43:34
Jeg bruger fersk Dansk And

Gitte  -  2007-11-16 12:14:45
Skal appelsinsaften til saucen være rigtig appelsinsaft eller appelsinvandet fra de kogte appelsinstrimler?

Tina  -  2008-02-20 08:10:41
Prøv at servere pebberods thaziki til - det er bare lækkert

Tina Carolina  -  2008-02-20 12:25:53
Det skal være rigtig appelsinsaft

casinovh  -  2008-12-21 19:21:14
Andebryst må gerne være rosa indeni, det er mums!

Kate  -  2009-08-21 18:02:01
ang. om det skal være rosa eller gennemstegt - man bør gennemstege fjerkræ MEN risikoen for salmonella og lign. er meget lille HVIS hele overfladen af kødet er gennemstegt. Der er tæt på ingen bakterier i midten af et stykke kød, så derfor kan man roligt spise rosa kød. Der er selvfølgelig en risiko, men der er også en risiko for at blive kørt ned, når man går ud af sit hus. Så må man vælge om man vil leve livet, eller vælge de "sikre" løsninger hele tiden.

  -  2009-10-26 16:41:48
prøv at servere retten med baconfyldte pærer (steges sammen med brysterne). Kærnehus og stilk fjernes.

LeaKirstine  -  2009-12-11 16:08:53
Glimrende opskrift... Den er fra Karolines kogebog...

Lis  -  2010-01-13 18:27:17
Super lækkert. Jeg serverede rødkålssalat til ;-)

Hanne  -  2010-04-07 17:07:54
Appelsinsaucen smager rigtig godt, kan klart anbefales.

Leoness  -  2010-09-06 21:13:39
Dejlig ret! Saucen er især lækker. Jeg brugte mælk i stedet for fløde og derfor også lidt mere mel. Der kan også bruges andelår, men så skal de have ekstra pga. benet. Næste gang vil jeg prøve bare at brune kødet på panden og derefter give dem en tur i ovnen, pakket ind i staniol.

pia_oesten  -  2011-11-29 04:14:30
Rigtig dejlig opskrift paa andebryst,meget laekker, og det er uanset den kommer fra Karolines kogebog eller praestens :)

Heidi   -  2012-02-01 18:03:18
Fantastisk opskrift, den er jævnligt blevet lavet her i huset, og altid til stor jubel. Vi servere hasselbagte kartofler til. Mums

Svend Peitersen  -  2014-02-20 01:27:47
Lækkert - steger det den halve tid - blodig og saftig. Bedre end tørt og kedeligt. Salmonella problemet kan klares ved køb af garanteret salmonellafri and. Det er lidt dyrere, men meget bedre.