EmediateAd

      Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Nyhedsbrev


      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice

      Kontakt

      Annoncering


      Viden om mad

      Kalorieberegner

      Matoppskrift.no

      Indkøbs App

      Links


      Ugens horoskop

      Kryds og Tværs

      Din hjemmeside

      TV Vestsjælland





Stuvet hvidkål 01

Antal:
Pers.
Ret : Diverse Tilbehør

Ingrediens : Kål

Indsendt : 2002-09-02

Stuvet hvidkål 01 4 Stuvet hvidkål 01 1 Stuvet hvidkål 01 2 Stuvet hvidkål 01 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
1000 gram Hvidkål 1 mellem hvidkålshoved vejer ca 2000 gram renset og uden stok.
5 dl. Letmælk 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
3 spsk. Maizena majsstivelse 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 55 gram
Muskat, friskrevet *
Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
Peber 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 55 gram
    1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 55 gram
Overfør ingredinserne for Stuvet hvidkål 01 til mealChaser indkøbsliste

Forklaring:

Snit kålen groft, og kog den i letsaltet vand 8-10 minutter. Kog mælken op, og jævn med majsstivelse udrørt i lidt koldt vand. Kog sovsen godt igennem. Smag til med muskatnød, salt og peber. Vend kålen i. Lad det simre et par minutter under omrøring.

Tip:
Kog mælken igennem med 1-2 tsk. karrypasta, inden den jævnes. Smag evt. til med lidt mangochutney.



Andre brugere har også læst:


Energi:
KJ total 2638 (628 kcal)
KJ pr. Pers. 659 (157 kcal)
Vægt ialt 1524 gram
Vægt pr. Pers. 381 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 173 KJ (41 kcal)
Protein 2.0 gram
Fedt 0.7 gram
Kulhydrat 7.6 gram


Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
* Betyder at vi ikke har fuld næringsoplysninger, men ingredienser med væsentligt vægt har vi oplysninger om energi, protein, fedt og kulhydrat.
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Energifordeling:
Anbefalet dagligt indhold

(Energiprocent i opskriften)
Kommentar fra:


Kommentar:



(Kommentaren vil først blive synlig når den er læst og godkendt)


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
(1=dårligst, 10=bedst)
Brugernes vurdering af denne opskrift: 6.8 (60 stemmer)

Opskriften er vist 155016 gange,
og udskrevet 3837 gange.

  -  0000-00-00 00:00:00
spis medister til

jørgen  -  2007-10-23 16:28:20
spændende tilføjelser

C. Larsen  -  2009-12-27 21:56:20
Brug helst aldrig majsstivelse, mine smagsløg fortæller st det smager af klister. Brug i stedet en lille del smør, smt kogevand fra hvidkålen + 1-3 tsk. mel, og rør kraftigt - tilsæt mælk til den rette konsistens + salt og peber. Sæt posen med musktnød på botfrt, og lad gæsterne selv vælge hvor met de vil haave drysset på. Smager også godt til paneret flæsk. Og så er det sundt - alt forberedt kål. Rosenkål kan rives på den grove side - tilføjes appelsinsaft/citronsaft, salt og peber og lidt muskatnød - så har du en fantastiskt salat.

Christina  -  2011-02-18 15:38:52
Hos os hører der frikadeller til, og kanel på hvidkålen.. :-) Eller super lækker opskrift, nem og hurtig.

Thomas  -  2011-03-23 21:06:12
Efter min mening skal hvidkålen koge mindst en halv time og så bør man ikke kommi kanelsukker i. En fræk løsning er at komme bacon i tern i og så naturligvis frikadelle til.

Maria  -  2013-01-12 15:06:18
Her hos os bliver maizena nødt til at være godt nok. Er glutenallergiker, og kan derfor ikke bruge almindelig mel, men sammen med mælk bliver maizena altså noget anderledes end med vand. Det minder faktisk om når det bliver lavet med almindelig mel.