EmediateAd

      Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Nyhedsbrev


      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice

      Kontakt

      Annoncering


      Viden om mad

      Kalorieberegner

      Ugens horoskop

      Kryds og Tværs

      Din hjemmeside

      Matoppskrift.no

      TV Vestsjælland

      Indkøbs App

      Links













Selleribøf

Antal:
Pers.
Ret : Hovedretter

Ingrediens : Rodfrugter

Indsendt : 2002-10-17

Selleribøf 4 Selleribøf 1 Selleribøf 2 Selleribøf 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
500 gram Knoldselleri 1 mellem knoldselleri vejer ca 800gram skrællet vægt
Løg 1 almindeligt løg vejer ca. 150 gram pillet vægt
    1 almindeligt løg vejer ca. 150 gram pillet vægt
1 Æg 1 æg størrelse 2 vejer ca. 70 gram.
Rasp 1 tsk. vejer ca. 2 gram.
1 spsk. vejer ca. 6 gram.
1 dl. vejer ca. 43 gram.
Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
    1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
  1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
Tilbehør:
F.eks. kartofler og stuver grønkål
Forklaring:

Sellerien skrælles og skæres i skiver, koges i letsaltet vand 10-12 minutter.

Vend skiverne i pisket æg, og herefter i rasp blandet med en smugle salt.

Steges derefter på panden.

Løget skæres i skiver og steges på panden.



Andre brugere har også læst:


Energi:
KJ total 1146 (272 kcal)
KJ pr. Pers. 286 (68 kcal)
Vægt ialt 570 gram
Vægt pr. Pers. 142 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 201 KJ (47 kcal)
Protein 3.1 gram
Fedt 1.5 gram
Kulhydrat 7.3 gram


Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
* Betyder at vi ikke har fuld næringsoplysninger, men ingredienser med væsentligt vægt har vi oplysninger om energi, protein, fedt og kulhydrat.
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Energifordeling:
Anbefalet dagligt indhold

(Energiprocent i opskriften)
Kommentar fra:


Kommentar:



(Kommentaren vil først blive synlig når den er læst og godkendt)


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
(1=dårligst, 10=bedst)
Brugernes vurdering af denne opskrift: 8.4 (42 stemmer)

Opskriften er vist 46046 gange,
og udskrevet 1802 gange.

mig  -  0000-00-00 00:00:00
super vegetarret

pip  -  0000-00-00 00:00:00
sellerien skal ikke koges før den steges.

Mads K  -  0000-00-00 00:00:00
Super!! Også til børn...

mona  -  0000-00-00 00:00:00
Ikke alle vegetare spiser æg, man kan i stedetfor vende sellerierne i meljævning

Bethina  -  2007-02-26 19:21:27
Smager meget bedre end forventet :-)

Hanne Hansen  -  2007-05-01 18:10:18
Selleriskiverne behandles som anført. Stuvet spinat samr ristede champignonskiver serveres til.

Else Marie  -  2008-03-20 10:34:31
I mit barndomshjem var tilbehøret følgende lagt på bøffen i nævnte rækkefølge: Kogte macaronihorn, revet ost og smeltet smør. Det smager pragtfuldt, min mand krydder med ketsjup.

Per  -  2008-09-14 09:39:21
På billedet har vi brugt pandestegte tomater med lidt strimlet basilikum

Ole  -  2009-02-27 19:39:49
Jeg vendte lige tilbage til barndommen i Brønshøj igen - Herligt

jesper  -  2010-01-01 20:05:42
som pip skriver skal sellerien ikke koges, ellers bliver de porøse. man kan dog blanchere. husk at vende sellerien i mel inden den vendes i æg. ellers hænger paneringen ikke ordentligt ved

Inge  -  2010-03-06 14:56:20
En dejlig ret også for ikke vegatarer. Vi serverer den normalt a la Wienerschnitzel med en skive citron, kapers, peberrod og ansjoser.

sara  -  2010-06-14 17:13:05
super lækkert det smager himmelsk

Emilie  -  2010-09-22 18:07:48
Jeg kogte sellerien i lidt boullion, det gav lidt ekstra smag, og så serverede jeg tomatsalat med mozzarella, frisk basilikum og oliven til samt løgrelish, dvs. løg stegt med spidskommen og cayennepeber og bagefter overhældt med lidt citronsaft og salt. Frisk salat passer godt til, så retten ikke bliver for tung, som jeg mener paneret mad ofte bliver.

Conny  -  2010-11-05 01:00:47
tzakiki smager også perfekt til. Ko "rene" kartofler 15 min., drys 1 skefuld olie ovenpå, og drys godt med salt. I ovnen i ca 30 min., så de bliver sprøde (skrællen skal ikke af - købes som rensede kartofler - lysegule)

Peter  -  2012-04-24 07:56:39
Skal det være smuglet salt?

Henrik  -  2013-03-18 21:05:02
good point, Peter