EmediateAd

      Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Nyhedsbrev


      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice

      Kontakt

      Annoncering


      Viden om mad

      Kalorieberegner

      Ugens horoskop

      Kryds og Tværs

      Din hjemmeside

      Matoppskrift.no

      TV Vestsjælland

      Indkøbs App

      Links













Marieboller

Antal: 1 Portion

Ret : Konditori

Ingrediens : Mælkeprodukter

Indsendt : 2002-08-24


Ingredienser:
 Dej
60 g.smør eller margarine
 dl.vand
100 g.hvedemel
1 tsk.sukker
½ tsk.agepulver
2-3 æg
 
 Mørdej
100 g.smør eller margarine
150 g.hvedemel
2 spsk.sukker
1 æggeblomme
 
 Creme
 dl.mælk
2 æg
2 spsk.sukker
1 spsk.hvedemel
1 tsk.vanillesukker
 
 Pynt
 Flormelis
 gelé
 bær
 
Forklaring:

Smør og vand koger i en gryde. Kom melet i og rør godt til en fast dej. Tag gryden fra varmen og rør sukker og bagepulver i. Rør æggene lidt ad gangen ( dejen skal være fast). Kom dejboller på bagepladen ( af str.lidt mindre end en tennisbold).

Creme:
Mælken varmes op til kogepunktet. Pisk æg og sukker let og luftigt.Rør melet i og tilsæt den kogende mælk. Hæld det hele tilbage i gryden og varm det under piskning til kogepunktet. Bland vanillesukker i og lad cremen afkøle.

Mørdej:
Findel smør og mel, tilsæt sukker og æggeblomme. Saml dejen . Rul den ud til en tynd plade og udstik små medaljer. Læg en medalje på hver vandbakkelse og tryk godt mod pladen.

Bag kagerne i ca. 20 min. ved 175-200°

Klip en ridse i bunden og fyld kagerne med creme. Drys med sigtet flormelis og kom et bær eller en klat gelé på toppen.



Andre brugere har også læst:


Kommentar fra:


Kommentar:



(Kommentaren vil først blive synlig når den er læst og godkendt)


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
(1=dårligst, 10=bedst)
Brugernes vurdering af denne opskrift: 10 (3 stemmer)

Opskriften er vist 10969 gange,
og udskrevet 333 gange.

Else Andersen  -  2007-01-31 23:05:42
meget lækre nemme at lave,god opskrift.