Opskrift på Grøn pesto med billede Alletiders Kogebog

      Forside

      Opskrifter

      Udvidet søgning

      Ugemadplan

      Ugens opskrifter



      Brugerservice

      Debat forum

      Teknik

      Kontakt

      Annoncering


      Viden om mad

      Kalorieberegner

      Ugens horoskop

      Kryds og Tværs

      Din hjemmeside

      Matoppskrift.no

      Links















Grøn pesto

Antal:
Pers.
Ret : Diverse Tilbehør

Ingrediens : Nødder

Oprindelsesland : Ukendt oprindelsesland

Indsendt : 2002-10-17

Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  


Ingredienser:
Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
Peber 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 55 gram
4 fed Hvidløg Et almindeligt fed hvidløg vejer ca. 4 gram.
100 gram Pinjekerner
2 dl. Olivenolie 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
1 dl. Parmesanost Revet:
1 spsk. 3 gram
1 spsk 10 gram
1 dl. 40 gram
1 bdt. Basilikum, frisk * 1 bundt frisk basilikum vejer ca 25 gram.
    1 bundt frisk basilikum vejer ca 25 gram.


Forklaring:

Kom alle ingredienser i en blender, og hak det til en jævn og glat masse.

Smag til med salt og peber.




Andre brugere har også læst:                         Andre brugere har også læst:                         Andre brugere har også læst:




Energi:
KJ total 9718 (2313 kcal)
KJ pr. Pers. 2429 (578 kcal)
Vægt ialt 321 gram
Vægt pr. Pers. 80 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 3027 KJ (720 kcal)
Protein 4.6 gram
Fedt 77.4 gram
Kulhydrat 5.7 gram


Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
* Betyder at vi ikke har fuld næringsoplysninger, men ingredienser med væsentligt vægt har vi oplysninger om energi, protein, fedt og kulhydrat.
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp



Energifordeling:
Anbefalet dagligt indhold

(Energiprocent i opskriften)




Kommentar fra:


Kommentar:



(Kommentaren vil først blive synlig når den er læst og godkendt)

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
(1=dårligst, 10=bedst)
Brugernes vurdering af denne opskrift: 9.3 (72 stemmer)

Opskriften er vist 86995 gange,
og udskrevet 4147 gange.



Grethe K  -  0000-00-00 00:00:00
Slut med at købe færdig pesto, dette her er da så nemt og jeg synes også at det smager meget bedre.

Birgitte  -  0000-00-00 00:00:00
man kan altid bytte basilikum ud med persille eller dild

sofus  -  0000-00-00 00:00:00
Hvor længe kan det holde?

Sidsel K  -  2006-12-25 13:56:22
M persille smager det ikke så stærkt!

terese  -  2007-10-13 09:49:40
super nem og lækker

lotte  -  2009-04-05 09:00:43
Er der nogen der kan fortælle mig hvor længe den kan holde i køleskab?

Gert  -  2009-08-17 10:06:10
Lotte. Det kan sagtens holde sig i køleskab i en uge, du skat bare hælde lidt olivenolie hen over som et låg. og derefter film.

C. Larsen  -  2009-08-19 23:41:55
den bedste og nemmeste pesto. Tag 4 tomater og skær dem i kvarter, 4 hvidløg, evt. persille. en chilli uden kerner, salt og peber, og blend til til en slags sauce. Den er nem og holder i en uge, hvis ikke man laver så stor en portion, at noget kan fryses ned. Tilsæt andre krydderier du kan li - spinat, ærter m.v. i blendingen. Fås ikke bedre og billiger, i forhold til at pesto koster langt over 30 kr. for et mindre glas. Du kan gøre det meget nemmere selv. Jeg undgår altid pinjekærner, for så smager det lidt af "nødder" og det ønsker jeg ikke

Rie  -  2009-08-21 17:15:47
C Larsen - det der er da ikke pesto, men ukogt pastasovs uden kød ;) Opskriften hér er tilgengæld meget lækker!

Charlotte  -  2009-10-12 18:08:08
Rie. Det er rigtigt. (: Men jeg tror nu jeg vil prøve med denne her oppe. Sker der noget hvis man bruger tørret basilikum?

Lex  -  2010-01-30 20:43:12
Den smager godt nok, men synes personligt at 4 fed hvidløg var lige lidt for meget, hold da op .

jeanette  -  2010-04-21 16:41:30
Jeg kom heller ikke så mange hvidløg i, og jeg ristede lige pinjekernerne først, men en super lækker pesto. Slut med at købe den færdiglavet!

Camila  -  2010-07-06 19:29:46
Jeg syntes den var god men det var lidt for meget med 4 fed hvidløg :D hilsen mig pigen på 11år :D

mette maler  -  2010-07-22 19:54:06
pinjekerner kan erstattes med solsikkekerner som er knap så dyre og man kan erstatte basillikum med rucolasalat

Nina  -  2010-08-28 22:36:56
Undskyld jeg siger det, men det ligner ik pesto særlig meget på billedet

Skole pigen  -  2011-05-22 15:20:59
Jeg skulle finde noget pesto til madpakken, for min mor syntes at det færdiglavede var for dyrt. Så jeg fandt denne opskrift, men opskriften var alt for stor, så tog bare halvdelen af opskriften, nu passer det til min madpakke behov og den er super lækkert :D

Berit  -  2011-06-20 17:18:01
Super lækker. Jeg tilsatte saften af en citron, det gjorde den endnu mere lækker.

Lene og Mikkel  -  2011-08-06 19:30:34
Vi nøjedes med 3 fed hvidløg og synes stadig det var i overkanten. Ellers fin opskrift.

Madelsker  -  2011-12-13 13:24:34
hold da op det smager godt!

Mie  -  2012-03-20 13:38:42
Den smager ikke godt! Den er alt for stærk. Køb den færdiglavet forhelvede! Det koster jo det samme!

  -  2012-04-20 19:39:00
hold da op Mie, mon ikke du skulle til at kigge på de positive sider af livet og tale pænt til sine omgivelser!!! alternativt så lad være med at kommentere på det.. det her er kvalitet og rene råvarer, det kan man ikke sige om det syntetiske affald man kan købe på glas...

morjens  -  2013-04-20 18:33:59
Fantastisk! man kan dog sagtens halvere mængden af olie - den bliver en anelse mere grov i strukturen, men smager stadig afsindigt godt!