Opskrift på Pærevælling 01 med billede Alletiders Kogebog

      Forside

      Opskrifter

      Udvidet søgning

      Ugemadplan

      Ugens opskrifter



      Brugerservice

      Debat forum

      Teknik

      Kontakt

      Annoncering


      Viden om mad

      Kalorieberegner

      Ugens horoskop

      Kryds og Tværs

      Din hjemmeside

      Matoppskrift.no

      Links















Pærevælling 01

Antal:
Pers.
Ret : Grød og Vælling

Ingrediens : Frugt

Oprindelsesland : Danmark - Dansk - Danske

Indsendt : 2002-09-17

Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  


Ingredienser:
10 dl. Sødmælk 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
70 gram Byggryn, mellemfine
300 gram Pære En pærer vejer ca. 100 gram renset vægt.
    En pærer vejer ca. 100 gram renset vægt.


Forklaring:

Pærerne skrælles, skæres i fire dele. Kernehuset udtages. De koges halvmøre i lidt vand.

Mælken bringes i kog, grynene og de halvmøre pærer (+ deres saft) kommes i og koger 10 - 15 min.

Spises med sukker. Der skal være rigeligt med pærer i hver portion.

Tips:

Æble- og pærevælling har været en såre almindelig ret i de egne, hvor der er mange frugttræer. Retten stammer egentlig fra Lolland-Falster, men har været kendt så længe på Fyn, at den har vundet hævd som fynsk




Andre brugere har også læst:                         Andre brugere har også læst:                         Andre brugere har også læst:




Energi:
KJ total 4315 (1027 kcal)
KJ pr. Pers. 1078 (256 kcal)
Vægt ialt 1370 gram
Vægt pr. Pers. 342 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 315 KJ (75 kcal)
Protein 3.0 gram
Fedt 2.7 gram
Kulhydrat 10.2 gram


Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
* Betyder at vi ikke har fuld næringsoplysninger, men ingredienser med væsentligt vægt har vi oplysninger om energi, protein, fedt og kulhydrat.
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp



Energifordeling:
Anbefalet dagligt indhold

(Energiprocent i opskriften)




Kommentar fra:


Kommentar:



(Kommentaren vil først blive synlig når den er læst og godkendt)

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
(1=dårligst, 10=bedst)
Brugernes vurdering af denne opskrift: 8.6 (36 stemmer)

Opskriften er vist 33815 gange,
og udskrevet 1686 gange.



  -  0000-00-00 00:00:00
Vællingen kan også tilberedes med kærnemælk, så sødes vællingen med ekstra sukker

Ole  -  0000-00-00 00:00:00
Retten kan også spises varm. Som hovedret.

JLT  -  2007-10-09 14:27:29
Spises med kanelsukker

TINA  -  2008-09-03 18:04:55
Det er meget vanskeligt at få mellemfine byggryn, men du kan sagtens bruge byggrynsflager. Du skal blot blænde den med en stavblænder så har du dine mellemfine byggryn

thea monk rasmussen  -  2009-04-17 17:12:44
der står ikke noget om hvor meget der bliver til det er noget pjat sriv det så på opsriften fra thea monk rasmussen

Bruno From, Nysted-  -  2009-10-05 17:01:47
Undskyld fordi den har været kendt længe på Fyn kan den ikke blive fynsk. Her på Lolland spiser vi den skam stadigvæk med stor velbehag og retten er stadigvæk fra Lolland-Falster - Sorry Fyn I må smykke med Jeres andre gode retter.

  -  2009-10-14 22:12:06
Pærevællingen spistes også på Sjælland, hvor jeg har fået opskriftern af min svigermor. Der stod et stort, gammelt pæretræ på gården, og pærevælling var en yndet spise i sensommertiden.

Hardi  -  2009-10-27 10:06:46
vedr. pærevælling: jeg er født i nordjylland. hvorfra min mor lavede pærevælling.vi boede. Nordsjælland. Midtsjælland. Sydsjælland. Lolland. Falster og møn. alle steder lavede man pærevælling. det var jo frugt fra haven. Hvem kom først hønen eller ægget. Eller, hvem skriver den første historie.. Måske om pærevælling... Som nok til syvende og til sidst er en gammel Dansk tysk. o.s.v ret. Velbekomme Næste gang jeg runder et hjørne. om få år.er 80 år. Søn af et par Herregårdsbisser.

Holbæk  -  2010-10-24 21:03:39
Hej jeg har lige købt en pose mellemfine byggryn 500g for 20 kr. Vi har noget der hedder Andelslandsbyen Nyvang Oldvejen 25. 43000 Holbæk håber at det kan hjælpe dem der ikke kan finde det.

flemming  -  2013-10-08 09:47:43
Jeg er en ældre mand fra 1937, min far blev født i 1910 på en stor gård ved Søllested på Lolland, han fortalte mig, at der til morgenmad blev spist Pærevælling og kogte sild, så retten stammer fra Lolland !

martin  -  2014-01-18 14:44:11
kan man ikke bruge havregryn