Opskrift på Stegeben i ovn med billede Alletiders Kogebog

      Forside

      Opskrifter

      Udvidet søgning

      Ugemadplan

      Ugens opskrifter



      Brugerservice

      Debat forum

      Teknik

      Kontakt

      Annoncering


      Viden om mad

      Kalorieberegner

      Ugens horoskop

      Kryds og Tværs

      Din hjemmeside

      Matoppskrift.no

      Links















Stegeben i ovn

Antal: 2 Pers.

Ret : Hovedretter

Ingrediens : Svinekød

Oprindelsesland : Ukendt oprindelsesland

Indsendt : 2002-08-29

Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  


Ingredienser:
1 kg.Stegeben
1 løg
3-4 laurbærblade
2-3 hele nelliker pr. ben
 


Forklaring:

Løget skæres i skiver, brunes i smeltet fedtstof i bradepanden i ovnen, ovenpå lægges benene med hele nelliker i og knuste laurbærblade, tilsættes ca. ½ l væde, steger ca. ½ time ved 225 grader C. alm. ovn derefter ved 175 grader C. alm. ovn i ca. 1 time.

Serveres med kartoffelmos og rødkål.




Andre brugere har også læst:                         Andre brugere har også læst:                         Andre brugere har også læst:






Kommentar fra:


Kommentar:



(Kommentaren vil først blive synlig når den er læst og godkendt)

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
(1=dårligst, 10=bedst)
Brugernes vurdering af denne opskrift: 6.3 (50 stemmer)

Opskriften er vist 55152 gange,
og udskrevet 1549 gange.



  -  0000-00-00 00:00:00
Fint at få denne ret med

Per  -  0000-00-00 00:00:00
Sauce: Væden sies og jævnes, tilsættes piskefløde salt og peber, farves efter behov.

elmo  -  2008-09-19 16:14:55
Benene bør pensles med en kryddermarinade- evt den rest som står i køleskabet.

Conny  -  2010-04-20 13:25:28
Jeg synes det er bedst at koge stegebenene først. Fyld gryden op med stegeben og kom halvt så meget vand i gryden, så de nærmest står og damper i ca. 1 time. Derefter i ovnen 225 gr. med grilldressing smurt på. F.eks. tomatpure med lidt olie, barbecuedrys og salt og peber pensles på, det er et hit når børnebørnene kommer og sover her og får "gnaveben". Skidt med kartoflerne - men sovsen der bliver ud af kogningen, bliver fantastisk lækker. Mørt og saftigt alligevel.

Pernelle   -  2010-08-25 17:27:24
elmo og Conny. så går det jo hen og ligner noget ala amerikanske spareribs. det har jo intet med den goe´ danske gammeldaws ret som stegeben jo er, med brun sovs (MEGET af det) med snerten af laurbær, kartofler og måske surt. :o(. alt det andet halløj, laver man om sommeren på grillen vil jeg mene.. det er også godt.. Men har jo intet med den ovenstående opskrift at gøre!!. Altså danske stegeben som da frk. Jensen skrev sin kogebog. Men smag og behag.

Per  -  2011-03-20 12:26:15
Vi gav retten ekstra vand under stegningen, 2x5 dl. og lidt til ekstra til saucen.

maria  -  2011-12-18 17:49:58
Supernem opskrift. I stedet for nelliker brugte jeg et allround krydderi. Men virkelig en opskrift der bare ikke kan slå fejl. det passer jo sig slv når først det er i ovnen. første gang jeg har lavet stegeben, og bliver ikke sidste gang med denne opskrift

G  -  2013-07-28 13:45:47
Hørt Pernille! spareribs er min livret, men ændre jo ikke på en stegens opskrift!