EmediateAd

      Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Nyhedsbrev


      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice

      Kontakt

      Annoncering


      Viden om mad

      Kalorieberegner

      Matoppskrift.no

      Indkøbs App

      Links


      Ugens horoskop

      Kryds og Tværs

      Din hjemmeside

      TV Vestsjælland

Skipperlabskovs 01

Antal:
Pers.
Ret : Hovedretter

Ingrediens : Oksekød

Indsendt : 0000-00-00

Overfør ingredinserne for Skipperlabskovs 01 til mealChaser indkøbsliste
Skipperlabskovs 01 4 Skipperlabskovs 01 1 Skipperlabskovs 01 2 Skipperlabskovs 01 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
1000 gram Skært oksekød Som skært oksekød kan bruges bov, tykkam, inderlår, yderlår eller klump.
600 gram Løg 1 almindeligt løg vejer ca. 150 gram pillet vægt
1500 gram Kartofler 1 mellem kartoffel vejer ca. 125 gram skrællet vægt
8 dl. Oksebouillon 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
2 laurbærblade
10 hele Peberkorn, sorte *
4 stk. Allehånde, hel *
300 gram Skinke. røget. kogt
Purløg, frisk 1 bundt purløg vejer ca. 100 gram
    1 bundt purløg vejer ca. 100 gram


Forklaring:

Skær kødet i små tern, skær løget i skiver og kartoflerne i store tern. Kom løg, kartofler og kød lagvis med krydderier i en gryde. Tilsæt bouillon og lad det koge ved svag varme under låg, til kartoflerne er møre.

Tilsæt skinken, skåret i tern og kog yderligere 10 minutter.

Smag til med salt, og server med et godt drys klippet purløg, rugbrød og syltede rødbeder/agurker.

Tips:

Som skært oksekød kan bruges bov, tykkam, inderlår, yderlår eller klump.

Allehånde kan undværes.



Andre brugere har også læst:


Energi:
KJ total 15837 (3770 kcal)
KJ pr. Pers. 3167 (754 kcal)
Vægt ialt 4200 gram
Vægt pr. Pers. 840 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 377 KJ (89 kcal)
Protein 7.4 gram
Fedt 3.3 gram
Kulhydrat 8.0 gram


Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
* Betyder at vi ikke har fuld næringsoplysninger, men ingredienser med væsentligt vægt har vi oplysninger om energi, protein, fedt og kulhydrat.
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Energifordeling:
Anbefalet dagligt indhold

(Energiprocent i opskriften)
Kommentar fra:


Kommentar:



(Kommentaren vil først blive synlig når den er læst og godkendt)


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
(1=dårligst, 10=bedst)
Brugernes vurdering af denne opskrift: 7.9 (44 stemmer)

Opskriften er vist 166436 gange,
og udskrevet 7243 gange.

Boye  -  0000-00-00 00:00:00
Har lavt denne opskrift , bare med skinkekød i stedet for okse . det blir også godt , og skal ikke koge så længe

Per  -  2007-10-29 20:23:44
Oksebov skal have lang kogetid for at blive mørt, gerne et par timer hvis kartoflerne tillader det og ikke koger ud så hurtigt, det er kartoflerne som skal jævne labskovsen til noget lignende grød.

LeneB2  -  2008-01-21 16:00:41
Prøv at lave den med lammekød i stdet og uden allehånde. Uhmm. Husk at bruge melede kartofler (bagekartofler eller kartofler til mos)

René  -  2008-11-15 00:36:32
Kog først oksekødet med løg og krydderier i en time, og tilsæt derefter kartoflerne i tern eller skiver så skulle både retten nå at blive færdig på samme tid - ca.2,5 time. Altså kødet er mørt og kartoflerne har jævnet retten. Et par bagekartofler er en god hjælp til at jævne retten.

Belise  -  2011-02-11 13:04:54
Kan udemærket laves som vegetar - undlad kød og okseboullion - brug istedet Hälsans Kök Grytebitar (kan købes i helsekost + Irma) og brug en grøntsagsboullion

  -  2011-05-19 14:12:38
Brug kalvekød det er meget bedre

  -  2011-09-06 20:27:27
kan også (billiger) med bovblade

tommy  -  2012-10-05 18:12:09
den er efter min forskningsresultat nordtysk

Ann  -  2013-02-01 17:28:11
I følge frk Jensen, så hører skipperlabskovsen til under kapitlet: anvendelse af kødrester. Hver gang jeg laver en skudefuld gammeldags okse/hønsekødssuppe, så er der altid oksebryst og høns til fryseren. Så er det bare at koge nogle melede kartofler, huske at tage oksen ud af fryseren, skære den i tern og blande den med de kogte kartoffeltern, koge det ind med en rest suppe som også er gemt i fryseren, laurbær, peberkorn,og hvis man nu lige har lidt bacon eller skinkerester i køleskabet, så er den hjemme. På den måde får man fuld valuta for den store grydefuld hjemmelavet suppe . Senere er der jo kød til Høns i asparges !

  -  2013-03-12 14:49:53
Tip 1: kog først kødet ved at hælde koldt vand på så det dækker kødet. Når det har skummet så smid vandet ud og start forfra - som i opskrift! tip 2:Byg et låg af laurbærblade!

Jens R.  -  2013-05-06 12:04:27
Jeg har lagt mærke til, at i stort set, ALLE opskrifter herinde, skal folk lige komme med DERES variant på en given opskrift, og så er det jeg tænker; hvorfor pokker lave om på en opskrift?! Hvis man mener man har en der er bedre, hvorfor så overhovedet komme herind og søge på selvsamme opskrift, og derefter lave den om - det giver jo ingen mening!?

Frk Pedersen  -  2014-01-04 12:35:44
Ændringer på opskrifter....kunne være inspiration til at prøve noget nyt.....

eik  -  2014-09-01 17:04:39
Frk. Pedersen har ret. Bruger 10 lauerbærblade, 20/30 pebberkorn og 200 gram af slagterens hjemmelavede cocktailpølser. Super nem ret der kan serveres for gæster. 10 herfra